Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže

Re:Jak se daří angličankám v ČR 29. říj 2010 16:14 #20953

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa wrote:
u mne BB tak červený jako na nedešťové f. Lanling nebyl, spíš se barvou blížil té druhé, dešťové. Schválně jsem dala f. celého keříku, ptž. mi připadalo, že má vnější plátky světlejší než střed květu.

Amazonko, co k SSongu zkusit nějakou čokoládovou ?

Přijde mi, že máte s Evou toho samého :) a tohle je jiný ;)

A čokoládky, mám "nakoukanou" jen tu hnědou Dreslinu a ta mi barevně sedí moc (proč myslíš, že jsem tyhle barvy začala zkoumat :D), takže ta do "houfu" půjde taky.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 29. říj 2010 16:19 #20954

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
summer song je blbě kombinovatelný:) :)
nejdříve je spíše oranžový s nádechem kávy (ke klasickým oranžovým růžím se moc nehodí)..i když krásný.. když odkvétá ..zjemní..je takový humrový..ale stejně je tam slaboučký.. nahnědlý odstín-..skořicový?:P :) .. buď by si zasloužil nějaké samostatné místo jen se zelenýma trvalkama (listí).. a nebo podobně zbarvené růže.. dle mého mínění:) ale jinak překrásný..a voňavý:)
P8250099.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 29. říj 2010 16:22 #20955

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Amazonko, myslím, že Květa to vystihla.
Hnědá by šla pěkně. A co takhle Lady Emma Hamilton, nebo Pat Austin ? Mají shodný typ květu jako S.S., jsou jen o něco světlejší.

www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.158934

www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.157839

Záměrně jsem vybrala fotky Lanling a Honzy, mohou se k tomu vyjádřit.
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 29. říj 2010 16:27 #20956

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
:laugh: tak do toho budeme amazonce..pindat:laugh: ..jak rika honzaB)
summer s. ..s cervenyma by byl urcite krasny..ale jde o odstin te cervene.. mozna bych ho dala do kyble a po pozorovani..a nalezeni vhodne kombinovatelne barvy..presadila:) ja ho mela nejdrive u lososovych..ale tam byl moc rvavy.. tohle leto u oranzovych.. ale tam take nepasuje.. pujde asi vedle glamis castle:) ..no a dalsi rok se uvidi ze:laugh: :)
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 29. říj 2010 16:37 #20958

• amazonka01
  • Administrator
Evi, jj, ty by šly, ale já schválně chtěla tmavší, než je SS :)

A pindejte, víte, jak se to hezky čte :)

Lanling, přesně tenhle pocit z ní mám taky, že by mohla s tou červenou jít, ale...
Já jí ještě nemám, přišla mi absolutně nekombinovatelná, chodila jsem jí celé léto okukovat v našem ZC ;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 29. říj 2010 19:40 #20982

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
ježiši,....se z Vás picnu,.....:) :)
zrovna sem sesadila SS s CPM a Perditu a vy že s oranžády nic moc,....no tak tedy uvidím,..:)
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 29. říj 2010 20:13 #20989

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Lenko, klídek !:) Původně přece šlo o kombinaci s Benjaminem Brittenem. Ta tvoje trojka jde k sobě pěkně, uvidíš, že budeš spokojená. Jen nepropadej panice:laugh:
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 29. říj 2010 22:29 #20995

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Tedak, vy jste včelindy. No, tak si připindnu a pak dočtu:

Lenko, fandím tvé kombinaci, Perditu neznám. :)

Summer Song by se mi líbila se žlutou, zlatou, medovou (Charlotte, CPM a co já vím).
Pat Austin - pro mne opravdu netypická ostinka, naši z ní byli ve Všerubech hotovson,
tak jsem jim ji vzal ze slitování a vrazil k babi - nelíbí se mi. Teď lituju, že jsem místo ní
nevzal tř. Lightfield Angel nebo Port Sunlight nebo ještě jednu Darcey Bussell.
Teď v tom chladnu je opravdu měděná, jako plech. Žádná svěží osobní barva, spíš hřbitovní.
Má velmi "humpolácké" (mohutné) listí, dlouhé intervaly na stonku, postrádá romantiku.

Možná by SS dořvala její part za ni (PA). Dresla tu psala, že na snesení SS v zahradě
by člověk potřeboval zelený zákal. :laugh:
Chippendale by si se SS zahulákala společně zcela jistě. :laugh:
Do Harknesse Eva dávala tuším Fellowship. To by možná byl ukřičenec pro Summer Song. :)
Jo, Amazonko, myslím, že na tom odkazu HMF z Chelsea Flower Show není Summer Song,
ale tř. Jubilee Celebration. Dost možná se ale pletu...

Benjamin Britten - jó, kdyby byla sytá tmavě malinová jako na fotkách Violky, pak bych neměl problém.
U mě je vyblitě svítivě růžově neonová s problesky bílé a kapkou malin. Jako zvýraz. fixka. Je z Proplantu.
Nejlíp vycházela se stříbrnou a modrou (šalvěj, levandule, ořechoplodec, pelyněk...).
Min. týden jsem BB vykopal, je založená v kompostu a čeká na svůj další osud.
Možná by šla s bílou, Glamis Castle a spol, listí má tmavší, pěkné, mnoho ostnů.
Moje foto: www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.157705
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 30. říj 2010 08:21 #21007

• amazonka01
  • Administrator
lenpel wrote:
ježiši,....se z Vás picnu,.....:) :)
zrovna sem sesadila SS s CPM a Perditu a vy že s oranžády nic moc,....no tak tedy uvidím,..:)

:D
Uvidíš, třeba se ti to bude líbit, jde především o osobní vkus. U nás v ZC měli SS, vedle byla CPM, a prostě mi to (v mé hlavě) k sobě neladilo. Tam v té hromadě austinek mi právě přišlo, že nemůže ladit k ničemu, a já nějak solitery nemusím (musí aspoň zapadat do zahrady), takže i když se mi hrozně líbila, tak jsem jí ani neobjednala. Pak jsem jí v A. katalogu viděla s BB a přišlo mi, že to by bylo ono. No a vidíš, nakonec jsem něco dala do kupy :), příští rok to vyrobím a pak to tu můžeme porovnat ;)
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 30. říj 2010 08:24 #21008

• amazonka01
  • Administrator
HonzaPM wrote:
Benjamin Britten - jó, kdyby byla sytá tmavě malinová jako na fotkách Violky, pak bych neměl problém.

JJ, právě tvoje foto mě nahlodalo, že BB třeba nebude jahodová :D, a protože tu maliny převažují, vzdám jí a koupím Piano :) (na které mám typ mmch taky od tebe).

Já tu zahradu nakonec sladím podle sebe, a ne že ne :silly:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa