dresla wrote:
1/TOP
letos jsem měla největší radost z keřů jednoukvetoucích růží, které třetím rokem konečně dorostly tak, že jsem si jejich kvetení užila. (květů by bylo ještě více, kdyby naše zaječice neprovedla u některých předjarní střih. Na druhou stranu mi ukázala, že zastřižení vzhledu prospívá) Nad celým polem se vznášela růžová vůně.
3/neurazí, nenadchne
Do téhle skupiny pro mě spadá spousta moderních růží. Každou sezónu je vypuštěno spousta novinek. Větší část z nich do deseti let zapadne, jen pár má nějakou výraznou přednost, pro kterou se stane stálicí. Uvědomuju si to v rosariu v HK, kde jen občas zasvítí perla typu Astronomia, Glowing, So Pretty.... jinak to často jsou takové ty odolné růže do veřejné zeleně...neurazí, nenadchnou, prostě bez xichtu a pár takových roste i na poli.
4/smraďoch
ve vedlejším vláknu se Květa zmiňovala o (ne)vůni Gentle Hermione, lanling o Glamisu. Podobně mi zapáchá víc Austinek, je to onen "myrrh scent".
ad 3 - Dreslo, ty mne vždy rozesměješ. Pojmenováváním skupin růží. Nejdříve to byly mochnovité, teď zase bezxichtové.
ad 4 - jj, vzpomněla jsem si už při dotazu na smraďocha, jak jsem chtěla na jaře nějakou růži, zdůrazňovala jsem, že kvůli vůni myrhy - a tys říkala, že je to taková menší kulišárna. Vůňosmrad. No, spíš smrad.

ad 1 - těším se, že nás teď zavalíš horou fotek - jo ?