Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re:David Austin - Anglické růže II 25. pro 2010 10:07 #239698

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
jo jo, to je naprostá pravda. Já se na ni těším a věřím, že zesílí, naroste a zkrásní. Zatím posílám květy na slaboučké větvičce.Barva je ve skutečnosti asi o trochu tmavější.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin - Anglické růže II 25. pro 2010 10:08 #239699

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Parade
Parade-a001361aeef84a771fc8192b07cc1721.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: lanling

Re:David Austin - Anglické růže II 25. pro 2010 10:59 #239701

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Doubravko, naQ.of Sweden si nemohu stěžovat. Má, mimo jiné, velmi důležitou vlastnost - je dokonale zdravá. Výhrady vůči ní, které se tu vyskytly, se týkaly převážně tvaru keře, který je úzký, výhony rostou vzpřímeně do výšky. Mně, naopak, tato její vlastnost vyhovuje, protože ji mám v dost těsné blízkosti dalších růží a trvalek. Květ má nádherný.

www.rosebook.ru/roses/gallery/queen-of-sweden/page-2/
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin - Anglické růže II 25. pro 2010 15:03 #239709

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Já měla zrovna na QofS chlorozu zajímavé je že jiné růže v těsné blízkosti nic, jen ona,...i sem je hnojila stejně,...tak nevim čím to asi zákony přírody:) Jinak květ krása sama.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin - Anglické růže II 26. pro 2010 13:47 #239746

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
amazonka01 wrote:

JtO mám předsunutou před skupinku Odile de Masq., Sally Holmes, Clair Matin (ale mám ho meruňkového, pokud zrůžoví, půjde jinam) a Rokoko.

Amazonko, to jsem zvědavá, jak se ti tahle skupinka vyvrbí, jestli se ti budou tyhle růže spolu líbit.
O zakomponování Sally Holmes bych vyjádřila trochu pochybností, ale možná překvapí a půjdou k sobě jak víno. Však tu už mnohokráte bylo psáno, že na každé zahradě se tváří jedna a ta samá růže jinak.
Pochybnosti spočívají v obavě že všechny ostatní S.Holmes "uřve", přetluče, příp. bude vůči ostatním příliš světlá. Fakt se na fotku ( nebo přímo na zkouknutí, jo ? ) těším.

ad Parade - mám ji také. Z těch stejně starých/mladých poměrně dost kultivarů ( sázených na podzim 09 a na jaře 10 ) mi jako jediná málo kvetla. Přirůstala dobře, udělala hezký základ keříku.
Myslím si, že se potřebuje usadit. On si na ni zasedl krtek, podrýval ji téměř neustále.
Hodně se na ni těším, dost si od ní slibuju. Má krásnou barvu květu, takovou všehodící se. Krásně doplní/podtrhne jiné barvy.

QoS nemám.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin - Anglické růže II 26. pro 2010 14:24 #239748

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květa wrote:
amazonka01 wrote:

JtO mám předsunutou před skupinku Odile de Masq., Sally Holmes, Clair Matin (ale mám ho meruňkového, pokud zrůžoví, půjde jinam) a Rokoko.

Amazonko, to jsem zvědavá, jak se ti tahle skupinka vyvrbí, jestli se ti budou tyhle růže spolu líbit.
O zakomponování Sally Holmes bych vyjádřila trochu pochybností, ale možná překvapí a půjdou k sobě jak víno. Však tu už mnohokráte bylo psáno, že na každé zahradě se tváří jedna a ta samá růže jinak.
Pochybnosti spočívají v obavě že všechny ostatní S.Holmes "uřve", přetluče, příp. bude vůči ostatním příliš světlá. Fakt se na fotku ( nebo přímo na zkouknutí, jo ? ) těším.
Klidně i zkouknutí :)

Jinak jasně, tohle je právě skupinka, které možná bude rozsazená (on i ten Clair Matin se svou barvoměnou bude zajímavý, prostě ho potřebuju v meruňkové), a nebo třeba taky ne. Myslím, že SH sice může být dominantní (jak kvetením, tak zářivě světlou barvou), ale už o metr a půl dál bude "hulákat" Lady Emma H. (přechod přes Bredona a Grace), takže je celkem potřeba nějak zesvětlit v některém místě tu "řadu" (ona to není vysloveně řada, i když jde podel plotu, ale je to cik cak), a hodně bohaté kvetení bude ale planým květem, takže jako protipól plným hlávkám angličanek.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin - Anglické růže II 26. pro 2010 14:40 #239752

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
amazonka01 wrote:
Klidně i zkouknutí :)

se objednávám na vizitu, jo ? :laugh:

:laugh: chudáci růže :laugh:co my o nich napíšeme... uřve, huláká :laugh: :laugh: .. ale ono to sedí, co ?
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin - Anglické růže II 26. pro 2010 15:02 #239753

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
No jéje, počkej, až vysadím Summer Song, to bude "hluku" :D

A samo, vizita vítaná, teda pokud bude co zvizitírovat, na zítra zase hrozí dvacítkami, a už jsem si stihla zvyknout, že pro mou zahradu to znamená ještě o chlup méně. A sice chumelí, ale takovou peřinu, jako před 14 dny, tu nemám.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin - Anglické růže II 26. pro 2010 23:32 #239776

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
Děkuju za povzbuzení! :) Kladné reference QoS mě moc potěšily. Budu se snažit využít její trubkovitosti jako přednosti ;)

Dany, díky za fotku! Asi ji zkusím. Mám ráda kombinace jedné barvy lišící se sytostí - jako světle růžová spolu s tmavě růžovou, středně růžová s téměř bílou apod.
Ale přistihla jsem se, že mě zaujala Amazončina plánovaná "křičící" kombinace, a moc se těším na fotky! Myslíte, že mohly vedle sebe existovat Pat Austin, Summer Song a Lady Emma Hamilton? Vím, že jsou si dost podobné, ale bylo by to podle již zmíněné myšlenky - proč pořizovat 3ks od jedné růže, aby vznikl trojspon, když můžu mít tři různé... Kdyby se mi tam ale zas měly spolu hádat...:huh:
A nebo ještě jinak se zeptám. S kým by se vám líbila Pat Austinová do páru?
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin - Anglické růže II 27. pro 2010 06:29 #239777

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Doubravko, oranžová trojice nemá chybu.:) Ladí spolu barevně a také tvarem květů. Mně by se k nim velice líbila ještě Jude the Obscure a to ke každé z nich, tedy i k Pat A. Krémová s oranžovou lahodí oku, typ květu je stejný.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa