Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Meilland - růže dle šlechtitelů

Meilland - růže dle šlechtitelů 21. dub 2016 21:36 #305925

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Láďo, ona má EvaL Charlestony dva, ( velmi se jim u ní daří, mají dlouhatánskou výdrž květů, bují... atd. Samá positiva, zkrátka ). I proto jsem si ten svůj pořizovala... a o to víc mne štve. Snad se dá do kupy, kromě toho, dost snadno koření, v případě potíží uloupím větvičku. :P
Já si ho pořizovala i kvůlivá této růži

P1170607.jpg

že by spolu mohly pěkně souznít.
--
ALE !
pls., chápu-li dobře, viděls na vlastní oči květy Princesse Charlene de Monaco ? Já ji měla na podzim už v košíku, pak jsem ji vyndala ( přesahovala jsem limit, kt. jsem si na růže určila ).
Povídej, prosím, přeháněj ...
jak má velké květy ? poloplné či šálek = možná se bude špatně otevírat, lepit ?
voní ? jaká růžová ? s tóny do pomeranče - byly tam ?
ke koupi byla ?
Poslední úprava: 21. dub 2016 21:38 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Láďa, Jikra, Ajka

Meilland - růže dle šlechtitelů 21. dub 2016 21:40 #305926

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jsem na ni mrkla na HMF,moc krásná,věřím těm prvním třem,ale ty dvě fotky od Claudie mi přišly jako úplně jiná růže.

Meilland - růže dle šlechtitelů 21. dub 2016 22:33 #305935

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
Zítra ráno frčím na floru, potěšil jsi mě, že se budu kochat :cheer:

Meilland - růže dle šlechtitelů 22. dub 2016 06:24 #305938

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no jo --fb a Mathias Meilland s náma na něm, nese ovoce -- :) tak snad tu něco vrhnou . když je ten Austin tak pyšný a drahý .
Poslední úprava: 23. dub 2016 18:23 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Lukáš, Ajka

Meilland - růže dle šlechtitelů 22. dub 2016 19:25 #305952

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
Tak snad dám dobře do chlívečku.. Na Floře měla paní jen na focení Lomonosov a Louis de funes a Lomonosov si určitě píšu na seznam, užasná, nádherná vůně.. Přepíšu seznam co tam měla a vypíšu sem.. Snad ten obchod v ČR kladné ;)
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Jikra, Ajka

Meilland - růže dle šlechtitelů 22. dub 2016 19:44 #305957

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
Květo Monaco mám taky na fotu, je růžovofialková a olemovaná bílou, voní slabě oproti Louis de funes a vůně je stejná u obou.. Také ji mám jinak napsanou na seznamu :laugh: no snad jsem to dobře přelouskala, paní mě to sice nechala vypsat ale pořád do mě někdo narážel, tak za případné chyby se omlouvám..
Velasquez, Bonika 82, La sévillana, Marie curie, Prince jardin, Prince de monaco, les 4 saisons, Deborah, Palais royal, Knock out, Polka, Charlote rampling, Louis de funes, Lomonosov, Leonardo dá Vinci, Victor hugo, Claude brasseur, Blanc meillandécor.. Něco měla paní ještě vzadu za sebou a tam jsem už nehrabala.. Jo a je tam přímo prý někdo z Francie z vedení.. Tak kdo by si chtěl s pánem pokecat a na cokoliv se zeptat, není problém ;) mluví francouzsky a rusky.. Bohužel ani jeden jazyk neumím :(
Edit: fotka dodám aspoň těch tří krásek, jen je musím stáhnout od mamky z foťáku ;)
Poslední úprava: 22. dub 2016 19:47 od zeuwicka.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, Kaja, mišpule, Láďa, Jikra, Ajka

Meilland - růže dle šlechtitelů 22. dub 2016 20:34 #305964

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Květo, Charlene de Monaco na Floře byla skleníková, rychlená, takže na zahradě nemusí být tak velká. Na internetových obrázcích mne nezaujala, na Floře se mně naopak velmi líbila. Květy velké, pohárovité, plné, na fotkách se objevoval hnědavý odstín, který v reálu nebyl. Květy bílé nebo světlounce růžové, směrem ke středu růžovo fialové. Určitě si uděláš lepší představu z fotky Zeuwicky. Ke kytici jsem nevoněl, bylo tam hodně lidí a chtěl jsem hlavně zjistit sortiment, který prodávali, abych si vybral. Charlene se lidem velmi líbila, ptali se na sazenice. Bohužel k prodeji nebyla, jedná se o novinku.
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Meilland - růže dle šlechtitelů 23. dub 2016 11:50 #305978

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Díky za info.
Zeu - kupovalas něco ?

Projela jsem tvůj vyčet HMF ( mají kultivary značené názvy, pod kt. je prodávají ve Fr., ach jo, kdo si to má pamatovat... např. Palais Royal = White Eden... pro mne navíc - když má růže člověčí pojmenování, pamatuji si ji hůře... např. mám růži Paul Bocuse, což je slavný kuchař, říkám jí Vokus. :huh: )

ad Louis de Funes - zřejmě má M. v oblibě název Charleston, je to již 3. růže stejného jména. Máme s Evou tu poslední, syn. Jean Cocteau.
www.helpmefind.com/rose/plants.php?searc...bSearch=SEARCH&tab=1

Na fotky Charlene se těším.
Na podzim jsem vycházela z dostupné f. tohoto detailu květu.
www.meillandrichardier.com/rosier-prince...aco-r-meidysouk.html

Uváděli průměr květu 11 cm, síla vůně fort ( na stupnici síly 4. z 5 ). Ale již několix jsem se přesvědčila, že i to je poměrně diskutabilní ( viz série Parfuma Kordes, ;) , či naopak M.L.Drevon, u níž je parfum uváděn leger = slabý a při tom voní do dálky.. ).
Checht, ještě jedna poznámka, kt. mne pobavila. Frantíci nasadili u novinek ( loni ) unifikovanou výšku. Ať jsem se koukala na cokoliv, vždy uváděli v. 80 - 100 cm. Nic ani dolů a ani nahoru.

V Německu byla k mání pod názvem Duftjuwel.
Poslední úprava: 23. dub 2016 11:51 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Jikra

Meilland - růže dle šlechtitelů 23. dub 2016 12:30 #305979

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
fotky Charlene už na FB byly několikrát . jenže momentálně nemůžu najít a kdybych našla , tak se vám ,co na FB nejste fotka nezobrazí .je plno videí z jejich výstav - poslední z Ukrajiny .
Poslední úprava: 23. dub 2016 18:24 od Kaja.

Meilland - růže dle šlechtitelů 23. dub 2016 17:45 #305985

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
Charlene
IMG_1095.jpg

IMG_1114.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., HonzaPM, Kaja, mišpule, Evka, Láďa, Jikra, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa