Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže

Re:Jak se daří angličankám v ČR 27. říj 2010 16:28 #20810

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
helena wrote:
ZuzanaCh
K údaji o velikosti QofS: přímo na stránkách D. Austina je údaj 3.5 x 2.5 ft., tj. 105 x 75 cm (pokud správně přepočítávám). Proto myslím, že se Pelcovi přepsali. Jinak mám od Pelců všechny austinky: Crown of P. Margareth, Falstaff, Mary Rose, Graham Thomas. Do klubu se ale zatím nehlásím:), protože je nemám ještě tři roky.
Tak to já se do klubu vecpala a nejstrarší mám od podzimu 2008, ovšem sleduji je déle.

Heritage
DSCF3514_heritage.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 27. říj 2010 16:33 #20814

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Jestli ve zdraví přežijí zimu, tak se taky odvážím.
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 27. říj 2010 16:46 #20823

• ZuzanaCh
Setsakrapísek! Ať s tím jdou do brusele!
Tak na německé verzi A. stránek: ...Sie hat einen leichten Myrrheduft. 1,00m x 1,75m.
Na angl. verzi: .... 3.5 ft. x 2.5 ft.
Na francouzské verzi: ....1,0m x 0,75m

Honzo M. - čím dál víc to na mně dělá dojem, že to měla být malá růže, která jim ulítla a oni nevědí proč. Takže hádat, jak která bude velká je sázka do loterie.
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 27. říj 2010 23:12 #20845

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Zuzano, s tím Havlisem (a nejen s ním) jsi mne pobavila. QoS má být 100 x 75 cm.
Našel jsem metr, ta moje má momentálně 101 x 45 cm, s tím, že na ní v létě nejspíš
spadlo prádlo ze sušáku, takže přišla o dvě krajní větve - ty jsem našel už vylomené.
Že by to byla nějaká extra Ostinka si nemyslím, ale je milá, jako lemová (hedge) po více ks
nebo zapojená v husté výsadbě může být dobrá. Viz. obrázek Káji (nejdřív šel a teď ho nevidím?).
Teď řeším, jestli ji nechám, kde je. Původně jsem ji chtěl vyhodit, v létě květy vůbec nevydrží,
ale teď mají celkem výdrž. Na její místo už mám připravenou Redouté, ale možná to dokopu
úplně jinak. Záhon je už uklizený, jinak není tak holý, jak vypadá. Plamének na plotě bohužel exnul na plíseň,
letos to s nimi nebyla žádná sláva.

Wisley 2008 bude asi moc pěkná růže, těším se na ni.
a_queen_of_sweden-088e0435e88a050fda5b4b4ef6d74db3.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 27. říj 2010 23:38 #20846

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Na řez je tu extra diskuzička. Nemyslím, že by se Ostinky lišily od ostatních moderních růží.
Chtělo by to vyjádření odborníka, nebo tedy odbornice. :laugh:
Na podzim zkrátím - když stihnu - všechny růže tak na 60 cm, podle druhu.
Kde zbyde hodně listů, tak i odlistím, ukončí vegetaci a ještě trochu vyzrajou.
Na jaře stříhám tak na 10 cm nebo i míň, očka nepočítám, vezmu to od oka tam,
kde je první pěkné očko směřující ven z keře. V sezoně stříhám odkvetlé, docela radikálně,
ne u prvního 5četného listu, ale klidně až u čtvrtého nebo pátého i dál, podle druhu.

Ať jen nepindám, dám Williama Morrise, taky s ním budu hýbat, měl cedulku Winchester Cath. :)
a_william_morris.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 28. říj 2010 06:47 #20849

• ZuzanaCh
HonzoPM - já to mám na zahradě, takže se zas až tak moc nebavím;) Snad jen, že, jako laik, jsem se měla možnost dozvědět, jak spletité mohou být stezky pěstování růží. Pátrání téměř detektivní! Jediné, co mne uklidňuje, že jsou aspoň všechny čtyři ulítlé stejně. Ale to je nesmím srovnávat třeba s Molineux, což jsou všechno košaté keře do 1m, kvetoucí nepřetržitě téměř celou sezonu a květy vydrží - prostě "slušné" růže.:)
Štěstí je, že mám Queenky u té vysoké zdi, ale stejně si moc nedovedu představit na své malé zahrádce čtyři dvoumetrové sloupy. Dám jim šanci ještě příští rok a když to nepůjde, tak "rarita-nerarita", půjdou ony i když jednotlivé květy jsou opravdu krásné.
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 28. říj 2010 06:50 #20850

• kaja
Honzo, to bylo okopírované z Austinových stránek. navíc jsem to omylem klepla 2x.chtěla jsem to jedno smazat, ale někdo smazal obrázky oba.asi ať neporušuji autorská práva.
1152.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 28. říj 2010 07:49 #20851

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
kaja wrote:
Honzo, to bylo okopírované z Austinových stránek. navíc jsem to omylem klepla 2x.chtěla jsem to jedno smazat, ale někdo smazal obrázky oba.asi ať neporušuji autorská práva.
Aaano to je ten nádherný obrázek od Austina a pak vidín ty trubky a čučím:blink:
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...view&catid=2&id=3352 tady je to vlákno k řezu růží, jinak mráz, přišly mi včera růže, tak jsem je šoupla do kýble a voda má ledový škraloup, snad to nebude vadit. Od Dresly mají bohaté kořeny:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 28. říj 2010 08:03 #20852

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Trifonku, taky mi už růže párkrát zamrzly v kýbli, a nikdy jim to nevadilo. Tak bych řekla, že fakt dobrý :)

QoS na té fotce fakt vypadá jako lemová, ovšem ty sloupy lemové nejsou a nemyslím, že by se to dalo úplně svést na letošní počasí. Když si vezmu, jak vlhko mají ve své zemi původu :huh: Prostě je tam nějaký otazník ;)

Jinak se u toho řezu zase krásně ukazuje, že poučky nepoučky, každý to dělá jinak a je s tím spokojený :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 28. říj 2010 14:06 #20866

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Kájo, nikdo obrázek nesmazal, smazal jsem ten duplicitní příspěvek.
Asi byly oba provázané (nechápu), takže se teď nezobrazuje fotka
u toho prvního příspěvku, vidím tam červený křížek.

Zuzano, myslíš, že je logické stahovat QoS z prodeje, že je vysoká?
Nešlo by to vyřešit písmenky CL za její název?
Je to jeho nejznámější hedge růže, takže mi slova Havlise přišla vtipná.
Zajímalo by mně, jestli tě jen chtěl uchlácholit nebo on věří tomu, co říkal?

Queen of Sweden pochází z Charlotte, mám je od sebe asi dva metry,
jsou obě stejně vysoké a tvarem květu dost podobné, takový má i B. Britten.

Návody Austina k řezu jsem nečetl, ani v AJ, ani v NJ.

Letní Charles Austin
a_charles_austin_1.jpg
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa