Prý nepředvedla ... chacha ... jaká by byla,kdyby se předvedla ... chlapi, neštvěte mne .... nemám místo (bo moji chlapi, co nejde sežrat nemá v zahradě co dělat) ... píšu si ... letos Maryša, loni Rozkošná, již delší dobu hledám Raginu .................. vím o Mendelovi u EvyL, nestihla jsem objednat (taky kam s ním, že) ... dodnes (musela jsem víc než nutně mít) je k kýblu Betty Prior, "královna Alžběta", a několik dalších ..............
Honzo, je kráááásná ....
možná se někomu bude hodit či mne vrátí na zem a vyvrátí můj či novinářský omyl ... hledala jsem, kdože je šlechtitel Maryši ........ a přivedlo mne to semhle www.novinky.cz/bydleni/zahrada/clanek/o-ceskych-ruzickach-65569 ...... opět se stydím, neumím požívat zdejší smajlíky, že učím orly létat a kosy tahat žížaly.
Je to už pár let, kdy jsem měla Koré, ale na tak nemožném místě ( v úplném stínu), že to mělo očekávatelné následky. Nerostla, málo kvetla a vůbec za moc nestála. Přesadit jsem si netroufla a tak byla odkloněna. Před dvěma lety, při probírání nabídky pana Šípa, jsem si vzpomněla jaké má krásné a voňavé květy a tak ji mám znovu. A nelituji. Tentokrát je na ideálním místě.
´Roztomilá´ je na metál.
Okolo ní kvete už málo růží, ona sice změnila odstín do hřejivého,
ale drží se opravdu solidně nakvetlá.
Aktuální říjnové foto po mrazivých nocích, 650 m nad mořem.
(ve zmrzlé ruce ´Harlow Carr´ od Aus., ta je zdravá a kvete furt, a voní)
Pak na chvilenku vyjuklo slunko.