Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Porovnávání a vybírání růží

Porovnávání a vybírání růží 15. čen 2011 15:01 #259086

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Honzo, mám obě, Baler. od podzimu, AB od jara, tudíž těžko mohu komentovat. První květy hodně podobné, Balerina má náskok, keřík mnohem větší... Postupně dodám dokumentaci, no, ale ber obě :lol:
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Porovnávání a vybírání růží 15. čen 2011 15:03 #259087

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22573
Skalničko ahoj - a co tak Ave Maria - ta by se ti nelíbila ,? mám ji jenom náhodou- koupenou v Penny a navíc jako červená . ale je popínavá , narostla od loňska na oblouku až nahoru a hezky voní - foto mezi bílými růžemi.

Porovnávání a vybírání růží 15. čen 2011 15:08 #259090

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Ahoj Kajo, na tu jsem taky koukala, ale potřebuji spíš nižší, vzpřímenější a čistě bílou ........Ave Maria má trošku nádech do růžova, ne?!

edit: tak jsem si ji asi popletla s nějakou jinou, ne do růžova, možná trochu smetánky v ní je. Nebo se mi to jen zdá?
Poslední úprava: 15. čen 2011 15:11 od skalnička.

Porovnávání a vybírání růží 15. čen 2011 15:23 #259091

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22573
tak nevím - asi ne . dneska mi tu Eva Trifonek nechale za plotem svoji na srovnání - včera u mně byla . podle mně jsou stejné - i vůní . růžová je ve velmi malé míře jen na rubu poupat. jinak je sněhobílá a velmi něžná . moc se mi líbí a snad by šla umravnit . nepomýšlíš na oblouky? máš hodného muže / podle toho jak tě doprovázel/ . stačí betonářská ocel - 6mdlouhá - 10 hrubá - na tři oblou. jsem potřebovala 7 prutů . ten sedmý je na příčky . nebo najdi někoho , kdo ti to svaří . natřít to už problém není . drží v zem i - normálně zapíchnuté , výborně . a že u nás fouká... vypadá to dobře , když jdou růže i nahoru .---- asi jsem to měla dát do dělání ...když tak přeřaďte někdo,.

Porovnávání a vybírání růží 15. čen 2011 16:28 #259096

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
skalnička napsal:
Ahoj Kajo, na tu jsem taky koukala, ale potřebuji spíš nižší, vzpřímenější a čistě bílou ........Ave Maria má trošku nádech do růžova, ne?!

edit: tak jsem si ji asi popletla s nějakou jinou, ne do růžova, možná trochu smetánky v ní je. Nebo se mi to jen zdá?
DSCF4649avemaria.jpg

Poupě je trošičku na růžovělé, pak před úplným rozvinutím jakoby smetanové a pak čistě bíle
DSCF4296AM.jpg

poupě Ave Maria.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, jaja99, Dany, JaninkaH, helena, Daniela

Porovnávání a vybírání růží 15. čen 2011 18:32 #259119

• Daniela
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 1083
Pro Honzu (i ostatní ;) )
Ballerina
SAM_0465.JPG

SAM_0466.JPG

Mozart zatím jen kousek
SAM_0463.JPG

SAM_0462.JPG

Red Yesterday
SAM_0495.JPG

SAM_0286.JPG
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Emilka, HonzaPM, jaja99, Dany, JaninkaH, patka, helena, quendery

Porovnávání a vybírání růží 15. čen 2011 19:49 #259140

• skalnička
  • Platinum Boarder
Kaja napsal:
tak nevím - asi ne . dneska mi tu Eva Trifonek nechale za plotem svoji na srovnání - včera u mně byla . podle mně jsou stejné - i vůní . růžová je ve velmi malé míře jen na rubu poupat. jinak je sněhobílá a velmi něžná . moc se mi líbí a snad by šla umravnit . nepomýšlíš na oblouky? máš hodného muže / podle toho jak tě doprovázel/ . stačí betonářská ocel - 6mdlouhá - 10 hrubá - na tři oblou. jsem potřebovala 7 prutů . ten sedmý je na příčky . nebo najdi někoho , kdo ti to svaří . natřít to už problém není . drží v zem i - normálně zapíchnuté , výborně . a že u nás fouká... vypadá to dobře , když jdou růže i nahoru .---- asi jsem to měla dát do dělání ...když tak přeřaďte někdo,.

Kajo, oblouky mám dva - jeden kupovaný (už se rozpadá) a jeden svařoval muž (jo, hodný to je a hlavně rád něco kutí do zahrady ;) ), víc už se mi asi nevejde. Ave Marii bych musela vymyslet někam jinam. Bílou růži chci ke vchodu, tak musí být rozumně vysoká, tak do toho metru dvaceti, aby nás moc nezarostla.

Porovnávání a vybírání růží 15. čen 2011 19:50 #259141

• skalnička
  • Platinum Boarder
Eva.Trifon napsal:
skalnička napsal:

DSCF4649avemaria.jpg

Poupě je trošičku na růžovělé, pak před úplným rozvinutím jakoby smetanové a pak čistě bíle
DSCF4296AM.jpg

poupě Ave Maria.

Je opravdu úplně bílá!
Následující uživatel poděkoval: jaja99, Eva.Trifon

Porovnávání a vybírání růží 15. čen 2011 20:50 #259158

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Skalničko, taky mne u Dresly na poli barva Rose du Roi překvapila.
Měl jsem ji v hlavě (ani nevím proč) zafixovanou jako tmavší, červenější. Jednu jsem si od ní vzal teď na jaře,
už má poupata, tak se těším. :)

Kdybych si měl vybrat jednu bílou růži ke vstupu, vybral bych si Korbin. Dneska začala nakvétat a je prostě dlouhodobě výborná.
Clair Austin jsem okukoval v Plzni v Baumaxu, měli ji za polovic a zrovna kvetla, nezaujala mne, nebral jsem ji.
Mám teď z Hornbachu (proč jen ho v Plzni stavěli?) úplně novou bílou růži, ještě jsem ji ani nezasadil, jmenuje se ´Annapurna´.
Čajovková poupata se otevírají do krásně poskládaných plných nostalgických květů a naprosto dokonale voní.
Jako citronový sladký horký čaj, což u bílých růží není zase až tak typické. :up

Danielo, Vlaďko - díky za srovnání, reakce, fotky. :up
Poslední úprava: 15. čen 2011 20:55 od HonzaPM.

Porovnávání a vybírání růží 15. čen 2011 21:03 #259162

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
HonzaPM napsal:

Edit: Ballerina tam byla, nádherná přenádherná, i jsem ji fotil. Ach jo, co ten Němec se mnou udělá za deset-dvacet let?

ti povím co, budeš šťastnej.
Páč si už nebudeš pamatovat, žes něco zapomněl.
:lol:

Nejspravedlivější porovnání by bylo asi od Vlaďky, má oba keříky stejně staré.
Moje Ballerina je už dospělá, Alden sázený na podzim.

Nechávám si nějaký čas na pozorování, jak se budou obě tvářit až květy budou stárnout. Pak subjektivně zhodnotím :lol: .
Zatím se mi jeví Alden sytěji růžový.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM
Moderátoři: Eva L., Květa