Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Voňavé růže

Voňavé růže 04. čec 2016 18:00 #311013

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Kromě té polské školky, jak uvádí Marta, je pravděpodobně k sehnání také v Agel Rosen
www.agel-rosen.de/

Voňavé růže 04. čec 2016 21:49 #311023

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
:woohoo: děkuju holky !

Voňavé růže 23. úno 2017 10:11 #316613

• Jitka
Dobrý den milé milovnice růží,

mohu si do přezahrádky koupit jen jednu nebo dvě růže. Moc bych si přála takovou nebo takové, které voní do dálky. Takovou, kterou ucítím, když půjdu z práce domů a na kterou se budou ptát sousedé, co půjdou kolem (která květina vám tady tak krásně voní?), aniž by museli čichat přímo k ní. Vím, že u šíření vůně hraje roli vlhkost, závětří apod., aby mi to vyšlo.

Prošla jsem si celou tuto diskuzi a sepsala si (snad správně) tyto kandidátky: Guirlande d´Amour, Palais Biron, Marie-Louise Drevon, Aimable Amie, Rose de Rescht, Louise Odier, William Shakespeare 2000.

Napadá vás prosím ještě nějaká do dálky silně vonící růže, ze které mohu vybírat? Předem velice děkuji za radu.

Voňavé růže 23. úno 2017 11:31 #316616

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Ahoj Jitko,výběr dobrý,teď ještě kolik tam máš místa a na jakou světovou stranu,aby se ti tam tmavé nepálily.
Rose de Resht a Louise O. mám už dospělé,Palais Biron nováčka.Kdybych měla předzahrádku s brankou,vinula bych nad ní Louise O.
Ještě mě napadla Madame Isaac Pereire.

Voňavé růže 23. úno 2017 21:18 #316653

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
U mě P. Biron nevoní do dálky.
Ve výčtu ti chybí Gertruda Jekyll ;)

Voňavé růže 24. úno 2017 18:14 #316709

• Jitka
Velmi děkuji za rady a doplnění seznamu. Místo mám myslím pro růže vhodné, alespoň, co jsem si tady načetla zkušenosti na fóru, tak snad mi to vyjde.

Voňavé růže 02. srp 2017 08:53 #320263

• Eva L.
  • Moderator
Gilles de Brissac ( F. Dorieux, 2012) sázená na podzim 2016, se zatím jeví velice dobře. Pěkně narostla a je dokonale zdravá. Typický čajohybrid s jedním květem na stvolu. Květy jsou něžně růžové a co je ale nejpodstatnější - šíří okolo sebe intenzivní vůni. Za dobu své existence nasbírala několik ocenění za vůni a loni se asi moc líbila Japoncům. Dostala od nich zlatou medaili na Nagaoka International Fragrant Rose Trial.
www.worldrose.org/trials/2016/echigo/echigo1.asp

Jestli dostane i ode mne zlatou medaili se ještě uvidí :cheer:

GillesdeBrissac.jpg
Poslední úprava: 02. srp 2017 08:56 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JitkaU2, quendery, Kika, alenak, Marta, babkaela, alcearosa, rok.zaruka, bradhal

Voňavé růže 03. srp 2017 07:14 #320293

• Eva L.
  • Moderator
La Rose de Molinard (Delbard 2007) je další v řadě krásně vonících růží. Podobně jako G.de Brissac získala ceny za vůni hlavně v Japonsku (3 x). Sice ne zlatou, ale stříbrnou medaili - i ta se hodí. :cheer:
ADR zřejmě dostala hlavně za zdravý a krásně rostoucí keř. S květy je trochu potíž, nesnášejí vodu. :(
Za deštivého počasí se neotvírají poupata a mění se na nevzhledné slepence. Když se ale kvetení vydaří, je to požitek pro oko i pro nos.

LaR.deMolinard.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JitkaU2, quendery, Marta, alcearosa, ibiska, rok.zaruka, bradhal

Voňavé růže 03. srp 2017 08:35 #320294

• Eva L.
  • Moderator
A ještě do třetice krásná modrá voňavka Neptune (T. Carruth, 2003). Zajímavé je, že japonští fajnšmekři ji zřejmě zatím neobjevili. :cheer:
Z téhle růže jsem ještě loni neměla ani tu nejmenší radost. Je fakt, že to byla její první sezona a ani zdaleka nevypadala tak, jak by měla - neduživý keřík napadený č.s., potácející se mezi životem a smrtí. Co jsem si to zase na zahradu přivlekla ?
Letos se stal zázrak. Narostla do asi 1m, má velké zdravé listy. Na fotce (dnešní) je už druhé kvetení, dokonce lepší než to první. Je přes poledne ve stínu, proto asi květy netrpí úpalem. A proti dešti je relativně dost odolná (ve srovnání třeba s Novalis), na modrou růži je úspěšná.
Vůně je kouzelná. :kiss:

Neptune1.jpg

Neptune2.jpg

V budoucnu by měla vypadat asi tak nějak www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.164449
Poslední úprava: 03. srp 2017 08:47 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: Jana V., JitkaU2, Kaja, varouch, quendery, alenak, Marta, babkaela, alcearosa, ibiska a tento uživatel má 2 dalších poděkování

Voňavé růže 12. bře 2018 19:26 #321923

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Našla jsem si na rosebook.ru Oklahomu, že by měla být extra voňavá. Tady na fóru je o ní také několik drobných zmínek, ale už starých. Máte ji někdo doma? Jak jste s ní spokojeni? Jak roste?
Kamarádka by chtěla červenou popínavku a vonící a tato by to asi splňovala. Plus ji mají zrovna v Hornbachu.
Moderátoři: Eva L., Květa