Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Meilland - růže dle šlechtitelů

Meilland - růže dle šlechtitelů 15. zář 2014 08:21 #292161

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN1969_2014-09-15.jpg

tak to je moje letošní Leonardo da Vinci .. byla neskutečná. tohle je jedna rostlina. uvažovala jsem , jestli není popínavá- vyhodila dlouhé pruty do strany . ty kvetly po celé délce.
Poslední úprava: 15. zář 2014 21:04 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Evka, Mandalenka, Lukáš, Iveta

Meilland - růže dle šlechtitelů 19. zář 2014 08:36 #292191

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
S Pink Swany si tak trochu nevím rady. Má dlouhé výhony, delší, než by měla mít (pokud se dá věřit popisu na HMF). Kdyby byly vzpřímené, tak mi to nevadí, ale mají tendenci se spíš plazit po zemi, takže opora je nutná. Jinak je fajn, kvete nepřetržitě, černá skvrnitost a ani jiné pohromy ji nepostihly.

PinkSwany2.jpg

PinkSwany3.jpg
Poslední úprava: 19. zář 2014 08:38 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Evka, Lukáš, Iveta, ivik

Meilland - růže dle šlechtitelů 20. zář 2014 08:38 #292195

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
EvoL je nádherná a krásná barva. Jestli to dělá každoročně, tak jí pořiď něco jako miniobelisk a veď větve vnitřkem ;) . Vidím, že jí stejně máš podepřenou...
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Meilland - růže dle šlechtitelů 01. říj 2014 20:04 #292337

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11816
117.jpg

004_2014-10-01.jpg

010_2014-10-01.jpg

092_2014-10-01.jpg

Eden Rose - luxusní růže , tento rok ji sice sklátila čs ale ustála docela v pohodě , ty její obří květy stojí zato
Přílohy:
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Evka, AlenaC, Elijan, ivik

Meilland - růže dle šlechtitelů 01. říj 2014 20:50 #292338

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Já musím letos Edenku také velmi pochválit. Kvetla celou sezonu. Ještě včera jsem z ní odstřihávala poslední květy. Měla jen po prvním kvetení takovou minipauzu, kdy dva týdny kvetlo jen pár květů, ale pak se zas celá obalila květy. ČS jen na několika málo listech, naprosto zanedbatelné množství. A to je u východní zdi, čili odpolední déšť už sluníčko nevysuší.

Loni naopak kvetla jen v prvním floru, pak vyhodila šílené kandelábry s vysleplými konci. Asi tím načerpala sílu na letošní rok. Jsem zvědavá, jak to bude příští rok.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka, AlenaC

Meilland - růže dle šlechtitelů 02. říj 2014 11:59 #292342

• Kaja
  • Platinum Boarder
letos byla opravdu nádherná . mám jednu velkou - u oblouku a dvě nové - malé .jednu asi daruju dceři až dodělají fasádu a pergolu .
DSCN1736.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Vlaďka, Evka, Mandalenka, Lukáš, Elijan, ivik

Meilland - růže dle šlechtitelů 02. říj 2014 14:26 #292343

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Kájo, to jí ty větve průběžně přivazuješ, nebo odstřiháváš, co přečuhuje? Moje je taková samá ruka samá noha, neustále větve povlávají na všechny strany. Aktuálně už má zase metrové kandelábry, ale narozdíl od loňského roku na nich začíná tvořit poupata, tak mě to tak neštve ;) .

No a opět tedy nádherná fotka ;) . Mě ta Edenka nejde kloudně vyfotit. Tolik pokusů už jsem učinila a to mám nový foťák. Ze začádku fotil pěkně, teď je to zase bída. Buď se tam něco přenastavilo, nebo jsem něco nechtě zmáčkla já :dry: . Budu muset opravdu vytáhnout ten návod k použití a konečně si ho přečíst....
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Meilland - růže dle šlechtitelů 02. říj 2014 17:11 #292346

• Kaja
  • Platinum Boarder
Jano , výhony jsem vyvazovala k oblouku . a taky sem tam střihla aby kvetla odspodu . teď už je bídná . opadává ji listí . uvažuju , jestli ji mám letos zabalit .. loni byla - i s listím a nebylo to zapotřebí . ale víš jak funguje ZZ . s focením tam mám taky problém - z jedné strany plot - a zrovna z té lepší - a na druhé straně jiné růže, přes které se nemůžu prodrat .
ten foťák - já teda na návody nejsem trpělivá a nerada je čtu . to si raděj nechám vysvětlit od zeťáka .. jenže ten mi tam nastavil automat - tak jsem to stejně přeštelovala . a někde jsem už psala - mám levný Nikon Colpix 9400- není tak lehký do ruky, takže při zmáčknutí se líp drží -aby se ruka necukla, musí se počkat až zaostří - ukáže se zelené okýnko - jedno nebo více . mám i ty malé aparátky - ještě jeden Nikon a Olympus .. ty mi tak nefotily , jsou moc lehké . takže žádná zrcadlovka nebo drahý foťák - stál 3500kč. pak jsem sama přišla na to . že není dobré fotit na ostrém slunku. brzy ráno - to jsou fotky do modra . ale na to si přijde každý sám- časem .
Poslední úprava: 02. říj 2014 19:08 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L.

Meilland - růže dle šlechtitelů 02. říj 2014 19:49 #292349

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Na ostrém sluníčku nefotím, vylézají z toho jen bílé fleky :angry: . Ale ranní sluníčko nestíhám a odpoledne už pak svítí sluníčko proti ( je u východní zdi) a když už je sluníčko nízko, tak je tam zas už moc tma :huh: a fotky jsou tmavé.
Zkouším fotit v nastavení "P", to vychází z těch možných přednastavení nejlépe, ale ideální to taky není. No, snad se za zimních večerů prokoušu tím návodem.

Meilland - růže dle šlechtitelů 05. říj 2014 08:26 #292371

• Kaja
  • Platinum Boarder
DSCN1506.jpg

DSCN1504.jpg

DSCN1169.jpg

DSCN1170.jpg

Astronomia -Sweet Pretty
tak ta na mně čekala ve výprodeji pod názvem Fairy . ještě měla půlku neopadlého květu , tak jsem hned brala . není nasazená na dobrém místě .. je vedle Erfurťanky a barevně s ní splývá .
zajímavá , velký květ- akorát rychle opadává .jinak bezproblemová . nemá skvrnitost ,slušně opakuje .
Poslední úprava: 05. říj 2014 11:12 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Martin, Lukáš, AlenaC
Moderátoři: Eva L., Květa