Květa napsal:
Meillandových růží mám povícero a u žádné z nich si vůni neuvědomuji.
Voní některá z vašich ?
Květo, mnoho toho od Meillanda nemám (Eden Rose, White Eden (Palais Royal), Red Eden (Eric Tabarly),
Colette, Kurfürstin Sophie, Leonardo da Vinci, Red Leonardo da Vinci, Les Quatre Saisons (Pink Swany), Bonica.
Voní mi Colette (meruňky) a K. Sophie (malinofka).
Dále mám v pácu pořídit si ´Flora Romantica´ a ´Yellow Romantica´ ze stejné (Romantica) série.
Na HMF píší, že Yellow Romantica je sportem Colette - zajímavé. Dostala mne v dendrolce v Průhonicích
a ta má tedy silnou vůni po citronu. Kir Royal dtto.
Jsem se bičnul a (ač nejsou dlouhé zimní večery) pohledal fotky z dendrologické zahrady v Průhonicích (Čestlicích).
Yellow Romantica (krásná citrusová plná vůně - asi jako Annapurna či Alexandra Renaissance)
- habitus je trochu špatnější, myslím si, že ho poznamenaly srny - na fotce je sice vidět oplůtek, ale ten (nejspíš)
vznikl až dodatečně - usuzuji tak podle habitusu Raubritter, která může být s Yel. Rom. asi tak stejně stará,
Raub. stojí mimo oplůtek a je podobně ohlodaná - srnko-tvarovaná (mohu se plésti), žlutá romantika zdá se býti VELMI
mrazuodolná, neb mnohé jiné žlutavé růže (Graham Thomas, Jude the Obscure aj. na stejném místě zcela vymrzly)
Kir Royal - moje přesvědčení, že právě tato růže je rodičem novinky od Tantau - Camelot, je téměř jistotou,
dnes mi mj. přišel nový katalog Tantau, kde píší, že Camelot je jedna z jejich nejmrazuodolnějších růží. Odvozuji, že toto
zdědila po Kir Royal, neb ta se v Průh. tvářila, jako by ani žádná mimořádně mrazivá zima letos neúřadovala.
Zdá semi, že Camelot voní trošku silněji (citron), kdežto Kir Royal má spíše citronový sladký studený čaj.