Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Sadové růže k plotu

Re: Sadové růže k plotu 01. bře 2011 06:55 #246504

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Romano díky za nádherné fotky. Pořídila jsem si loni pár kousků, tak se na ní moc těším. Navnadila jsi mě. Plot z L.O. by určitě šel, a snáší i stín. To mám tedy vyčteninku, sama jsem jí sázela také loni.Pořídila jsem si jí, pěli zde na ní jen samou chválu. Jak já se těším, u některých svých nových růží jsem ještě ani květy neviděla.

Re: Sadové růže k plotu 01. bře 2011 10:02 #246514

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
I já se těším, neboj Maggi, dočkáme se, už to uteče, jak budeme makat venku....:up

Re: Sadové růže k plotu 01. bře 2011 17:40 #246568

• jitka01
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 22
Ach jo, jedny růže hezčí než druhé!
V loňském roce jsem podél terasy zasadila Queen Elizabeth a teď vidím, že jsem udělala chybu - angl. Mary Rose by byla lepší - je to kompaktní keř. Hned jsem si ji objednala a ještě jsem přidala Winchester Cathedral, Rokoko a k tomu původně zamýšlenému plotu
Roserayi de l Hay . Je moc pěkné, když na fotce vidím i jak vypadá keř a ne jen květ ( tak se stal i omyl s Queen El.)
Co by se stalo, kdybych mezi dvě Queen El. zasadila Mary Rose - děsí mě ta ,,holina´´ mezi růžemi a viditelná zeď za tím.:(

Re: Sadové růže k plotu 01. bře 2011 17:47 #246572

• ROMANA
  • Platinum Boarder
Jitko, dala bych tam asi jinou barvu, QE je taková růžovoučká - sladká, ne moc plná a dost vysoká, aspon u mě....skoro 170 cm, né moc kompaktní, spíš takový "koště"
MR je uplně jiná, je to hustý keř plný listí a květů
asi bych tam dala tu bílou WC.....než růžovou MR (ona je totiž uplně jinak růžová.....trochu studeně růžová)

Re: Sadové růže k plotu 01. bře 2011 17:55 #246574

• jitka01
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 22
Díky - to je pravda:up , na barvu jsem tolik nemyslela - mám před očima hlavně krásně zelené listy ve tvaru keře.
Jak píšeš QE je pometlo a to jsem tenkrát netušila.
Ještě se zeptám na to, jak se angličanky stříhají - to je fakt tak střihneš a oni narostou?

Re: Sadové růže k plotu 01. bře 2011 18:06 #246577

• ROMANA
  • Platinum Boarder
jo, fakt narostou, zkusim najít fotku po střihu...
zatím QE - uplně jinej habitus, prostě fakt vysoká a hubená - koště
25072.jpg

našla jsem jen už takhle obrostlé, tohle je W.Shakesp.2000, je tam vidět, jaké má přírůstky, jak byl ošmikanej :-)
09042.jpg
Následující uživatel poděkoval: jitka01

Re: Sadové růže k plotu 01. bře 2011 19:57 #246589

• jitka01
  • Fresh Boarder
  • Obdržená poděkování 22
No to je přesně ono a já to mám dle rady Pelců hezky metr od sebe a nic mezi něma - naivně jsem si myslela, že udělají kouličku :( a tak stále pleju a okopávám a nic.Tak to dopadne, když se sází bezhlavě a když v okolí není nic jiného - to si pak myslím, že je to jediný možný typ růže. Pošlu foto, ale z jiného PC a pokud to budu umět :down

Re: Sadové růže k plotu 02. bře 2011 06:46 #246608

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
V katalogu Davida Austina na str.100 je ta koulička nakreslená a dělá se tak, že nasadíš 3 růže do trojsponu 50cm od sebe, já zkusila i 45cm, no zkusila, sem to prostě přesně neměřila, tak sem je k sobě prdla, tož snád si nebudú konkurovat. Mělo by být jednoho kultivaru a já jsem jeden žlutý záhon osadila J de Obscure, GCelebration, The Pilgrim, Moulinex, ať jsou v tónu, tedy snad budou.
Bezhlavě jsi to nesadila, já jsem to měla taky tak, až na fotkách od Evy L a ostatních jsem uviděla marnost svého snažení. Mary Rose má ještě světlejší sport Redouté.

Re: Sadové růže k plotu 02. bře 2011 06:55 #246610

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22571
jj - taky jsem sadila a došla k závěru , že potřebuji další na zahuštění.pořád musím okopávat a pleju.:P

Re: Sadové růže k plotu 02. bře 2011 06:59 #246612

• ROMANA
  • Platinum Boarder
ahoj, tak já moc nepleju, mám to v takový džungli (páté přes deváté), že plevel nemá moc šanci :-)
a musim říct, že je to paráda - sice to někomu může připadat přeplácané, ale mně se to tak líbí a hlavně je to celkem bez údržby a to je hlavní :up
Moderátoři: Eva L., Květa