Majdo, je 100% jisté, že je ta růže z Grass Evelyn? Nemůže to třeba být Chippendale?
Jano, víš, mě přijde, že lidé od Chládka cedule Přivoňte si... vrazí tam, kam je napadne.
Jak jinak si vysvětlit, že stojí právě u Lichfield Angel a Korbin? Proč není o kousek dál, kde je božsky vonící Brother Cadfael?
Mimochodem, jsou tam vpašované tři obří Lady of Shalot, víš o nich? Květ mi silně připomíná Pat Austin,
ale keř se zdá být nesrovnatelně lepší, hezčí, upravenější, menší zdravé listy a neklopí tak hrozně, jako Pat A. - i celá větvička.
Druhá cedule je/byla u Leonardo da Vinci.

Mě tedy Lichfield Angel nevoní. Máš pravdu, když se jo snažím a vím, že mám hledat hřebíček - najdu ho.
Ale např. dnes na mojí sazenici nález jen na jednom květu z osmi. Ostatních sedm nevoní vůbec a ten jediný
(mladý, krásný, svěží, čerstvý a něžný), ten jediný voní jenom lehounce a pouze, je-li nos vražen přímo dovnitř.
Evoi, díky za informace. Proč se ptám na ne-měnnost barvy u Evelyn. Fetoval jsem ji nedávno na výstavě růží u Starkla.
Jeho Evelyn byla krémově bílá a uvnitř oranžová, jak to dělává třeba Pastella nebo Stephanie Baronin zu Guttenberg.
A ta vůně, ach bože, nutnost, okamžitá, absolutní. Musím ji mít.

Zajímalo mě tedy, jak moc je Evelyn barevně ne-stálá.
Lenpel, díky za Perditu. Tož asi není škoda, že už ji ostin nepodporuje, že? Uvidíme, jak si povede další roky.
Z těch, které nejsou moc k mání se mi tuze líbí The Prince, má na poupatech super vlaječky, ale opravdu výraznější, než jiné sorty.
Super vlajky má tř. i Tam o´Shanter.
Můj milovaný William Shakespeare 2000, včera, proso Shenandoah a řebříček Terakota, už 3x letos ušmiknutý až u země, stálekvete
(mimochodem, sazenice z austinovského kontejneru předvádí nesrovnatelně větší parádu, než tuzemské růže té samé odrůdy,
ten rozdíl je opravdu markantní, navíc u stejně starých/pěstovaných/opečovávaných růží, možná si tak lebedí v tom kokos. substrátu)