Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 30. zář 2011 15:04 #269361

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Maggi, krásná fotka krásné, evidentně zdravé růže. Už jsem austinky moc nechtěla, ale tady bych vyjímku ráda udělala :up
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 30. zář 2011 20:23 #269386

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Majdo, je 100% jisté, že je ta růže z Grass Evelyn? Nemůže to třeba být Chippendale?

Jano, víš, mě přijde, že lidé od Chládka cedule Přivoňte si... vrazí tam, kam je napadne.
Jak jinak si vysvětlit, že stojí právě u Lichfield Angel a Korbin? Proč není o kousek dál, kde je božsky vonící Brother Cadfael?
Mimochodem, jsou tam vpašované tři obří Lady of Shalot, víš o nich? Květ mi silně připomíná Pat Austin,
ale keř se zdá být nesrovnatelně lepší, hezčí, upravenější, menší zdravé listy a neklopí tak hrozně, jako Pat A. - i celá větvička.
Druhá cedule je/byla u Leonardo da Vinci. :whistle:
Mě tedy Lichfield Angel nevoní. Máš pravdu, když se jo snažím a vím, že mám hledat hřebíček - najdu ho.
Ale např. dnes na mojí sazenici nález jen na jednom květu z osmi. Ostatních sedm nevoní vůbec a ten jediný
(mladý, krásný, svěží, čerstvý a něžný), ten jediný voní jenom lehounce a pouze, je-li nos vražen přímo dovnitř.

Evoi, díky za informace. Proč se ptám na ne-měnnost barvy u Evelyn. Fetoval jsem ji nedávno na výstavě růží u Starkla.
Jeho Evelyn byla krémově bílá a uvnitř oranžová, jak to dělává třeba Pastella nebo Stephanie Baronin zu Guttenberg.
A ta vůně, ach bože, nutnost, okamžitá, absolutní. Musím ji mít. :) Zajímalo mě tedy, jak moc je Evelyn barevně ne-stálá.

Lenpel, díky za Perditu. Tož asi není škoda, že už ji ostin nepodporuje, že? Uvidíme, jak si povede další roky.
Z těch, které nejsou moc k mání se mi tuze líbí The Prince, má na poupatech super vlaječky, ale opravdu výraznější, než jiné sorty.
Super vlajky má tř. i Tam o´Shanter.

Můj milovaný William Shakespeare 2000, včera, proso Shenandoah a řebříček Terakota, už 3x letos ušmiknutý až u země, stálekvete
(mimochodem, sazenice z austinovského kontejneru předvádí nesrovnatelně větší parádu, než tuzemské růže té samé odrůdy,
ten rozdíl je opravdu markantní, navíc u stejně starých/pěstovaných/opečovávaných růží, možná si tak lebedí v tom kokos. substrátu)
awilliamshakespeare2000299.jpg
Poslední úprava: 01. říj 2011 14:14 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Emilka, Rhea, Kaja, Dany, lenpel, JaninkaH, quendery

Re: David Austin - Anglické růže II 30. zář 2011 20:32 #269387

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Ad Perdita tož uvidíme,... nejvíc mě fakt krká to zdraví,..... jinak by mi vyhovovala,..:)
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 30. zář 2011 20:59 #269394

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Honzo, co přesně znamená "až u země"?
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 30. zář 2011 21:15 #269397

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Doubravko, to znamená, že z toho řebříčku mnoho nezbude (3 cm?). Ona tam ta Terakota vlastně ani nemá být.
Měla ladit a doplňovat Charles Austin, která je boží, ale letos jinde (je to asi moje nejpřesazovanější růže).
Mno a čím víc ten řebříček pleju a šmikám, tím víc stojí a je v lepší kondici. :)
Čili sucho, chudá zem a macešská péče vykouzlí z řebříčků krasavce. Miluju je, dotáhl jsem od Krulichových další čtyři nové. :lol:

Věrko Quendery, Kathryn Morley mám objednanou a po tvých supr fotkách se už nemůžu dočkat. Díky. Ty mi dáváš. :lol:

Jinak ostinky mám teď krásnější, než kdy jindy. Trochu je sice trápí mšice ze sucha a taky některé i padlí, ale to se dá zvládnout.
Růže v záhonu za domem už jsou celý den bez slunce, i když teď tak krásně svítí a pořád hřeje. Bohužel už je tak nízko,
že dům už nepřesvítí a trávník i záhon je celý den mokrý od mlhy a rosy a daří setam mechu a růže... netřeba mluvit.
Ale zrovna tam jsou všechny skvělé a zdravé. Lenpel, musím ti poděkovat, žes mě zlomila v nekonečném váhání nad Strawberry Hill.
Pořád jsem nevěděl, jestli ano nebo ne a když jsem ji nakvetlou kupoval a sázel, říkal jsem si, že jsem ji stejně neměl brát.
No měl. Její květy hodně vydrží, dost dnů, než opadnou. Možná je trochu barvou a lupením podobná skvělé Mary Rose,
ale třeba zrovna tou trvanlivostí květů je ještě o chloupek před ní. Voní obě podobně - myrha a trocha jahodového čaje :up

Strawberry Hill 29/9 v celodenním stínu
astrawberryhill299.jpg
Poslední úprava: 30. zář 2011 21:18 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Vlaďka, Kaja, Dany, lenpel, quendery, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 30. zář 2011 22:02 #269402

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Honzo, foto Maggi-Evelyn...pripada mi o dost tmavsi, nez moje a vic rozctvrcena (jazykolam), ale je fakt, ze v lete tam ten merunkovo-lososovy odstin byl.Ted je vicemene celodenne ve stinu-podobne jako u tebe-slunce nizko, dum vrha stin, ale s vuni mas pravdu-neodolatelna
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 01. říj 2011 11:13 #269423

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Honzo, i to je jak tak přemýšlím možné.........neměla cedulku a já se domlouvala rukama nohama s tureckou prodavačkou :silly: :silly: ....že prý Evelyn. Ale nyní jsi mě nahlodal. Protože ani mě takhle nenakvetla. Ve své naivitě bych nepomyslela, že je to možná jiná růže. Domnívala jsem se, že je ještě slabá. Jdu koukat do archivu, jestli nemám tu mojí.
...tak fotku nemám
Poslední úprava: 01. říj 2011 11:23 od maggi.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 01. říj 2011 12:03 #269426

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Honzo,Lady of shalott jsem sázela v létě,z originálního kontejneru.zatím si o ní myslím,že nemá chybu,je úplně zdravá,krásně zopakovala kvetení a moc neklopila,líbila se mi i vůně,ta byla stabilní.
za odpověd k lichfield angel děkuju,zatím si ji pořizovat nebudu,mj.taky proto,že hodně klopí.
Jana
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 01. říj 2011 18:00 #269434

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Honzo ten William Shakespeare 2000 se ti povedl :up :up Mně teď pěkně kvete Crocus rose, mám ji od jara, první kvetení měla malé květy - no nic moc - jsem si říkala, co že ji tady tak vychvalujete a teď se mi tedy líbí moc.
CrocusRose.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, Kaja, Dany, Jevgenija

Re: David Austin - Anglické růže II 02. říj 2011 17:00 #269472

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P9270003.JPG

Janinko - a bude ještě hezčí - letos oproti loňsku jednou tak velký květ-- mně zas vykvetl koncový trs Mustead Wood
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Rhea, Vlaďka, Dany, Jevgenija, JaninkaH, helena, Doubravka, quendery
Moderátoři: Eva L., Květa