Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Voňavé růže

Re: Voňavé růže 08. pro 2011 08:14 #274377

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Evoi,koupila jsem je,tedy 3ks,od Starkla teď na podzim,tehdy jsem se tě na ni ptala.Sesadila jsem je podle rady do trojsponu,ale ne na původně myšlené místo(tam jsem dala Coral Dawn)nýbrž do záhonu.Nedávno jsem objevila článek o zaštipování,bohužel jsem si ho parádně někam zašantročila v odkazech.Prostě zkusím přinejmenším na jedne z nich zaštipnout výhony v bylinném stavu,buď všechny nebo jen některé.Růži tím neublížím(maximálně se ochudím o květy),ale uvidím co to udělá a další rok se podle toho zařídím.

Re: Voňavé růže 08. pro 2011 22:23 #274411

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Evko, no vidis, uplne jsem na tvuj drivejsi dotaz zapomnela.Jen vim, ze o ni byla trochu rec.Zastipovat v bylinnem stavu jsem jeste nikdy nezkousela, chce to asi zatnout zuby, primhourit oci a ...smik.Tak nezapomen, prosim, pote popsat a pofotit vyvoj situace.dik

Re: Voňavé růže 09. pro 2011 13:11 #274420

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Tak to jsem ráda, že výstřelky Westerlandu mají vysvětlení. Teď je to urostlý, nádherně olistěný a s dobrý svědomím mohu říci, že naprosto zdravý keř.
Bohužel květy jsem si neužila, tak snad příští rok.

Re: Voňavé růže 09. pro 2011 13:25 #274421

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
fanynka napsal:
Tak to jsem ráda, že výstřelky Westerlandu mají vysvětlení. Teď je to urostlý, nádherně olistěný a s dobrý svědomím mohu říci, že naprosto zdravý keř.
Bohužel květy jsem si neužila, tak snad příští rok.

Fanynko, ale znovu musím zdůraznit, že je to moje úvaha na základě pozorování. Aby mě tu někdo nesetřel, že blábolím. :unsure:

Re: Voňavé růže 10. srp 2012 09:20 #282341

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
:woohoo: Další skvělé téma! To už se odsud nikdy nevykopu! :sick: Ale posouvám nahoru, kdyby někdo měl nějaký další tip na voňavou růži. Mne včera v OBI dostala, jak už jsem psala jinde, Olesenova Princess Alexandra alias Pouldra . Barva květu zcela mimo mne, ale od té vůně jsem odcházela hodně dlouho a kdyby nebyla tak černou skvrnitostí zdecimovaná, odvezla bych si ji.
Kirsten
Poslední úprava: 10. srp 2012 09:22 od Kirsten.

Re: Voňavé růže 10. srp 2012 11:47 #282344

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kirsten, tak si pořiď austinovu ´Sharifa Asma´. Voní stejně krásně a třeba to bude "tvoje barva".
Zatím se u mne ´Alexandra Renaissance´ tváří jako slaboučký nerost, kdežto ´Sharifa Asma´ roste výborně
a překonává všechna má očekávání. :up Prostě Austin Forever.
Poslední úprava: 10. srp 2012 11:47 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: jana H, Kirsten

Re: Voňavé růže 02. zář 2012 19:05 #283115

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
V první vlně kvetení byl Herkules docela obyčejná růže,teď se nad ním rozplývám,nové květy jsou starorůžové a krásně ,výrazně voňavé.:up Je zatím úplně zdravý.

Re: Voňavé růže 02. zář 2012 22:42 #283122

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jano H, zrovna dneska jsem si říkala totéž. :lol: Krásná barva, zdravý, plela jsem pod ním, voněl..
Máš ho již rozkvetlý celý ? ( u mne zatím po jednom kvítku, hlavní pruty se teprve chystají ). A ani si nestěžuju na výšku ( metříček ).

Re: Voňavé růže 03. zář 2012 08:22 #283125

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květi,co se týče výšky,trochu jsem to zakřikla,pochválila jsem ho,jak vitálně roste a on přestal růst do výšky,ale pěkně obrazil a pomalu nakvétá,má asi 70 cm a dva květy,hodně poupat.Mám ho od loňska,tak snad ještě povyroste.

Re: Voňavé růže 05. zář 2012 18:24 #283200

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dnes jsem se šmrdolil okolo čerstvě rozkvetlého květu ´Florence Dellatre´ (díky Mišpul a Vlaďko).
Sázel jsem tam ´Bonicu´, jsem zvědaf, jak budou pospolu vypadat.
Mno a cítil jsem neuvěřitelně líbeznou vůni, drahnou dobu, při kutání jámy mezi cibulovinami, sklem a kamením.
Je tam i The Generous Gardener, tak jsem ji okukoval, jestli náhodou nemá kvítek, ale je teď v poupatech.
Takže možnost byla jediná - Florence Dellatre. Z dálky ta vůně byla libá, velmi příjemná, ovocně starorůžová, milá.
Při zanoření nosu do květu už byla cítit myrrha s příchutí, ale nebyla nelibá (bylo to k večeru, je tu docela chladno).
Je to docela zajímavé, že z dálky tak 50 cm ta vůně měla jiné složení, než přímo při zaboření. Každopádně krása a překvapení. :up
Herkules je tam též, obrůstající výhony a jedno už-už poupě, ale nevonělo. Tak snad se zítra otevře.
Poslední úprava: 05. zář 2012 18:25 od HonzaPM.
Moderátoři: Eva L., Květa