Řekla bych, že typickou reprezentantkou hnědých růží je např. Hot Chocolate (T. Carruth, 2002)
Tom Carruth v r. 2006 stvořil další hnědou růži Cinco de Mayo
Brownie pochází z Nového Zélandu od šlechtitelky N. M. Simpsonové z r. 2009.
Zatím má jen jeden rozkvetlý květ, ale na startu je připraveno množství poupat.
Několik z nás má tuto zajímavou růži, o které se bavíme jako o "hnědce". Její skutečný název se zatím nedaří stoprocentně potvrdit, ale myslím si (a nejen já), že se jedná o Edith Holden (Ch. H. Warner 1988).
Máte tady někdo CAFÉ ? www.rosebook.ru/roses/gallery/cafe/
proč se ptám..v začátcích krásných růží jsem v hromadné objedn.- asi Lottum objednávala jak Cafe, tak Julii rose.
pořád jsem hledala čím se liší, přišly mi stejné, nechala jsem je tedy usadit, a pak zapomněla, neřešila...
ted jsem u rusek - /jsem tam prvně, se stydím, je to výborný web,/ vyhledávám jen na HMF, trefila na foto Café, a po x letech zjistila, že rozdíly jsem nemohla najít proto, že mám 2 Julie café je plná, strapatá, víc do karamelova, to bych je rozlišila...
štve mně to velmi moc, / hlavně to zjištění až po letech / proto se ptám...skusím Dreslu, ale ted má asi frmol s objedn., nechci prudit, ale snad ji má, a nebude problém ji očknout...
Hnědá HK byla dlouho bez jména, až teprve nedávno objevila EvaI růži, která vzhledem odpovídá Hnědé. Je to pravděpodobně Edith Holden. Když jsem ji viděla poprvé u Dresly, byla jsem nadšená. I po 4 letech ji považuju za obdivuhodnou. Není moc mrazuodolná, každou zimu zmrzne asi čtvrtina keře. Ale pokaždé se vzpamatuje a kvete celé léto. Prudké slunce moc nesnáší, okraje květů se pálí.
Hot Chocolate má výraznější a tmavší barvu. Proti mrazu je trochu odolnější, ale opravdu jen trochu. Se sluníčkem je na tom stejně - připaluje se.