No ta teda je!!! Nevím, přijde mi hodně nízká na jmenované, ale může to být i střihem. Taky ty trsy poupat:ohmy: . Spíš bych tipla angličanky, nebo nezařaditelnou Gruss an Aachen. Mám nověji ostinku Wildeve, a ta roste takhle doširoka. Mohutnými květenstvími si u ní nejsem jistá.
Nepročítala jsem vlákno, on Jirka neví, co je zač?
Trifonku, to ty děti jí i větve a jehličí? Když se tis stříhá, tak by neměl mít ty lákavé bobulky.
Děti jí všechno (bez ohledu jak nám dospělým to připadá lákavé/nelákavé), jsou to doplňující zákony zahrady
Jinak si vybavuju, že jako jeselské dítě (takže tak kolem 3 let, dřív bych si to asi nevybavila), jsem lezla po takovém šikovném tisu (jako do jesliček ideální keřík) a 100% ozobávala to červené (jako jediné nejedovaté), a protože žiju, tak mi asi nějako vysvětlil, že ty "pecky" se plivají
Diskuzi bych dala do "smíšenek", protože nejde jen o předzahrádky (nebo tedy téměř vůbec ), ale diskuze "předzahrádky" vůbec marná není.
La Reine a Reine je synonymum, mě k tobě napadla ta Jirkova růže, ale Reine to není.
Dám fotky lemů z buxusů a tisů z Václaváku. Nemůžu si pomoct, ale ty tisy prostě vypadají líp.
Je taky fakt, že ty buxusy mají nevýhodu špatného vzhledu při blbě udělaném střihu (do starého).
Musel jsem se smát, když před časem nějaká britská novinářka prohlásila Václavák
za jedno z nejšpinavějších míst v Evropě.
Ahoj,je tady se to hezky rozjelo. Přesně tohle potřebuju - konstruktivní připomínky.
Začnu barevností - proč do růžova - protože na oblouku mám klematis Kardinál Wyschinski http://www.clematis.hull.ac.uk/new-clemdetail.cfm?dbkey=462 a na vedlejším záhonu (jak jsou vidět narcisy) mám řadu půdokryvných růží The Fairy a pak taky tu mám 2 noname růže (viz fotka), které bych event. mohla zakomponovat (není podmínkou). K Dresle se chci letos určitě podívat, už teď se na to moc těším. Manžel se mnou jezdí docela rád, tak doufám, že pak s ním bude lepší řeč
Nevím, jestli dokážu udržet jednotný styl zahrady. Je to těžké, když se mi toho tolik líbí, nejsem žádný odborník a nemám na to asi disciplínu.
Dávám pro lepší představu fotky stávajícího stavu. Záhon mám v plánu předělat dle plánku, který jsem dávala dříve.
Fotka, kterou dávala Vlaďka je moc hezká. Kdybych docílila aspoň z 50% takový efekt, bylo by to prima.
Ten Souvenir dLM tedy pustím k ledu. Na La Reine V. už jsem se myslím dívala. Je pěkná. S tím hnojením je to u mě tak, že na jaře obejdu s pytlíkem cereritu a tím to většinou končí. Mme Pierre Oger taky nevypadá špatně.
La Reine Victoria mám řadu let v polostinném záhonu. Ze začátku byla pěkná, teď už pár let trpí hodně ČS. Lili kdysi na Zahradě psala, že je to růže extrémně náročná na výživu. Já tu svoji přihnojuju, ale jen cereritem, lógrem a banány a zřejmě by jí přišla vhod řádná dávka hnoje. Na poli je vysazená 3 roky, na plném slunci, zatím v mnohem lepším stavu.
K odběru tu je. Pěstuju i její světlejší sport Mme Pierre Oger.
Tady je jedna pěkná fotka, asi je růže dobře živená, já mám květy menší. forum.planten.de/galerie/v/user/Piemont/...er_2006_019.jpg.html