Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Anglické nebo historické?

Re:Anglické nebo historické? 08. led 2011 19:53 #241107

• dresla
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 383
skalnička wrote:
Takže Balerina by byla pěkná na okraj záhonu, to by se mi líbilo. Prosím a výška Mozarta?
A ještě se zeptám - co je to za tu tmavou růži vzadu za Balerinou? Děkuji.

Mozart je přibližně stejný jako B. možná trochu subtilnější. Počítej taky tak minimálně s metrem.
Ta tmavá vzadu je opakující mechovka Eugenie Guinoisseau.

Re:Anglické nebo historické? 08. led 2011 19:53 #241108

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Dreslo, mám představu různých výšek růží - vyšší 1 -1,2 m, ty nižší pak do metru. Když jsem procházela nabídku historických u Šípa, tak jsem právě vybírala (i) dle tohoto parametru. U těch vyšších bylo uvedeno většinou 1,2 - 1,5 m, tohle číslo má u sebe právě Comte, nebo J. Cartier. Ten metr dvacet pro to, že na záhonu mám převislou jívu, cca 1,4 m a chci, aby zůstala nejvyšší a pak vzhledem k tomu, že se jedná o záhon u vstupu, tak aby to nebyla vysoká džungle.
Jak už jsem říkala - jsem růžař teoretik, takže pokud někde vidím: výška ta a ta, tak tomu věřím. Je mi jasné, že realita může (a zřejmě i je) být jiná, ale předpokládala jsem, že je to tak + - 20 cm. Takže se raději držím při zemi. Jak vidím, tak možná zbytečně.

Re:Anglické nebo historické? 08. led 2011 20:46 #241117

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Skalničko, s těmi centimetry si opravdu nelam hlavu. Jednak oficiální údaje o velikosti keře nemusí být totožné s realitou, záleží na zdroji údajů (v teplých krajinách jsou keře narostlejší než v chladných oblastech). A dokonce v téže zahradě může narůst růže jden rok do nepředpokládané výšky, další rok naopak nic moc. Jako příklad bych uvedla minulé léto, kdy bylo málo sluníčka a hodně pršelo. Růže vyháněly dlouhé letorosty, které rozhodně neodpovídaly normě. Takže rozdíly v udávané výšce v rozmezí 20 cm opravdu nehrají roli. Příroda si stále ještě, bohudíky, dělá co chce.:)

Re:Anglické nebo historické? 09. led 2011 10:28 #241157

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Když se vrátím ke Skalniččiným barevným kombinacím, stále jsem myslela na jednu fotku, kterou se mi snad konečně povedlo najít.
Kombinace snad všech odstínů růžové skoro až do červena
foto.mein-schoener-garten.de/,foto,user,...e,4,154901,bild.html

Re:Anglické nebo historické? 09. led 2011 13:09 #241168

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
V růžové Růžové sezoně 2010 na str. 49 dole mě dostala Jirkova fotka La Reine Victoria.
Co tahle, Skalničko? I když fotky na HMF barevně nesedí, tak kdo ví, co to je za krásku.

Re:Anglické nebo historické? 09. led 2011 14:27 #241174

• dresla
  • Moderator
La Reine Victoria mám řadu let v polostinném záhonu. Ze začátku byla pěkná, teď už pár let trpí hodně ČS. Lili kdysi na Zahradě psala, že je to růže extrémně náročná na výživu. Já tu svoji přihnojuju, ale jen cereritem, lógrem a banány a zřejmě by jí přišla vhod řádná dávka hnoje. Na poli je vysazená 3 roky, na plném slunci, zatím v mnohem lepším stavu.
K odběru tu je. Pěstuju i její světlejší sport Mme Pierre Oger.
Tady je jedna pěkná fotka, asi je růže dobře živená, já mám květy menší. forum.planten.de/galerie/v/user/Piemont/...er_2006_019.jpg.html

Re:Anglické nebo historické? 09. led 2011 15:12 #241175

• skalnička
  • Platinum Boarder
Ahoj,je tady se to hezky rozjelo. Přesně tohle potřebuju - konstruktivní připomínky. ;)

Začnu barevností - proč do růžova - protože na oblouku mám klematis Kardinál Wyschinski http://www.clematis.hull.ac.uk/new-clemdetail.cfm?dbkey=462 a na vedlejším záhonu (jak jsou vidět narcisy) mám řadu půdokryvných růží The Fairy a pak taky tu mám 2 noname růže (viz fotka), které bych event. mohla zakomponovat (není podmínkou). K Dresle se chci letos určitě podívat, už teď se na to moc těším. Manžel se mnou jezdí docela rád, tak doufám, že pak s ním bude lepší řeč ;)

Nevím, jestli dokážu udržet jednotný styl zahrady. Je to těžké, když se mi toho tolik líbí, nejsem žádný odborník a nemám na to asi disciplínu.

Dávám pro lepší představu fotky stávajícího stavu. Záhon mám v plánu předělat dle plánku, který jsem dávala dříve.

Fotka, kterou dávala Vlaďka je moc hezká. Kdybych docílila aspoň z 50% takový efekt, bylo by to prima.

Ten Souvenir dLM tedy pustím k ledu. Na La Reine V. už jsem se myslím dívala. Je pěkná. S tím hnojením je to u mě tak, že na jaře obejdu s pytlíkem cereritu a tím to většinou končí. Mme Pierre Oger taky nevypadá špatně.
u_vchodu.jpg

Re:Anglické nebo historické? 09. led 2011 15:13 #241176

• skalnička
  • Platinum Boarder
Neumím dát dvě fotky najednou.
u_vchodu2.jpg

Re:Anglické nebo historické? 09. led 2011 17:33 #241198

• dresla
  • Moderator
Honzo, Jirka má pěknou louise Odier, nebyla to ona?

Re:Anglické nebo historické? 09. led 2011 17:37 #241199

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dreslo, Jirka má určitě mnoho krásných růžích.
Momentálně myslím tuhle. Ta se mi moc líbí a nutně ji potřebuju, co to asi bude zač?
Redouté? Eglantyne? Nebo historická?
www.krasneruze.cz/media/kunena/attachmen..._Reine_Victoria1.jpg
Moderátoři: Eva L., Květa