Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Sadové růže k plotu

Re: Sadové růže k plotu 10. bře 2011 08:07 #247361

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Jitko - a neví se co je ta růžová zač?:P :)

Re: Sadové růže k plotu 10. bře 2011 08:48 #247364

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Jitko, zjisti u sousedů co je zač, je nádherná....

Re: Sadové růže k plotu 10. bře 2011 16:52 #247408

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jitko, moc pěkné.
Pokud bych za sebe mohla poprosit, samozřejmě - pokud víš, šlo by uvést/pojmenovat růži kt. se na fotce nachází ?

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 12:32 #248478

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Tak pomalu začínám uvažovat, čím vylepším dřevěnou zástěnu. Původně tam jsou/byly westerland a LL ( asi je tento týden vykopu, nebo co?). Jsou obě zase omrzlé až k zemi. Asi to má stále na svědomí lonská zima, protože ani přes léto moc neobrazily - hlavně LL byla hodně bídná. Obě jsou na nižším tedy vzdálenějším konci zástěny. Blíže k fotografovi ;) jsou potom Alchymist a Maigold ( ty tam chci ponechat).
Ten nižší konec je trochu zastíněný blízkým hlohem ( slunce asi bude jenom do 12h.) Uvažuji o nějaké historické neo sadové odolné, klidně jednou kvetoucí. Jenom nevím jak barevně a taky jaký typ květu. Samozřejmě by musela mít nejméně 1,7m. Nemusí být ani pnoucí, jenom aby tím plotem prorostla. Plaménky by se měly postarat o popnutí. Možná by se mi knm líbila Aenchen von Tharau - mám ji jinde, bude letos druhá kvetoucí sezona. Tvarem by se hodila, jenom nevím jak moc kvete. Vloni hodně narostla, ale květů měla pomálu.

Prosím poradte, co byse vám líbilo.

DSCN9461.JPG

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 13:15 #248480

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Emilko, malinko se za LL přimluvím, letos ji mám čtvrtým rokem, je z prvních tří růží, které jsem pořídila. Má se čile k světu a ani tuto zimu, na rozdíl od jiných, moc neomrzla.
Ta krásná zástěna je dělaná na objednávku nebo se dá někde koupit jako hotovka?
Poslední úprava: 29. bře 2011 13:16 od Rhea.

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 13:15 #248481

• JaninkaH
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1780
Emilka napsal:
Prosím poradte, co byse vám líbilo.

Jé Emilko, mně by se líbilo přemístění zástěny k nám do rohu zahrady, růže už mám sazené - Lagunu z každé strany a vzadu 3x Queen Elizabeth. :P

Však ty to nějak vykoumáš :) , Zástěnu jste koupily takto v celku, nebo je z nějakých dílů? To víš, my u nás jsme bez ZC, tak nic nevím a neznám...
Poslední úprava: 29. bře 2011 13:16 od JaninkaH.

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 13:22 #248482

• Rhea
  • Platinum Boarder
Janinko, jsem se to neodvážila Emilce navrhnout, ale také jsem na přemístění zástěny k nám hned pomyslela :lol:

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 13:39 #248483

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Moc se přimlouvám za LL mám ji jako moji první růži asi 10 let a dokud jsem tady nedozvěděla kdo je zimovala i rostla suprově, letos zimu moc neustála snad se zvetí, já ji mám moc moc ráda, bývala kolem 150 cm a krásně voní
Poslední úprava: 29. bře 2011 13:39 od jaja99.

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 14:15 #248485

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
JJ taky bych ji chtěla naklonovat, ale myslím, že se toho jen tak nedočkám...... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
DSCN4685.JPG

Zástěnu jsme prvně chtěli udělat celou sami, ale nakonec se ukázalo jako nejlepší koupit v B trámky, a 3 stěny a doma to celé smontovat. Bylo to docela rychle. Na trámky jsme vzali takové ty kovové držáky do země. Manža přiděla jenom nahoru prkýnko, aby to pěkně drželo v sobě. Lavičku potom dodělávat, to byl prosím můj nápad. Je to super. V létě je to pěkná zašívárna. Původně to mělo zastínit bazén od okolí, jinak by to tak ochotně nikdo nemontoval :laugh: :laugh:
Jájo W ani LL bych nevyhazovala, jenom přesunula na plné slunce k plotu, tam by si mohla třeba omrzat pořád. Už je tam od podzima i Leverkusen. Ony všechny ty Kordesovky nádherně voní. Moc se mi líbí všechny, ale na tu zástěnu je odevšad vidět, když byla obrostlá tak to bylo super, ale vloni nic moc.
Následující uživatel poděkoval: danah, maggi, JaninkaH

Re: Sadové růže k plotu 29. bře 2011 17:50 #248494

• Rhea
  • Platinum Boarder
Emilko, moc děkuji za objasnění výroby zástěny :up
Moderátoři: Eva L., Květa