Zdravím do Nového roku 2016 a hned se pustím do práce
.
Mám tu resty z loňska, co jsem nestihla, tak ať mi to odsejpá.
Další z objednávky od Lense byla
Gaard um Titzebirg (moschatahybrid- Dresla by asi namítla, co to je za pojem, ale zase jak s tím naložit?
)
www.lens-roses.be/html/search_w.dhtml?op...ssion_id=19970060500
Když jsem si ji brala, nebylo moc informací. Takže jsem ji naslepo zasadila s tím, že po sezoně uvidím. A uviděla jsem!
Tady je první rozkvetlá okvětní palice v červnu.
pokus o alespoň celou větev od země po květ (délka je 130cm) ale ohnutím je tak na metru výšky
zde je zachycen keř v jeho spodní části od země. Je vidět, že asi bude prokvétat i ve spodních patrech, což bude příjemná změna v porovnání s jinými podobnými hybridy, které kvetou pouze na koncích větví.
Vybral si na kvetení samozřejmě jednu z těch vln veder, takže se mu dařilo trochu si květy připálit.
Detail celého soukvětí. (tedy dává mi zabrat to popsat a ještě se neopakovat)
Je opravdu moc krásná. Nadchlo mne, že jako prvoročka, navíc v tom nepříznivém létě si to moc užila bez zjevných známek únavy a vady na kráse. Zdravá, bez tečky a dělá minišípečky, které ale bohužel zčernaly.
Moc se mi líbila, že jsem s ní nehýbala. Zato osázení kolem ní jsem promyslela a dosadila podle ní.
Vzadu po pravici má Lavender Lassii , vlevo vzadu Indigo. Vepředu po levici Marie Louise Drevon (Massad)a v pravo Ch. R. Mackintosh (Austin) s Johnem Clarem(Austin). Jsen na tu kombinaci moc zvědavá.
Ještě se pozastavím nad podmínkami pro Lensovy a moschatahybridy obecně.
Jaké máte zkušenosti vy? Chtějí víc přikrmovat, organiku, kompost. Nebo se spokojí s málem?
Já mám tyto růže po různu a zrovna Gaard um Titzebierg je v řádně prohnojeném záhonu , ve svahu, takže moc vody se tam nezdrží. A kvetení se jí moc povedlo.
Zato např. Ballerina byla letos téměř bez vody a přihnojení a kvetla jen jednou. Vedle ní mám Queen off the Musk a Souvenir de Greuville, prvoročky, a kvetly 2x. Ne, Queen vlastně stihla kvetení 3!
Ještě mi zbývají 2 růže z objednávky. Snad to dám večer, pokud zase nepadnu do postele
.