Ještě někteří nepřispěli...
Překvapila mne trochu volba Jude de Obscure. Mám ji novou ( podzim 09 ) - letos měla smůlu v prvním kvetení, zastihlo ji v těch největších vedrech a tak kvetla hodně krátce. Druhé kvetení už bylo OK. Nejspíš dost síly dávala do kořenů, nijak bohatou násadu květů neměla. O to víc se těším na příští rok.
Šárko, ty máš starší keř ? ( mmch, mimo mísu - hodně mne ovlivnila tvoje fotka 'Alana Titchmarshe' v Austinkách, obsypaného květy.. pořídila jsem si ho, doufám, že bude tak nádherný jako tvůj )
Jano, njn, červená barva, však jsi psala, že letos tě bere
Moje volba :
Vybírala jsem převážně z nově sázených, kt. mne něčím překvapily. Nemohla jsem se rozhodnout mezi několika růžemi. Do úzkého výběru se dostala Angela ( vitalita, násada květů, trvanlivost ), Vierge Folle ( furtkvetení ), Sally Holmes ( obrovská palice květů a jejich trvanlivost ).
Nicméně, Sally Holmes jsme s Evou dávaly do uličky slávy, už je ověnčená.
Takže nakonec - po delším zpytování mysli - to u mne pro letošek vyhrála Bouquet Parfait. Pro dokonalé zdraví, lesklé listy, bujný vzrůst, trvanlivost květů. Kvítky jsou dokonale souměrné, vypadají jak vysoustružené. Asi bych se mohla dlouze rozplývat proč zrovna ona .. Ovlivnila mne hodně, díky ní jsem se začala pídit po dalších Lensových růžích.
Ještě se vracím k Jude de Obscure a její vůni. Páč mne inspirovala k další "anketní otázce" ...
Voní úžasně.. to jo... ale .....
Jaká růže u vás je nejvonnější ?