Heritage/neHeritage/St. Swithun - letos mám prvním rokem St. Swithun, kupoval jsem ji navíc až po jejím prvním kvetení, bez květů
bez poupat. Takže nakoukáno mám zatím pramálo, ale vůně je jasná - myrha. Vůně i květy byly hodně podobné Mary Rose,
už jsem to tu psal. Fotky Evy L. hodně odpovídají podobnosti St. Swithun s Mary Rose, otázka je, jestli Pelcovi (pokud by Eva L.
měla tuto růži od nich) mohli v předlicenčním období uvést do oběhu po ČR právě St. Swithun.
Dozvěděli jsme se, že ji (neHeritage) od nich má MartaZ. Vůně St. Swithun tedy není vůně citrusů.
Ta silná krásná vůně, co Heritage má (a po ní i její dcera Nahéma - Delbard), z jiných např. Gartenträume (Tantau).
Tyto tři sorty mají shodný typ a velkou sílu vůně. Pokud Marty a Evy růže myrhu ne/mají, můžeme se ubrat správnější cestou.
Možná má ale každá z dam jinou záměnu. Taky jsem si vzpomněl, že Romana má od Pelců záměnou růžovou růži,kterou prý
ani paní Pelcová nebyla schopna určit. Tomu tedy moc nerozumím, snad vědí, co pěstují a posílají, ale nějaké nadpozemské propojení
všech možných šotečků vyloučit nelze.
Gůglím Gelbe Benjamin Britten a hleďme, Vlaďko, narazil jsem na tentýž katalog v onlájn provedení.
Je shodný s tím, co mám na stole. Tož příjemné prohlížení se sklenkou či hrnkem něčeho dobrého vinšuji.
www.rosenschule.de/epaper-4c83c5e1d82d5/page153.html#/158
Fotka pravé Heritage z 13.9. z Kunratic. Uvnitř a v mládí je dosti do oranžova.
Ono pověstné vajíčko ála Lanling, v podobě žlutých tyčinek a středu je zřejmé.
Dospělá - květem - Heritage je vlastně taková bělavě korálově dětsky růžová.