Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Sadové růže k plotu

Re: Sadové růže k plotu 28. úno 2011 11:28 #246377

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Trošku chlubení cizím peřím. ty růže jsou tu původní, já jsem "náplava". Sousedi z nich maji asi 20m plot, já jen 4m (ale zato zhruba 15m 2 :D). Jsou fakt jiné vzpřímené, a jakoby košatější. Ty co jsem měla na Vysočině byly ty, co máš taky, prostě vodotrysky :D
Chceš taky? Vzala bych to sekačkou, ale na to už je pozdě, už jsou moc vzrostlé a dřevnaté, takže krumpáč a rýč. A přece to nevyhodím, budu pokračovat v plotu, ale taky se tam musí vejít další růže ;)

Re: Sadové růže k plotu 28. úno 2011 11:35 #246379

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22571
jo Maggi - krása a co tam ještě vejde :evil: já nevím jak to narvu . lilie asi jo. ale mám tu dnes i pivoňky - ty potřebují prostor.o Rugozách ani neuvažuji.:silly:

Re: Sadové růže k plotu 28. úno 2011 12:11 #246383

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Hmmm máš ty lepší, hele udělej mi jednu jedinou sazenici :-) já učiním porovnání :-). Práve jsem ostříhala sousedovy smrky z mojí strany a asi 1/3 mých rugoz úúúf a jdu hledat nějakou diskusi o nářadí :-) budu potřebovat rady, právě jsem se naštvala na moje stávající klumpy. Vedro je že neustále žízním a asi si do večera spálím na slunci čumák, však to znáš taky, že?

Re: Sadové růže k plotu 28. úno 2011 12:50 #246388

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
No jóoo. to je něco fakt krásného ! Magdalénčina lavička, už se mi stýskalo, krásná fotka. Já bych ještě....že by tomu slušel párek koní ;)

Re: Sadové růže k plotu 28. úno 2011 13:02 #246396

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Jo a slepičky, kozičky, ovečky a....čeledín:up :up
Dámy, já Vám všem neobyčejně děkuji. Rugosy beru, ale také jsem již nějaké objednala, tak prosím od druhu asi po třech kusech.
Jinak mě těší Vaše chvála, ale je to přehnané, vždyť já tu uveřejňuji stále jedno a to samé. Pokud budete chtít někdo přijet, není problém, možná by bylo dobré se domluvit a udělat si nějaké růžové setkání. Vstupné lahev růžového šampusu.:) :) :) Mám zde i místo na přespání v domečku pro hosty pro ty, co to mají domů daleko. Mohly(i) bychom odtud vyrazit i k Dresle, je to kousek.

Re: Sadové růže k plotu 28. úno 2011 15:06 #246416

• fanynka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1611
Amazonko nějaké 2 - 3 odkopky rugozy bych mohla velmi dobře umístit na chalupě, tam kolem jednoho pozemku není plot vůbec a letos
bych to tam chtěla nějak zútulnit a zadžunglit. Plány mám obrovské, jak to půjde je otázka. Je tam hodně slunce.
Rugozy by přišly mezi malé smrčky, co tam dal vloni syn a já jsem slíbila sousedovi, že ty smrčky nenecháme narůst. Takže mezitím by tam
byl základ živého plotu. Já mám vlastní jen 1 rugozu, ale je to takový ani ryba ani rak, kvete brzo, dost málo a šípky nasadí a pak to nějak zplesniví nebo zhoubovatí a není to k ničemu. Ale už jsem tam taky vysadila.

Jenom nevím jak s tím předáním.
Přílohy:

Re: Sadové růže k plotu 28. úno 2011 15:16 #246417

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Odkopky zabalím a pošlu, jen co budu moct do země :)
Následující uživatel poděkoval: Lenka, fanynka, maggi

Re: Sadové růže k plotu 28. úno 2011 18:01 #246461

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
on takovej olemovanej plot z ang.Mary Rose by nebyl vůbec špatnej.......je to asi nejhezčí moje angličanka, obalená květy, neklopí a úžasně voní! Keř je kompaktní.
15044.jpg

15045.jpg

12143.jpg
Následující uživatel poděkoval: danate1, maggi, lanling, Doubravka, jitka01

Re: Sadové růže k plotu 28. úno 2011 18:28 #246473

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
ROMANO,jj, to je pěkná myšlenka, jak ji máš vysokou jak moc ji stříháš? Mám v plánu jeden kus plotu cca 12 m) udělat ze samých Louise Odier (že snad snese méně slunce) nebo MMe Isaac Pereire nebo si ještě počkám na jiné nápady. Ten plot není vysoký.

Re: Sadové růže k plotu 01. bře 2011 06:25 #246498

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Dany, je vysoká do 1,5 m, střihám tak 30-40 cm nad zemí zjara, pak jen odkvetlé květy. Je zdravá a olistěná odspodu, není to holátko.
Moderátoři: Eva L., Květa