Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 05. lis 2011 22:08 #271740

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Čtu, zírám.
Mám Heritage poloplnou světlou verzi. A je to pro mě blbá růže. Je vysazená ve 3 kusech do trojsponu a za 4 roky se neuráčila. Jo - má to tu těžké, ale některé Austinky už letos začaly nabírat dech. Tato roste jen o pár větvích, neskutečně olezlá od černé skvrnitosti. Vedle si roste Francouzka Dames de Chennonceau a je nesrovnatelně životaschopnější, ač bych podle původu čekala pravý opak. Netuším, jestli je Heritage od Pelců, nebo od p. Šípa, musím se jí kouknout pod sukničky.
Vždycky jsem na Martinu fešandu nevěřícně zírala, ale záměny? si nevšimla. Spíš jsem pořád doufala, že snad i ta moje.....jednou??? :laugh:
Ale u té své poloplné jsem žádnou intenzivní vůni nezaznamenala. Vím, o čem je řeč, Gartenträume je nedaleko a chudinku Maggi jsem jednou kvůli té nádheře donutila jít do kolen.

St. Swithun mám po dlouhém toužení od loňska, matka dle očekávání první rok po zasazení nic moc (to je tu normální), ale očkovanci vypadají velmi vitálně. S Lili to bude snadné, má tu jednoho z nich zamluveného, takže ho v létě bude moci porovnat s Heritage.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Kaja, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 05. lis 2011 22:11 #271741

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
Ještě k Radio Times: vůně jsem si nevšimla, což neznamená, že není. Zaznamenávám si do paměti jen ty výjimečně silné typu Gartenträume, JdO, Mrs J.Laing ap., ale keřík tady roste nadprůměrně dobře.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 05. lis 2011 22:12 #271742

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
:laugh: :laugh: :laugh:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: dresla

Re: David Austin - Anglické růže II 06. lis 2011 05:09 #271753

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Honzo, vůně je na austinku neobvykle silná, velmi příjemná. Mrzí mě, že ji neumím popsat.
Vloni na podzim putovala na VIP místo, a tak se v plné kráse předvede až příští sezónu.
Honzo, Lili mně v červnu 2006 k Radio Times napsala :
"Jinak Radio Times je růže, kterou Austin nedoporučuje a tvrdí o ní, že není zdravá a prospívá pouze v teplejším a sušším klimatu než mají v Anglii. Já osobně bych se jí bála, ale kdo ví, třeba právě Vám se bude dařit. Jinak barevně srovnatelná ve skupině "Old Rose Hybrids" je podstatně zdravější Eglantyne, nebo Barbara Austin, Cottage Rose, či lehounce tmavší nedostižná Mary Rose".
U nás teplo je a sucho, bohužel, také :) . Jaké vlhko mají v Anglii, to nevím, myslím si ale, že by se jí v ČR mělo dařit. V průběhu dvou sezón jsem zaznamenala jen krátkodobě a téměř neznatelně padlí a teď před zimou malinko ČS.
červenec 2011
RadioTimes2011-7.jpg

a ještě začátek října 2011, zdravá, že jo?
RadioTimes.jpg
Poslední úprava: 06. lis 2011 16:45 od Dany.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, Kaja, quendery, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 06. lis 2011 07:17 #271758

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Omlouvám se za opožděnou odpověď, včera mi celý den nešel internet.

Ještě naposledy k Heritage - přivezla mi ji moje příbuzná žijící v Holandsku jako dárek k narozkám v r. 2007. Koupila ji v nějakém zahradním centru v Rotterdamu. Měla jsem v té době už jednu H. od Pelců, ale bylo to takové nedochůdče, že jsem ji před dvěma lety zlikvidovala.
Ta holandská byla v originálním austinovském balení a teď jste mi nasadili brouka do hlavy - že by ani na Austina nebyl spoleh ? :blink:
Příští rok důkladně prozkoumám jestli to je Heritage, nebo neHeritage. B)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 06. lis 2011 07:34 #271759

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
A ještě k mým fotkám H. - není vyloučeno, že 2. a 3. fotka patří Eglantyně. Probrala jsem včera svůj fotoarchiv a připouštím, že jsem se mohla seknout.
Pro srovnání Eglantyne :
Eglantyne.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, fanynka, Kaja, Dany, helena, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 06. lis 2011 07:36 #271760

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jee - tak tu jsem předevčírem sadila- no ta je nádherná ...:up :up :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: David Austin - Anglické růže II 06. lis 2011 08:48 #271766

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
RadioTimes - foto keříku, sazená kontejnerová z Hornb. loni v létě. Koupená měla padlí na všech konečkách, ale letos byla bez. Černá skvrnitost není tak hrozná (stříkala jsem 1x začátlem léta, fakt už je to dlouho). Vůně - překrásná, úžasná, jednou jsem psala, že nějaká složka z ní mi připomínká vůni konvalinek :-) hlavně navečer. doufám, že keřík poporoste, abych nemusela taky na kolena...chci přesadit, toto místo si fakt nezaslouží.

radioTkerik.jpg

radiot_2011-11-06.jpg

radioT2.jpg
Poslední úprava: 06. lis 2011 08:52 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Rhea, Kaja, Dany, JaninkaH, helena, quendery, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 06. lis 2011 14:34 #271773

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,prosímtě jaký máš definitivní názor na Gentle Hermione?Líbila se ti a později jsi už uváděla rozpačitost.Taky by mě zajímalo jestli ta růžová ve středu vybledne do běla,díky.
Poslední úprava: 06. lis 2011 19:19 od Evka. Důvod: překlep
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 06. lis 2011 23:59 #271845

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Evko, ;) - moje rozpačitost trvá. S tím, jak dojmy plynoucím časem se slévají, je těžké negativa nepřehánět.

G.Hermione patřila letos do skupiny růží hodně postižených těmi téměř každodenními dešti. První kvetení - nacuclé mumie, opadaly, druhé dtto, navíc velmi slabé.
Holt to není holka do nepohody :( , třeba v dalších ( slunných ) letech budu plápolat nadšením.

Pokud dobře pamatuju ( a teda nejsem si vůbec jistá, páč letos jsem asi neviděla jediný pěkný květ, pls o případnou opravu jiné ), v 1. floru jsou květy téměř bílé, v druhém narůžovělé, časem zbělají.

Pokud bych měla vyzvednout nějakou Austinku, tak bezbřehé nadšení vyjadřuji pouze nad Rosemoorem. Ještě teď je obsypán poupaty ( kdyby bylo slunce, kvetl by jak najatý ). Nemusí se líbit každému, kvítky jsou menší.

Teď jsem si koupila Mistress Quickly, má rychle znovu nasazovat na květ. Těším se na ni, snad splní má očekávání. Kvítky má také menší.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka
Moderátoři: Eva L., Květa