Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 10. říj 2011 03:52 #270026

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Prosím, do jakých rozměrů vám narostla Tess of the d´Urbervilles ? Děkuji
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 10. říj 2011 04:49 #270028

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
HonzaPM napsal:
Vlaďko, teď přemýšlím, co bylo dřív. Jestli vejce nebo slepice. Ech, jestli Tess of the d´Urbervilles nebo perovskie.
Kombinace semi líbí, i když růže je pohledová z druhé strany, než je to focené, tj. vypadá to jinak.
Ostatně z nedostatku místa (a dobrovolných dělníků - řízkovačů a škatulistů) jsem nucenson potlačit fantasii a tak semi už líbí leccos.

Trifonku, dělá vlastně The Mayflower nějaké šípky? Jaké? Zkoušelas to?

Evo, ten James Galway, ten teda u tebe je. Můj se teprve nadechuje k rozpuknutí (první dva květy kvetou),
ale taková pecka to tedy nebude. Pat Austin nemám rád, ale u tebe je zamilování hodná. :up

Romano, ta s holýma nožkama je Mary Rose?
jj, Honzo, ta vpředu je Mary Rose...za ní to rozcáplé koště Pilgrim, vedle něj G.Thomas.....J.Celebration je vedle Mary Rose, ale není vidět, je titěrná, snad za rok popojede
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 10. říj 2011 04:53 #270029

• ROMANA
  • Platinum Boarder
Květa napsal:
Romano, velmi tvé fotky oceňuji. Ne každý má odvahu sem dát i to, co se ( přírodou, podmínkami ) moc či zčásti nepovedlo, neodpovídá majitelovým představám.

Fakt hodně palců nahoru. Děkuji.
Páč si pořád myslím, že takovéhle fotky mají obrovský smysl. Ty ukazují kde je ( snad ) možná náprava.
Samo, ty povedenců jsou také nezbytné.

Stříhalas je v létě ? o kolik ?
jsem z nich Květuš zklamaná......stříhala jsem je v létě, po prvním kvetení a dost. Ale nestříhala jsem je zjara.....jen co bylo nutné - omrzlé. Zjara je vemu normálně u země, at se ukážou..Myslela jsem si, že je nechám vyšší, ale ne, ostříhám je, normálně na tři očka.....at zhoustnou a trochu se rozkošatí, trčí tam ted na všechny strany, na zimu je zakrátim, jako všechny růže (krom pnoucích, historických a sadovek)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Dany

Re: David Austin - Anglické růže II 10. říj 2011 16:09 #270092

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Romano, díky za info. Mám holé nohy u Winchester Cathedral, proto jsem tu tvou otipoval na Mary Rose.
Je fakt, že jsem letos Winch. Cath. záměrně nestříhal, říkajíce si, jestlipa ona udělá takovej ten náramnej keř
(jednou) jako má a dával před časem Jirka. Mno, asi neudělá. A hlavně - mám ji v cca jen 50 cm "širokém" lemu
(to se ani nedá nazvat záhonkem) kolem plotu, takže nějaké předsazení něčím, co by jí ty nohy zakrylo nepřipadá v úvahu.
V opravdu širokých, hlubokých záhonech (anebo s radikálním střihem cca 2-3x ročně) by neměla chybu, WC mi kvete totiž pořád.

Majdo, Tess of the d´Urbervilles u mne má 180 cm rovných. Dneska jsem to měřil podle sebe. Zmrzla (nechráněná, nekopčená)
až k zemi, takže takové přírůstky za rok jsou fajn. Je fakt, že těch 180 cm je max - na konci jsou poupata a ostatní výhony jsou nižší.
Zcela nutně (u mne) potřebuje vyvazování a tak už se (prý) těší až dorazí ty tvoje zapichováky. :up
Má lehkou myrhu, což je u karmínové růže poměrně zvláštní. Moc se mi líbí.

Evo L., co dělá a jak se má tvůj Charles Austin? Ď.
Poslední úprava: 10. říj 2011 16:12 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: David Austin - Anglické růže II 10. říj 2011 16:51 #270097

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
maggi napsal:
Prosím, do jakých rozměrů vám narostla Tess of the d´Urbervilles ? Děkuji
Maggi, moje má tak 40 cm maximálně, mám jí od jara, sadila jsem ji na výsostné místo, má i oporu k dispozici a jako by to věděla, neroste, kvetla, měla asi 3 úžasné květy, udělala jsem si řízek a myslím, že ji hravě předhoní - u mě je to nerost, ale dávám jí šanci, chci ji mít vysokou a doufám, že se ještě ukáže, z jarního nákupu (asi 10 ks) je na posledním místě, ale žije, to je hlavní.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: maggi

Re: David Austin - Anglické růže II 10. říj 2011 17:01 #270100

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Majdo, Tess of the d´Urbervilles u mne má 180 cm rovných. Dneska jsem to měřil podle sebe. Zmrzla (nechráněná, nekopčená)
až k zemi, takže takové přírůstky za rok jsou fajn. Je fakt, že těch 180 cm je max - na konci jsou poupata a ostatní výhony jsou nižší.
Zcela nutně (u mne) potřebuje vyvazování a tak už se (prý) těší až dorazí ty tvoje zapichováky. :up

Honzo, tak že dole je holátko? mám ji podsadit? Asi Rose de Rescht. Tu mám navíc a ta je hustá.
Poslední úprava: 10. říj 2011 17:03 od maggi.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 10. říj 2011 17:04 #270101

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
HonzaPM napsal:
Trifonku, dělá vlastně The Mayflower nějaké šípky? Jaké? Zkoušelas to?
Evo, ten James Galway, ten teda u tebe je :up
Romano, ta s holýma nožkama je Mary Rose?
Tak šípky The Mayflower bohužel nedělá, Hyde Hall ano, Benjamin Britten ano, podívám se na ostatní.
Romano loni jsi Mary Rose měla velice hezkou, pamatuji si ten keřík. Já mám letos takovéhle hlavně historické růže, košťata, příští rok půjdou po odkvětu nejméně o polovinu dolů-potfory.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 10. říj 2011 17:27 #270102

• ROMANA
  • Platinum Boarder
Evi, myslim, že takhle koncem sezony loni už vypadala taky takhle nevzhledně.....první kvetení ovšem nemá chybu, letos jsem i jen dvakrát stříkala, pak jsem se na to vykvajzla.....zjara je střihnu na tři očka, at se rozkošatí a uvidíme. Budu se snažit i víc stříkat.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 10. říj 2011 17:48 #270107

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Moc prosím o radu,jak daleko od sebe vysadit růže tak ,aby se dotýkaly,ale přitom si nekonkurovaly.Jedná se mi konkrétně o Sophy´s Rose,John Clare a Mary Rose,děkuji.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 10. říj 2011 17:50 #270108

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Trifonku, díky. To je škoda, ty šípky...

Majdo, jejda, co to máš za jedovatou nečitelnou barvu? Ne, Tess of the d´Urbervilles není dole holá. Je pěkná.
Mě by se před ni (když už růže) líbila třeba Eglantyne. Nebo nějaká nižší sytě růžová s odstínem Gertrude Jekyll.
Nemohu se teď vydonabažit její babičky - Baronne Prévost. Ách, ách....
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.166021
Poslední úprava: 10. říj 2011 18:46 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa