Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Osobní TOP růže roku 2010

Re:Osobní TOP růže roku 2010 08. pro 2010 07:31 #23794

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
ad 1
TOP 2010 pro mě - R.centifolia Cristata - letos měla krásně tvarovaný keřík, kvetla jako na reklamních fotkách, úžasně voněla ...

ad 2:
nejvoňavější - Mme Isaac Pereire - když kvete - nad celým kouskem zahrady se vznáší voňavý obláček ...

ad 3:
neurazí, nenadchne - Zépherine Drouhin - když jsem přemýšlela, jakou sem dát ... tak tuhle, podruhé bych po ní asi nesáhla ...

ad 4:
smraďocha nemám ...

ad 5:
Empress Josephine - květy byly takové divné a neudělala mi šípky jak se píše v popisech (možná je to záměna - dávám jí ještě příští rok)

ad 6:
z historických Celsiana - jsem na ní děsně zvědavá - líbily se mi fotky u Davida Austina,
z angličanek John Clare - těším se na kombinaci krásných voňavých květů a šípků ...
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re:Osobní TOP růže roku 2010 08. pro 2010 08:02 #23797

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa wrote:

Zřejmě jsme dovoněly a dosmrděly.. tak další anketní otázka, v pořadí 5+6 :

Zřejmě každá si kupujeme nějakou tu novou růži... každoročně.:laugh:

5. Jaké bylo vaše největší zklamání ?
6. Do jaké růže ( nedávno pořízené ) vkládáte největší očekávání pro příští rok ? Nebo se na ni nejvíc těšíte... ( za rok vyhodnotíme:P )
...a i celoročně ;)

Zklamání díky relativně nové zahradě moc nemám, snad jedině Mayflower, u které se mi ani moc nelíbily květy, ale hlavně to, že byly hned druhý den v čudu.

A teda na jakou se těším, tak to by byl šílený seznam :)
Tak snad o trochu přednostněji na ty relativně u nás neznámé Mrs Oakley Fisher a Niagara Falls, protože ty nemá nikdo moc nakoukané, tak to bude překvapení.

Re:Osobní TOP růže roku 2010 08. pro 2010 09:15 #23801

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
(5) Zklamání, nebo spíše větší očekávání: Queen of Sweden - květy kvetou krátce a najednou rychle opadají, možná to bylo přílišným horkem. ˇ

(6) Těším se na všechny nové:), ale obzvláště na historické: Salet, Reine des Violettes a zejména Jacqua Cartiera.

Re:Osobní TOP růže roku 2010 08. pro 2010 12:23 #23816

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Zdenko, tvůj přehled je výborný, konkrétní a názorný. Budu pokračovat ve tvém stylu:

ad 1 a 2 : mám splněno.

ad 3:
nijak mě nenadchla Hamburger Deern (Kordes). Mám ji od loňského podzimu a během letoška nijak moc nenarostla, je to chudinka neduživá. Možná, že se časem vzchopí.

ad 4:
nějak si nemůžu vzpomenout, že by mi nějaká růže voněla nelibě (chci se vyhnout příliš expresivnímu slovu "smrděla", to mi nějak ke královně květin nesedí).

ad 5:
asi nejvíc jsem zklamaná (už několik let) z Heidi Klum Rose (Tantau). Má sice nádherné, voňavé květy, ale je tak náchylná na č.s., že se nedá ustříkat.

ad 6:
samozřejmě se těším na ty letos vysazené, z nich vybírám např. austinku Princess Alexandra of Kent a Heavenly Pink (Lens).

Re:Osobní TOP růže roku 2010 08. pro 2010 14:31 #23818

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Evo tak to jsem zklámana zasadila jsem Heidi Klum na parádní misto , když budou černat listy budu muset ji přesadit.:( Hamburger Deern jsem chtěla taky ale nekoupila , protože chcí oranžovo-lososovou ale na internetu malo fotek tak jsem to nerisknula. Ale koupila Belveder na ktery moc těšim se, a taky na Princess Alexandra of Kent .:)

Re:Osobní TOP růže roku 2010 08. pro 2010 17:33 #23831

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
JitkaU2 wrote:
Tak já nemám (zatím) žádnou svou vyloženě TOP růži. To je na mne ještě brzy hodnotit, snad za rok. Ale aspoň se přidám k vůním, na těch ujíždím :-)

1. "čajová" vůně - Goldbusch
2. "růžová" vůně - Mrs. John Laing
3. "jiná"- citrusová - Margaret Merril (ale někdy se mi zdála silná až moc, až mě "bodla" do nosu)

Hrabala jsem fotky a našla Mrs. John Laing. Tak přidávám. je blbě zasazená, ale očividně jí to nevadí - kdysi si někdo zasadil malou borovičku (kleč) a vedle ní růži...
MJL2.jpg

Re:Osobní TOP růže roku 2010 08. pro 2010 17:35 #23832

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
ještě jednou
MJL1.jpg

Re:Osobní TOP růže roku 2010 08. pro 2010 17:37 #23833

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
krásná barvička :-)

Re:Osobní TOP růže roku 2010 08. pro 2010 17:38 #23834

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
Můžu Ti pak poslat větvičky. Je krásná a voňavá.

Re:Osobní TOP růže roku 2010 08. pro 2010 17:43 #23836

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
fakt???? ona je vysoká? myslím pnoucí? nebo jen chudák žene, aby předhonila borovici? Kdybys poslala, budu ráda, ale něco na oplátku, si řekni:-)
Moderátoři: Eva L., Květa