Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Meilland - růže dle šlechtitelů

Meilland - růže dle šlechtitelů 01. říj 2011 21:09 #269452

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
HonzaPM napsal:
Trifonkůůů, foť foť foť, prosííím. Moje je tedy na Onom světě, ale alespoň si zaslintám nad tvojí.

Mě pro změnu konečně (z té samé dodávky) vykvetla Les Quatre Saisons. Je teda božácká. Přesně mio gusto.
Chudák nemá skoro žádnou zem, šípek bude muset hodně hluboko, než si sáhne, ale snad to zvládne. Bojím se první zimy.
Z jedné strany má totiž betonový základ vyvýšeného chodníku kolem domu, beton je z estetických důvodů
zasypán trochou zeminy z pole u babičky a celému tomu onomu říkám něcojakoskalka, mno a v tom je položená,
nedá se říci zasazená, Les Quatre Saisons. Je typově dejme tomu něco jako Red Leonardo da Vinci v korálově růžovém vydání.
S klasickou slavnou Leonardo da Vinci si nejsou podobné. Zatím jsem nečichal. Moc se mi líbí. Díky, Honzo Marku. :up

Třeba bude jednou vypadat nějak takhle... :woohoo:
www.meillandrichardier.com/rosier-les-qu...sons-r-meifafio.html
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=21.136913
Honzo já mám tuhle tvoji růžičku od jara , jen ji eviduju pod názvem Pink Swany - je naprosto úžasná, kvete o sto šest a vydrží. Fotky jsou na 34 stránce dole. Jak dlouho ji máš?
Poslední úprava: 01. říj 2011 21:10 od JaninkaH.
Následující uživatel poděkoval: Dany

Meilland - růže dle šlechtitelů 02. říj 2011 19:57 #269497

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
jana H napsal:
Evo,Alain Souchon je moje současné největší přání!!!dělala si přímou objednávku u meillanda?Probíhalo to dobře?Asi příští rok neodolám.Mohla byl prosím napsat co nejvíc ,co sis objednala a tak,prosím,povíděj a přeháněj:laugh: ,děkuji !Jana
Jak už psal Honza je to jarní dodávka od Honzy Marka a dnes už je trochu více nakvetlá JENŽE, synátor na dalším mecheche NÉ DOMA naštěstí ( tak nic nikdo nezlomil) vybil baterky....:huh: tak zítra, bohužel barva bude problém, je to taková nachová jestli se nemýlím.
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=21.136913 , nemohli by se na ty názvy domluvit a mít jen jeden???Pink Swany už jsem někde obdivovala ;)
Poslední úprava: 02. říj 2011 19:59 od Eva.Trifon.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Meilland - růže dle šlechtitelů 03. říj 2011 08:18 #269518

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
ALAIN SOUCHON :woohoo: :kiss:
DSCF6644alainsouchon.jpg

10-201112alainsouchon.jpg

a Mona Lisa, ta dlouho drží květ, barva je celkem věrná u obou
DSCF6646monalisa.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, Kaja, lenpel, Viola, quendery, jana H

Meilland - růže dle šlechtitelů 04. říj 2011 17:45 #269585

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Trifonku, pěkně se ti činí, jen co je pravda. Zajímalo by mě, jestli jsou všechny na páváku nebo na čem.

Janinko, Pink Swany (Les Quatre Saisons) máš tedy náramnou. Překrásnou, ách. Teď, když vím, že je to Les Quatre Saisons,
tak se mi líbí mnohem víc. Za sebe budu používat právě tenhle název. Mám ji tak objednanou, dodanou i oštítkovanou.
Myslím, že všech těch Swan-y, Fairy, Haze a Sněhurek je nepřehledně mnoho. Moje prostokořenná sazenice je letošní jarní z Francie.
Poslední úprava: 04. říj 2011 17:46 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: JaninkaH

Meilland - růže dle šlechtitelů 05. říj 2011 21:41 #269634

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
Musela jsem ráno zalévat, už dlouho neprší a na jaře sazené růže byly povadlé. Alain Souchon
DSCF6669alainsouchon.jpg

DSCF6668alainsouchon.jpg

Mona Lisa
DSCF6666monalisa.jpg

Barvy už moc neodpovídají.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Rhea, Kaja, lenpel

Meilland - růže dle šlechtitelů 06. říj 2011 21:55 #269725

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Leonardo da Vinci - poněkud narostlejší - my horalé jsme si museli držeti ústa, aby se nám
nevykloubila z pantů, páč snad jen Keliška mohla čučet na italské JZD víc, než já na totok

Chateau Třebešice 11/9
aleonardo1.jpg

aleonardo2.jpg

aleonardo3.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, fanynka, Vlaďka, Kaja, Dany, lenpel, JaninkaH, Eva.Trifon

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. říj 2011 09:11 #269743

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Honzo a kdy jsou foceny fotky Leonarda? :) jo tak - už jsem si všimla . no narostl - můj má výhon taky asi 180cm ale jen jeden. jinak je nižší. budu muset vyr´ýt a dát jinde - přikoupila jsem mu bráchu Red.
Poslední úprava: 07. říj 2011 09:14 od Kaja.

Meilland - růže dle šlechtitelů 07. říj 2011 09:13 #269744

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Kájo? Je to tam napsané...

Meilland - růže dle šlechtitelů 09. říj 2011 15:39 #269957

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
Tak opět fotka, jen se červená v dešti fotí ještě blběji :silly: jsou to ty samé květy.
10-201121.jpg

DSCF6696alainsouchon.jpg

.
Poslední úprava: 09. říj 2011 15:40 od Eva.Trifon.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea

Meilland - růže dle šlechtitelů 09. říj 2011 16:09 #269961

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Astronomii jsem viděla poprvé v Hradci ( v r. 2009) a okamžitě jsem se do ní zamilovala. A stále ji obdivuji pro mnoho dobrých vlastností. Tvoří krásně tvarovaný a zdravý keř, dobře opakuje a květy jsou neskutečně půvabné. V těchto dnech má znovu spoustu poupat, jen mám obavy, že už nestihnou rozkvést. Ale možná jo, uvidíme, jak se počasí vyvrbí.

Astronomia6.JPG

Astronomia5.JPG
Následující uživatel poděkoval: Emilka, HonzaPM, Rhea, fanynka, Kaja, Dany, lenpel, JaninkaH, Kachnishte, evai a tento uživatel má 1 dalších poděkování
Moderátoři: Eva L., Květa