Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 07. lis 2011 17:11 #271883

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Vlaďka napsal:
Nestraš... tu mám objednanou :blink:
Odpověď je v Kordesovi.
Poslední úprava: 11. lis 2011 18:59 od Eva.Trifon.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 07. lis 2011 22:50 #271921

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Musím se postavit do řady ke všem ostatním.
Z Honzou uváděných mám G.Hermione a G.Hamiltona. Obě mumijky. ( kurňa, to vypadá blbě napsaný mumie, jak bude zdrobnělinečka ? :woohoo: mi tam vadí to j... ale bez něj by to bylo taky blbý )
Přičemž - už dříve jsme to tu s Kájou psaly - u ní G.H dobrý, měla štěstí, u mne špatný.. a to jsme od sebe pouhých cca 250 km.
Pak přijdou nedeštivá léta - a budeme juchat.
Předsevzala jsem si, že na ně budu trpělivá. Nejvíc ( skorofurt ) nadávám na First Lady ( u mne nejen mumifikuje, ale i jí "okorávají " okraje ). Jsem už její druhý majitel, první se jí zbavil právě kvůli mumijkám. No a už ji nechávám třetí rok.. až jednou dojde místo, pokud se podnební podmínky nezlepší, půjde jako první.

Evko, nepotěším tě - Brother Cadfael... pokud na obě G.H. jsem byla ještě mírná, na něj nemohu. Fakt špatný. Když neměl mumie, květy byly divně pokroucené. Taky si ho nechávám, vybírala jsem ho loni na oko u Dresly, u ní se mi moc líbil. Snad se př. rok ( už ) polepší.

Z A. u mne ještě špatná Claire Austin a Jude de Obscure. Poslední má ale jiné přednosti, té opad květu deštěm odpustím.
Poslední úprava: 07. lis 2011 22:52 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Aglaé, skalnička, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 08. lis 2011 18:01 #271954

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Tak já taky nesmlčím,jak to mám.Letos byly nejkrásnější W.Shakespeare a Mary Rose,zrušila jsem L.D.Braitw.Listy má nejzdravější Colden Celebration.Kupodivu pěkný byl Othello,od kterého jsem už nic nečekala,ale pořád květl a vyvoňoval....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Rhea, Aglaé, skalnička, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 08. lis 2011 20:10 #271961

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Jano H, když to mám porovnávat, tak u mě L.D.Braithwaite jedna z nejzdravějších austinek. Dnes, když jsem ho kopčila, překvapil mě, že vůbec nemá ČS ani padlí. Kvetl ve třech vlnách a poslední poupata jsem odstřihla o víkendu. Mám jej od podzimu 2009.
Mary Rose - podzim 2010, poměrně zdravá, kvetení první lepší než druhé.
Redouté - podzim 2010, lehce napadená ČS, první a druhá vlna kvetení dobrá, poslední menší.
Darcey Bussell - podzim 2010, poměrně zdravá, druhá vlna kvetení lepší než první. Květy se na úpalu pálí.
Winchester Cathedral - podzim 2010, lehce napadená ČS, první vlna kvetení bohatá, druhá a třetí menší.
James Galway - podzim 2010, poměrně zdravá, první vlna kvetení dobrá, druhá menší.
Crown Princess Margareta (3 x) - podzim 2008, dva keře lehce napadené ČS, třetí více, všechny tři keře kvetly tak, že po celou sezonu byly na některém květy.
Queen of Sweden (3 x) - podzim 2009 a podzim 2010, poměrně zdravé, tři vlny kvetení, všechny, zejména u nejstaršího keře, bohaté.
Falstaff - podzim 2010, lehce napadená ČS, první vlna kvetení nic moc, druhá lepší.
Graham Thomas - podzim 2010, poměrně zdravá, tři vlny kvetení, zejména druhá byla dobrá.

