Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: Anglické růže - prosím o radu 20. zář 2011 09:55 #268645

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
L.D.Braitwaithe
P6160062_2011-09-20.JPG

Mary Rose
P9180149.JPG

P6190317_2011-09-20.JPG

Ahoj - mohu potvrdit Teasing Georgia i Pilgrim jedou nahoru .LD Braithwaitte mám asi čtyři roky - u mně je to košťál neupravený , ale kvete.. záměrně píšu - u mně--u někoho jiného může být hezký . u každého jsou jiné podmínky takže se dobře nedá říct co růže udělá .. Mary Rose je dobrá ani velká ani malá .hezká barva - příjemná vůně ostatní tři nemám . - kombinace - no jak se ti líbí , tak co by ne.. já je mám pohromadě, každý rok jsem něco koupila a nasadila. musela bych pořád přesazovat- tak ti přeju hodně zdaru
Poslední úprava: 20. zář 2011 14:20 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, maggi

Re: Anglické růže - prosím o radu 20. zář 2011 09:59 #268646

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Kájo Kájo to je zase nádherna fotečka,...:) :up

Monýs já bohužel nemám ani jednu co si vybrala. Akorát Pilgrimka ale až teď od jara,... bohužel neporadím.....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, monýs

Re: Anglické růže - prosím o radu 20. zář 2011 10:02 #268647

• Kaja
  • Platinum Boarder
Lenko dík , ale už tu byla - myslela jsem , že ji po shlédnutí smažu..:silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: Anglické růže - prosím o radu 20. zář 2011 10:53 #268649

• monýs
  • Fresh Boarder
Ahoj Kájo, děkuji za radu, ani nevíš jak mi to pomohlo při rozhodnutí jakou momentálně vyřadit. S LD Braithwait mám teď otazník - zkusím číst o dalších červených - uvidím buď u ní zůstanu nebo najdu jinou. Věřím, že opravdu záleží na podmínkách, kde se rostlinka nachází.

Každopádně tvoje růžová zahrada je romantická. Přesto, že tam máš různé druhy barev, druhů působí opravdu romanticky - v podstatě každá růže má svoje místo. Je i vidno, že se růžím daří. Tato fotka mě přesvědčuje, že se nemusím vlastní kombinace barev bát. Zůstanu u ní. :)

Já mám jen dvě růže a když kvetly nebyl den, kdy mi na nich nespočinul zrak a čich - nemohla jsem se té krásy nabažit. Těším se na dobu, kdy i já budu mít nějakou sbírku jako ty.

Ještě jednou děkuji Monika
Téma bylo zamčeno.

Re: Anglické růže - prosím o radu 20. zář 2011 14:27 #268651

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Teda Kajo :woohoo: :woohoo: , no já si u mě ještě počkám.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: David Austin - Anglické růže II 20. zář 2011 14:29 #268652

• Kaja
  • Platinum Boarder
Moniko - bych tu LD Braithwait nezavrhovala . má z těch karmínových snad největší květy a nijak neklopí . taky hezky voní . ostatní mají buď víc prázdný květ nebo je menší. - Falstaff , Bussel nebo i Mustead Wood - ten voní nádherně.když si projdeš tuto diskuzi , tak tu všechny najdeš. :)
Poslední úprava: 20. zář 2011 14:38 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 20. zář 2011 14:45 #268656

• monýs
  • Fresh Boarder
Kájo - :) - to je právě to co jsem psala v mém prvním příspěvku. Růže Falstaff se mi také moc líbila, jenomže mě odradila pnoucí charakteristika. Našla jsem i Falstaff /keř do 1,3 m/ - ten by mi vůbec nevadil. Jak to tedy je ? Je to každý jiný druh ? Nebo jde o jeden a záleží na řezu - jak ho ukrotím ?
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 20. zář 2011 14:55 #268657

• Kaja
  • Platinum Boarder
nemám Falstaff dlouho- dva roky , ale fakt jede jak zběsilý nahoru . kdyby se jednalo o to zastřihnout po odkvětu . to jsem udělala - na jaře byl nakrátko a letní střih taky . stejně vyjel skoro do dvou metrů . sice jen šlahoun , ale mně by víc vyhovoval kdyby uděal keř do šířky.když ustřihnu , tak se ochudím o květ . :silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 20. zář 2011 15:32 #268660

• monýs
  • Fresh Boarder
-podle toho co píšeš asi ukrotit nepůjde.Podle mě to mají zakódované v "genech":) -přitom by to byl opravdu hezký keř, ale škoda poupat. Byl by to možná věčný boj.

Půjdu tedy do LD Braithwaite :) - sesadím tři k sobě a uvidím - pokud se nebude vyvíjet hezky keřovitě - přesadím do koutku :)
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 20. zář 2011 17:04 #268669

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Falstaffa mám - teď nevím kolik si nad mořem? já asi 600 a zatím teda rozhodně nedělá 2 metry - úhledný keř do 1m,....už ho mám od 2008 s přesazením loni ale nikdy se nezbláznil do výšky,..
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa