Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Meilland - růže dle šlechtitelů

Meilland - růže dle šlechtitelů 10. čec 2012 17:57 #281383

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
tak dneska jsem koupil The MeCartney Rose jsem zvědavej co z ní bude

Meilland - růže dle šlechtitelů 10. čec 2012 18:01 #281385

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Nad tou jsem u nás v Baumaxu špekulovala taky. Nakonec jsem ji tam ukázněně nechala.

Meilland - růže dle šlechtitelů 10. čec 2012 18:06 #281386

• Lukáš
  • Platinum Boarder
LeonardodaVinci.JPG

leonardo da vinci
Následující uživatel poděkoval: fanynka, helena, Kachnishte, mišpule, Evka

Meilland - růže dle šlechtitelů 10. čec 2012 18:09 #281388

• Lukáš
  • Platinum Boarder
tak já neodolal :laugh: :laugh: :laugh:

Meilland - růže dle šlechtitelů 12. čec 2012 06:21 #281441

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Caritas je růže, kterou prý Meilland přednostně věnoval na charitativní účely. Jak jsem zjistila, tak v nabídkách školek se zatím neobjevuje, asi to tedy bude pravda. Dostala jsem ji před rokem od paní, která pracuje v německé charitativní instituci. Než mně ji mohla přivézt "opatrovala" ji z nedostatku zkušeností doma, takže jsem ji dostala totálně vysušenou, zcvrklou a bez zjevných známek života. Po složitém oživování se zmohla do podzimu na jedno poupě, které se ani nerozvilo. O to zvědavější jsem byla na to, jak se letos s tím traumatem vypořádá. A je úspěšná :up Dnes má sice jen dva výhony, ale 70cm dlouhé. V prvním kvetení to nebylo nic moc, ale teď je obsypaná poupaty.

Caritas3.JPG

Caritas4.JPG
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena, Kachnishte, jana H, mišpule, Evka, Kika, Lukáš

Meilland - růže dle šlechtitelů 12. čec 2012 06:31 #281442

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Na loňské výstavě v Hradci jsem se zakoukala do Line Renaud. To vysoké ocenění, které dostala, si opravdu zaslouží.

LineRenaud.JPG

LineRenaud2.JPG
Následující uživatel poděkoval: fanynka, helena, Kachnishte, mišpule, Evka, Kika, Lukáš

Meilland - růže dle šlechtitelů 17. čec 2012 19:46 #281612

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Lovely Green.. krásná růžička, bez vůně, zdravá.. květy dělají kuličky, takové ty pomponky. Hrozně dlouho vydrží, nevadí jí ( jako podobným se zavitým květem ) déšť. Pokud prší už cu moc, staré květy jí jakoby zplesniví ( zhnědnou ), větřík či jemné poklepání větvičkou způsobí, že upadnou. Mladé květy na déšť nereagují.
U mne nikdy nerozvíjí zcela, zůstanou polozavřená. Mám ji 3 roky, bez problémů přezimující, bez nakopčení. Teď cca 80 čísel. Nohatice.
To by byla positiva...
negativa - nevím, co s ní. Potřebovala by tmavě zelené pozadí ( si myslím, na nic jiného jsem nepřišla ), aby květy byly vidět z větší dálky. Jinak je to růže detailu. Mám ji spolu se Sally Holmes, na okraji záhonu - a mám pocit, když se dívám z dálky, že je tam prázdné/hluché místo.
Dohrabala jsem fotku ( foceno kvůli zvonkům ) z konce června. Teď vypadá úplně stejně.
Zítra mohu cvaknout.

P1110711.JPG

jestli bych si ji kupovala znovu - popravdě, nevím. Je krásná, tenhle typ květů mám ráda ( a dešti netečná ! ).. ale nemohu přijít na to, jak ji vypíchnout.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, jana H

Meilland - růže dle šlechtitelů 17. čec 2012 20:02 #281615

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
a když už jsem u Meillanda, jdu chválit.
Jednou z růží, kt. si u mě vyloženě lebedí, prospívá je So Pretty. Byla jsem včera na pokuku, obdivu u EvyL a musím konstatovat, že jak má Eva povětšinu růží daleko lepší, bujnější a více kvetoucích než já, tak So Pretty mám .. no prostě... lepší ( :lol: ). Eva ji má krásnou, ale já báječnou ( ták ).

Schválně dávám f. celého ( nekvetoucího ) keříku. Pruty cca 2.5 cm silné, tlusté, vzpřímené, nevylamující se. Po zimě OK. Švihly ji jarní mrazíky ( špičky ), oklepala se, už 2x kvetla. Teď má poupata v třetí vlně.
V. ... metříček +/-.
druhým rokem, sázen vohlodek.

P1110944.JPG

ani potuchy po ČS.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Vlaďka, jana H, mišpule

Meilland - růže dle šlechtitelů 17. čec 2012 21:37 #281627

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,tvoje úvahy o Lovely Green jsou přesně moje myšlenky,když na ni koukám v katalogu a hrozně se mi líbí-nikdy nevím,kam bych ji dala.Mám taky představu zeleného pozadí-vždycky mě napadnou kapradiny.Teď si chci koupit novou Kordesovu Constance Mozart,zdá se mi,že by s Lovely Green pěkně ladila barvou i typem květu.A podsadit zelenokvětým nízkým tabákem ?

Meilland - růže dle šlechtitelů 18. čec 2012 06:53 #281636

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Hmmm, to by bylo pěkný...
Moderátoři: Eva L., Květa