Genoveso, určitě se neomlouvej (a už vůbec né mě - páč já si najdu, co chci - i po tmě

).
Já občas blbě pindám, ale jinak to neumím (a nestydím se za to, že).
Chci jen napsat, že to hledání rudé růže je i jinde, tj. až nás někdo bude za deset let číst
(chá, to nám fandím - ale proč ne?), tak nebude chápat, že v létě 2015 jsme sáhodlouze řešili rudou nepálivku.
Těch červených růží je dobrých hodně, tu nepálivost bych já osobně fakt nedával jako nejdůležitější kritérium.
Jednak proto, že i jiné barvy se rády pálí (Summer Song velmi, Boscobel, Jude the Obscure a další),
mno a druhak proto, že z toho růže částečně vyroste, resp. seto dá oblivnit mulčováním, závlahou atd.
Darcey Bussell je taky v pohodě, ta je nastejno s Red Leonardo da Vinci.¨
Kája před léty psala, že se jí prvním rokem pálila, myslím ale, že to je běžné.
Uplně nejvíc odolná, z těch, co jsem kdy viděl, je opravdu Tess of the d´Urbervilles, ta výpek u tmavé zdi miluje.
Dá se držet do 150 cm, může být i pnoucí. Ale i čajovky umí odolávat, ale tu jsi nechtěla (tř. Burgund 81).
Hodně rozhoduje i nadm. výška nebo přítomnost vodní plochy (stačí "jezírko" 2x1 m).
Nedávno Eva L. chválila kordesovu Cherry Girl - nevšimla sis?
S jednoduchými květy jsou velmi dobré Roter Korsar (ta je nepřehlédnutelná) a tř. i starší Stromboli.
Pokud chceš vyšší světlou, zvol raději Midsummersnow, ta je skvostná a hodně kvete, napiš Dresle.
Chybějící vůni bys mohla dodat Vierge Folle - není mnoho bílých růží, které voní do dálky. Ona ano.
A Guirlande d´Amour taky. Já teď vymýšlím (asi bílou) právě ke Korgund 81 (Burgund 81).
Ostatní barvy, než bílá, mne u ní prostě nevyhovují a nudí (a to to u ní přesazuji snad každé dva roky).
Stále jsem nenašel tu pravou, ale už jasně vidím, že to bude buď Desdemona nebo Guirlande či Midsummersnow.
Piano a Ascot bych vyloučil, Ascot opravdu horko nerada, Piano by v horku a u vzrostlých thují mohla trpět padlím.
Jo, jen takový postřeh - u Chládka letos měli všechny Rotkäppchen do jedné silně napadené korovou spálou.
Ani jedna sazenice nebyla v pořádku. Nešlo tam nic vybrat. Ostatní odrůdy (desítky soret a dodavatelů) to neměly.
Divím se, že tohle tam vybalí a naskladní na prodejnu a nabízí za astnomický peníz.
Já bych to Vlaďce P. omlátil o... asi o CC vozík.

Takže při nákupu pozor - vždy a fšude.