Díky Kajo, už jsem se dívala na Austinovy stránky, je vidět, že ji nějak nedoporučuje. Pak jsem mrkla na zahraniční fora a až na 2 lidi, kteří ji pěstují v mírném klimatu a tvrdí, že by se bez ní neobešli, protože nádherně voní a má překrásné květy a olistění, ji nikdo moc nedoporučuje, protože málo kvete a trpí na padlí. Všichni v souvislosti s ní doporučují spíš Crocus Rose, jako ty. Škoda, na fotkách vypadá nádherně. Pak si nakonec pořídím Crocus.
Páni, to je napínavý, o to víc se na něj těším... !
Právě, GS mi přišel ještě víc galikovitý, než Cardinal Rich (Evčo, mám ho ) a hlavně fotky na HMF od Lili mě fascinovaly tmavou barvou kvetení, kterou trumfuje právě i milého Cardinála. Tak tedy..
Honzo, zmiňovanou Raps.in blue budu mít kousek vedle GS, no těším se na to, těším, jen se nám musí podařit odkoupit ten kus zahrady, na který já už ve svých úvahách expanduju, ale ještě nám neříká "pane"
S hustotou křoviska jste mě mile potěšili, bude vytvářet "sugestivní zatáčku ke strašidlu" (myšleno ke skleníku...). Jen je jasné, že musím koupit očkovance, to odnožování (btw by dávalo opět body pro galiku) by bylo samozřejmě špatně...
Vracím se k růži General Stefanik - Kachniště, Honzo (a jiní, máte-li) - jak se za ty 3 roky vyvrbily ty vaše?
Poradí někdo, zda temná barva focená od Lili v Chotobuzi je někde k sehnání/očknutí? www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.92553
Henrieto já mám pomponellu - jak píše Květka, můžu taky doporučit, mám u ní růžový clematis a vypadají spolu mooc dobře
gebrueder grimm - zdravá, výborná růže, vzrůstnější, jestli ji pořídíš, tak do skupinky spíš dozadu a nechat jí místo i do šířky aspoň metr, metr a půl, colette - spíše menší, ale zdravá, pěkná barva květů a lions rose, zatím druhým rokem, moc se netváří, ale není u mě na ideálním místě, tak ještě uvidím
Henrieto, z tvého seznamu mám pouze Pomponellu - a chválím ji kudy chodím. Fotky jsou v galerii. Nějaké texty bys našla pomocí hledání ( i o jiných růžích z tvého seznamu ).
Krátce : totál zdravá, bohatě kvetoucí, nevonící. Kvete mimo termín kvetení ost. růží ( aspoň u mne ). A NENAMRZLA !
Jediné - chce podsadit, jinak je "nohatá". Podsadba mi vyhovuje
Přátelé, pěstujete někdo růži Paula Vapelle? Vypadá to, že je to naprostá nezbytnost. Mrazuodolná, voňavá, opakující. Ách.
Zajímalo by mne, jak moc je odlišná od mateřské Stanwell Perpetual. www.helpmefind.com/gardening/pl.php?n=44784&tab=1
Evko,na východní straně mám Rosarium Uetersen už asi deset let,má trochu holé nohy,ale to mi nevadí-vedu ho po zábradlí terásky.Kvete hodně ve dvou dlouhotrvajících vlnách ,po první má krátkou přestávku.Je to zdravá růže,na konci léta má někdy náznak padlí.Nevoní.Doporučuju.