Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Sadové růže k plotu

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 18:23 #248496

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Emilko, to zákoutíčko je opravdu moc krásné, přidávám se k obdivovatelům a gratuluji k fajn nápadu tobě i manželovi. Jste moc šikovní :up

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 18:35 #248497

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
[quote="Emilka"

Zástěnu jsme prvně chtěli udělat celou sami, ale nakonec se ukázalo jako nejlepší koupit v B trámky, a 3 stěny a doma to celé smontovat. Bylo to docela rychle. Na trámky jsme vzali takové ty kovové držáky do země. .[/quote]

Emilko, krása :up , prosím ještě o doplnění: který obchod je B (Bauhaus nebo Baumax?). A ještě: kovové držáky. Myslíš takové ty špičaté, které se zatloukají do země a už se nemusí betonovat?
U nás je to obráceně: růže jsem už zasadila - Russelianu a New Dawn - a teď se ještě přes léto dopracovat k zástěně a lavičce :) .

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 19:12 #248500

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Dámy děkuji :) :)
B je Baumax. Držáky na zabodnutí, už nevím, jestli jsme je betonovali :dry: . Něco podobného vloni doma vyráběl manža, z tlustého plechu uděllal formu na sloupek a potom tam přivařil nějakou kulatinu, Nutně jsem potřebovala takový plůtek k popnutí ( Venusta Pendula, Veilchenblau, Baltimore Belle )Jenže jsme začali řádit a popínavky s plotem museli pryč. Tak přemýšlím, že ho nechám přesunout k plotu, abych na něj navedla vykázané popínavky.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 19:56 #248504

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Emilko, krásné a závidím ti manžela ochotného takové věci vyrábět. Tak mě napadlo, když už ti přebývá Veilchenblau, nehodila by se ona k těm dvěma žluto-oranžádám u zástěny s lavičkou? Mně by se s nimi fialová líbila víc než světlounce růžová (ale uznávám, že mám na tuhle barvu úchylku a cpu ji všude).

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 21:10 #248512

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
sem moc nemůžu
jednak mám proti LLucii výhrady :( , druhák, stále jedu v období knoflíčků... takže je taky cpu fšude... jako Lenka fialovou. MMch mně by se Veilchenblau taky líbila... abych nebyla knoflíčková, tak se Summer Wine www.helpmefind.com/gardening/pl.php?n=6022&tab=36&qn=0&qc=0
nebo s Clair Matin, L. Odier, SdMalm.. a pod..

zástěna je krásná, ačkoli moc na romantiku nejsem tady bych do ní šla...

Re: Sadové růže k plotu 30. bře 2011 06:48 #248531

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
No, já jsem na podobné místo zakoupila Mme Legras de St. Germain , potřebuju vyšší, hodně mrazuvzdornou (aby sakra vyšší zůstala) a bílou a voňavou. Beztrnost je bonus navíc :)

A holt, u nás na Aljašce zase tolik výběru nemám. Chtěla jsem to nechat na podzim, a náhodou mě "našla" tahle. A k ní by byly hezké fialové knoflíčky - nemám, tak k ní bude fialové překvapení (vykvete Naše národní, nebo nevykvete Naše národní B) )
Následující uživatel poděkoval: Marijka

Re: Sadové růže k plotu 30. bře 2011 07:06 #248534

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Květo, jaké k ní máš výhrady? Mě možná vymrzla, každopádně letos vypadá nejhůř za dobu co ji mám (možná 10 let)

Re: Sadové růže k plotu 31. bře 2011 07:53 #248618

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
O Veilchenblau jsem uvažovala, ale už ji mám 2x tak jsem chtěla něco nového. Zatím se mi zdá jako nejlepší řešení v popínavkách vzhledem k podmínkám. Nemusela by být tedy tak vysoká. Ale zase by mohla nahradit obě zminované popínavky. Mám zálusk na Raphsody in Blue, ale tu tam mám strach dát, takže asi bude doplnovat žluté někde jinde.
Amazonko, to je ta co jsi brala v Polsku? Je krásná, no ta by tam taky šla vzrůstem, ale je hodně bílá, zase by krásně rozzářila koutek. Mám nějaké nové Alby od podzimu, tak uvidíme jak budou vypadat..
Už jsem se rozhodla, přesuny budou až na podzim. Ještě přes léto omrku možnosti, ovšem kdyby vás ještě něco napadlo tak jsem jedno ucho. :)

Re: Sadové růže k plotu 31. bře 2011 08:55 #248623

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Nee, tu jsem našla u nás, náhodou, když jsem sháněla boty :D
No chápej, inzerátu na "historické romantické růže" se odolat nedalo, co kdyby to bylo něco, co ještě nemám ;) , a vyšlo to, tuhle jsem neměla a potřebovala.

Re: Sadové růže k plotu 31. bře 2011 22:01 #248675

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
jaja99 napsal:
Květo, jaké k ní máš výhrady? Mě možná vymrzla, každopádně letos vypadá nejhůř za dobu co ji mám (možná 10 let)

Jajo, největší moje výhrada vůči ní spočívá v tom, že na ní zůstávají odkvetlé květy. Neopadají.
Pak - namrzala, barva je dost "zuřivá". Taková echt žlutá.:lol:
Moderátoři: Eva L., Květa