Heleno, Glamis Castle i Crocus Rose mám dva roky. Glamis Castle na jednom místě, Crocus Rose jsem přesazoval (a přikoupil druhou).
Crocus Rose je na dobrém místě (hodně slunce, vzduchu) kompletně zdravá, bez problémů, v polostínu (až odpolední slunce)
a obklopená trvalkami měla černou skvrnitost, pravda - to si mohla loni přinést v kontejneru. Austin ji zařadil do růží, které polostín snesou.
Glamis Castle má velmi silnou vůni myrhy, Crocus Rose voní lehce - čaj, krém, mango (meruňka?) - voní mi tuze příjemně.
Mám ji hodně rád a nebýt prostorového omezení, koupil bych Crocus Rose ještě třetí do party (nevylučuji, že to stejně udělám).
Květy má Crocus Rose asi jednou tak velké, než Glamis Castle. Barevné rozdíly (a mnoho jiného) už popsala Kája.

Glamis Castle mi stačí jedna, další neplánuji. Obě jsou letos zdravé. Na Crocus Rose si cením toho, že má vždy nějaký ten kvítek.
V dešti ale dlouho parádu neudělá - plátky se rozpadávají. Slunce a horko a sušší půdu ale snáší Crocus Rose skvěle (GC totéž).
Glamis Castle nakvétá spíš v hroznech (víc květů na větvičce), Crocus Rose má spíš solo-květy. Alespoň zatím...
Crocus Rose je pro mě hezčím keříkem, tuze pěkné listy - jsou hustě pilovité a mají kolem sebe tmavě karamelový lem, nádhera.
Jsem teď hodně nadšený ze Summer Memories (Kordes), bílá růže, obří květy vydrží deset dnů, slunce, déšť, kropení hadicí, neskutečné.