Edit: nestříkám proti padlí ani proti ČS.
Poslední úprava: 09. lis 2011 09:04 od helena.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Aglaé, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 08. lis 2011 21:32 #271969

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
už hodnotíme celkově sezonu ?

vracím se ještě k oné propírané Heritage, do debaty jsem nechtěla zasahovat, H. nemám.
nicméně - dávám odkaz na DG. Je tam 31 fotek pěstitelů. No, dost se liší.

davesgarden.com/guides/pf/showimage/330519/

podotýkám, že pokud chci vidět jak nějaká rostlina vypadá v reálu, na DG ji většinou najdu, správně.
Růže na něm ale obvykle nehledám.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, helena, Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 09. lis 2011 06:48 #271972

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Za takhle vypsané konkrétní hodnocení odrůd v posledních příspěvcích jsem moc ráda.Může být nápomocné hlavně pro zájemce o koupi nové odrůdy a nejen pro ně.
Problém by mohl nastat v případě,že koupí záměnu aniž o tom ví a hodnotili by prakticky jinou odrůdu.
Rozhodně asi bude hrát velkou roli i například způsob ošetřování,přihnojování,postřik proti chorobám a škůdcům,půdní a klimatické podmínky a podobně,ale i přesto. :up
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 09. lis 2011 07:03 #271974

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Květo, díky, oni to mají po světě taky takové pomíchané jako my tady ! :lol: . My už to ale poznáme :up
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 09. lis 2011 07:09 #271975

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Květo,dívala jsem se na tvůj odkaz a je to perfektní srovnání kvůli tolika jiným zdrojům foto,zvláště že pod jménem Paulwhest je originální foto z austinových stránek.A tady podle mě,je vidět,že Eva L. měla štěstí na opravdovou a krásnou Heritage.Jen by mě zajímalo jestli ty některé jiné jsou záměny nebo jestli je možné,že stavbu květu ovlivňuje mimo jiné třeba i podnož.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 09. lis 2011 16:43 #271996

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Evka napsal:
Květo,dívala jsem se na tvůj odkaz a je to perfektní srovnání kvůli tolika jiným zdrojům foto,zvláště že pod jménem Paulwhest je originální foto z austinových stránek.A tady podle mě,je vidět,že Eva L. měla štěstí na opravdovou a krásnou Heritage.Jen by mě zajímalo jestli ty některé jiné jsou záměny nebo jestli je možné,že stavbu květu ovlivňuje mimo jiné třeba i podnož.

Evko, začnu od konce. Nemyslím si, že by stavba květu mohla být ovlivněná podnoží, která má vliv spíš na celkovou vitalitu keře. Variabilita ve tvaru, případně barvě květů se u růží vyskytuje - psala to tu před několika dny i Dresla. Čím to je nevím, jen si můžu vytvářet nějaké vlastní teorie. Je např. zajímavé, že u růží množených vegetativně (ne ze semen), kde by se předpokládaly u všech očkovanců naprosto stejné vlastnosti, si občas jedna rostlina jakoby "vzpomene" na nějakou "zapomenutou" vlastnost některého z předků. V létě jsem tu ukazovala Winchester Cathedral, kde mezi bílými květy si vykvetl jeden celý růžový (po matince Mary Rose). Kdo ví, jestli to takhle nefunguje i s jinými vlastnostmi. Ale znovu opakuji - jsou to jen moje úvahy, možná zcestné.

K té přehlídce různých Heritage na Květině odkazu - na dvou fotkách pod značkou "philomel" rozhodně H. není. Za to bych dala svůj jediný drahocenný krk.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: David Austin - Anglické růže II 09. lis 2011 17:14 #271997

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Eva L. napsal:

K té přehlídce různých Heritage na Květině odkazu - na dvou fotkách pod značkou "philomel" rozhodně H. není. Za to bych dala svůj jediný drahocenný krk.

Nicméně je krásná a hrozně ráda bych věděla, kterápak to je :)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa