Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tantau (DE) - Nostalgické růže II

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 03. říj 2015 12:52 #301035

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mě barvoměna vadí hodně jelikož se většinou jedná o dva odstíny,tón v tónu by mi nevadil.Neříkám,že na tamtom obrázku není hezká,ale podobných růží s touto barvoměnou už mám skoro celý záhon a teď potřebuji růžové bez barvoměny. :)
Téma bylo zamčeno.

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 04. říj 2015 16:59 #301040

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN5316.jpg

Ashram
DSCN5314.jpg

Caramella
DSCN5312.jpg

Bernstein Rose
pár oranžovek , co ještě dnes vykvetly ..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., sany, Evka, Lukáš, Láďa, AlenaC, Jarka, Jikra, Ajka a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 13. říj 2015 19:43 #301184

• Lukáš
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 11815
PTDC0042-001.jpg

Piano ještě teď prozáří zahradu ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., Kaja, mišpule, Iveta, Jarka, Jikra, Ajka, Genovesa, alenak

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 08. pro 2015 10:28 #301899

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
AlenoC,
ad Gospel a Soul.
Gospel mám dva roky, mizerný. Je to jedna z těch sazenic, kt. byly zkříslé tím loňským suchem na jaře, ne a ne se z toho vzpamatovat. Možná by f. celého keříku měla EvaL. Info ode mne tedy nulové.

Soul - nad ním jsem letos kroutila v údivu hlavou. Velmi dobře rostl i přes sucho a horka. Jako nováček vystřelil asi 3 pruty do výšky cca 120 cm, pár dalších měl kratších. Zatím to vypadá ( jen nástin ), že bude dost "udělaný", se silnou základnou, široké V, s květy - neklopícími - na koncích.
Květy se v žáru pálily ( výdrž. max. 3 dny ). Se ukáže co v něm je po usazení.

Jediné, co mu vytýkám ( zatím ) je barva květu. Takhle - květ se mi líbí. Barva taky. Je jásavá, má v sobě jiskru.
Jen to holt není barva, kterou jsem chtěla a očekávala dle promofotek.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: varouch, Evka, AlenaC, Ajka

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 08. pro 2015 20:51 #301909

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Květo, pokud se nemýlím, máme obě Soul ze stejného zdroje, obě jsou nováčci. Můj za celou sezonu vyrostl s bídou 50cm a chytil ČS. Vykvetl dvakrát po 2-3 květech. V obou případech do veder, takže jsem si ho moc neužila. V provním kvetení se poupě hrozně dlouho chystalo, než se rozhodlo otevřít pořádně, ale pak bylo za pár dní po něm.
Gospel mám také nováčka, sázeny stejně, jsou asi 1,5m od sebe a Gospel si vedl o moc lépe, nasadil dokonce na třt vlnu, ale mrazy ho zarazily. Vyrostl do cca 70cm, ale silný, úhledný keřík, květy pěkně velké ( ale pálily se taky). Tak chytil ČS, ale jen úplně vespodu, kde na něj cákalo z položené hadice. Zbytek keříku úplně nez skvrnky.
U mě je Soul s nádechem modré barvy, kdežto Gospel ani náhodou.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka, AlenaC, Ajka

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 11. pro 2015 17:41 #301931

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jj, máme. On ten Soul byl ( si myslím ) loni stejnak všechen vypěstován přímo u Tantau, pak jen pocházel ( případně ) od různých přeprodejců.

Nad Gospelem jen krčím rameny. Vím, že roste všem dobře, od nikoho jsem ( kromě mne ) žádné stesky nezaznamenala. Se vzbabí. Mu věřím.

demonstruji, jak Soul narostl. U žlutého dochanu skoro vzadu by měly být vidět červené tečky,. Toť Soul.
Fotka říjnová. Z mobilu.
IMAG0160.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., varouch, Lukáš, Láďa, Jarka, Jikra, Ajka, alenak

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 09. led 2016 15:44 #302156

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Dobrý den, jak snáší vaše J.W. v. Goethe plné slunce? Nejspíš blbě, jak jinak :dry: . Děkuji.
Téma bylo zamčeno.

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 09. led 2016 16:30 #302157

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Genoveso, tak trochu nerozumím tvé otázce. Máš na mysli růži jako rostlinu, nebo jen květy ? Odpovím ti poetickým vyjádřením, které jsem kdesi četla a se kterým stoprocentně souhlasím, že "růže jsou dětmi slunce". Opravdu neznám kultivar růže, který by si vyloženě liboval v polostínu, natož ve stínu. Takže ano, J.W.v.Goethe snáší plné slunce výborně. A co se týká květů, v těch loňských vedrech se čerstvě rozvité květy J.W.v.G. nepálily a ty uvadající spíš usychaly.
Přikládám fotku z loňského léta. Moc kvalitní není, hlavně barva neodpovídá skutečnosti. Důležitější je, že na květech nejsou viditelné známky pálení.

J.W.Goethe.jpg
Poslední úprava: 09. led 2016 16:36 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jarka, Marijka, Jikra, Genovesa

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 09. led 2016 17:35 #302158

• Genovesa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1736
Óóó, děkuji!!! Já jsem se právě bála, že když nebude přes poledne ve stínu, bude se pálit. Takže odpovídáš přesně tak, kam byla nepřesně formulovaná otázka směrována. Ještě si neodpustím dotaz, jak bys barvu popsala? S těmi fotkami je to těžké. Mám místo, kam jsem zamýšlela dát růži Old Port, slíbenou od Lucie. Jak to vypadá, tak ji neseženu, hledám tudíž náhradu.
Velmi děkuji!
Téma bylo zamčeno.

Tantau (DE) - Nostalgické růže II 10. led 2016 08:35 #302164

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Genoveso, hledala jsem fotku, kde je barva J.W.v.G. co nejvěrnější. Našla jsem jedinou ze začátku listopadu 2013.

Tahle taky odpovídá skutečnosti www.rosebook.ru/roses/gallery/tea-hybrid...-von-goethe-rose/38/

J.W.v.Goethelistopad.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, Marijka, Genovesa
Moderátoři: Eva L., Květa