Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 20. zář 2011 17:07 #268670

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Heleno, díky.
Udělala sis výlet do Anglie? Určitě bude fotek povícero, poděl se s námi, prosím.
Scarborough fair vypadá skvostně, ách... jo. :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: David Austin - Anglické růže II 20. zář 2011 17:12 #268671

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Lenko já jsem 380mnm. moje růže všechny lezou nahoru - nevím proč . i ty čajovky jsou fakt okolo dvou metrů.:silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 20. zář 2011 17:56 #268676

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
moje taky, Kájo....ale ostinky speciálně....vystřelily pruty a květy aby pohledal.....první kvetení záplava, ale blbě opakujou.....
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 20. zář 2011 18:02 #268677

• Kaja
  • Platinum Boarder
Ahoj - je to letos takové všelijaké . ale loni ti kvetly krásně - ne? letos první kvetení polovinu propršelo a druhé - jeden den skoro mráz a druhý tropy.. no tak to se nediv . a následky těch pozdních mrazů k tomu. ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 20. zář 2011 18:08 #268679

• ROMANA
  • Platinum Boarder
to jo, ale ostatní růže jsou v pohodě....jsem z nich prostě zklamaná...
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 20. zář 2011 19:49 #268685

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Jak na to myslím tak se mi zdá že anglické růže se liší, nelze je hodnotit všechny najednou, taky jsem zklamaná z Golden celebration ted na extra dlouhých výhonech visejí dolu mokry hadříky nevzhledných kvetu a je to druha vlna kvetení, ale tří novy odrůdy mě nezklamaly, Young Licydas ted začíná třetí kvetení což je pro mě rekordní , Princes Aleksandra of Kent a Munstead Wood měly dvě hezky bohaty vlny a ted něco dokveta a jsou pořad zdrávy bez postřiku. Takové chování se mí líbí, ale zatím nemám na seznamu přaní ani jedu další anglickou růže ještě počkám a budu pozorovat jak se chovají ti co mám. Chyby čajovek známe všechny ale dá se na to zvyknout a správně je zasadit. Jak jsem letos pochopila mě vádí když růže je náhlá na nemoci a slabě opakuje.
Romano který růže jsou ti nejlepší pro tebe letos?
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 21. zář 2011 04:50 #268695

• ROMANA
  • Platinum Boarder
já mám anglických málo, pilgrim první vlna dobrý, ted jestli tam kvetly tři kvítky a šlahouny skoro dva metry, a to jsem jí po prvním kvetení dost hluboko střihla...to samý graham thomas....jubilee celebr. radši nehodnotím, je to chcípák a pořád je na seznamu růží na hnojník....mary rose letos dost špatná, má dost opadané nohy, je holá po útoku ČS, ale jen dole, nahoře je ok, a ta nevystřeluje do výšky nic, a docela i pořád kvete, takže ta je fajn, pak tebou zminovaná golden cel. - to samý, výhony až do nebe, někde na koncích poupata a po těch deštích ohnilé povislé hadříky, včera jsem je ostříhala. No spokojená jsem s angl Aug.Louisou, ta je absolutně zdravá, krásné plné květy, které se mi líbí barevně.Takže asi tak. Jiné ang. nechci......
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 21. zář 2011 05:40 #268698

• Kaja
  • Platinum Boarder
Romčo ahoj - já zas mám Mary Rose bez opadu , ale vystřelila taky prut . ostatní krom Hamiltona všechny . stříhám je hned jak odkvete výhon o polovinu . navíc jsem zjistila, že jsou výhony strašně křehké .stačí nešetrně chytit a je odlomený výhon . jsou nevyzralé.tohle je ale u všech růží.. hodně pršelo tak hmota narostla na úkor kvetení .příští rok to může být úplně jinak . :silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 21. zář 2011 06:03 #268701

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
:laugh: :laugh: A to je přesně o tom, kde se dané růže pěstují. U nás sice bylo vlhké léto, ale pršelo nedostatečně. Vždy svlažilo trávu a do země s nic nedostalo. Přičinilo se k tomu i velmi suché jaro. Letos mám růže o něco nižší než jiné roky. :laugh: :laugh: Takže ted např. GT, The Pilgrim a Winchester Cathedral ( která asi nebude WC, ale Redoute) kvetou uplně ve stejné výšce jako první kvetení.
S LD Braithwait bych byla taky opatrná. Letos ji mám docela hezkou., ale že by se přetrhla v kvetení to tedy ne. Pálí se na sluníčku. Na druhou stranu neklopí a květ je moc hezký. Můj keřík spíše připomíná čajovku..
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 21. zář 2011 06:25 #268702

• ROMANA
  • Platinum Boarder
ahoj Kájo, mně takhle vystřelujou každoročně....bez ohledu na počasí.....:S
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: maggi
Moderátoři: Eva L., Květa