Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 29. zář 2011 19:55 #269318

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Netušila jsem, co rozpoutám jednou fotkou :woohoo:
Sazenice jsem koupila v Litoměřicích na Zahradě Čech, prodejce byl mladý muž, jméno, ani firmu nevím. V té době jsem o růžích věděla nula nula nic a prodejce mi byl v podstatě šumák :blush:
První kvetení mám na jiném PC, fotky dám zítra. Z druhého kvetení - 11.9.:

DSC03388.jpg

DSC03387.jpg
Následující uživatel poděkoval: JaninkaH, helena

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 29. zář 2011 20:03 #269319

• Rhea
  • Platinum Boarder
a z 20.9.

DSC03468.jpg

DSC03467.jpg

DSC03463.jpg

DSC03465.jpg
Následující uživatel poděkoval: Kaja, JaninkaH, helena, evai

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 30. zář 2011 04:57 #269336

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Rheo moc děkuji za fotky,na těch detailních záběrech je to hned vidět jinak.Zvláště ty z 11.9. mají pro mně zřetelně korálově růžovou barvu.Na těch dvou velkých keřích z dálky se jevila barva trochu jinak a na těch z 20.9. už je ta růžová také odlišnější.Já se ani moc nedivím,jednak hodně záleží čím je foto vytvořeno,jak se zobrazuje komu na pc a také růže mají v průběhu kvetení různou sytost.To vidím na moji The Mayflower,úplně první kvetení bylo bledě růžové,vůbec se neshodovalo s fotkami na netu a letos jsou mnohem sytější a zvláště ty podzimní.
Myslím,že ty od Starkla by mohly být jako ty tvoje.Mě zmátl hlavně ten hodně rozvinutý květ,ale na tvých snímcích se taky více rozvinutý najde.
Následující uživatel poděkoval: Rhea

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 30. zář 2011 06:31 #269342

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Rheo, ta Tebou rozpoutaná debata je pro mne velkým přínosem. Já bych řekla, že i Kaja má CD. Je to nádherná růže a tak doufám, že budu mít od Starkla tu samou.
Následující uživatel poděkoval: Rhea

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 30. zář 2011 18:40 #269377

• Rhea
  • Platinum Boarder
Omlouvám se, nedaří se mi oživit noťas, bude to na delší dobu, jinou zálohu starších fotek nemám. Zítra bude další pokus ;)
Poslední úprava: 30. zář 2011 18:40 od Rhea.

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 30. zář 2011 18:45 #269378

• Rhea
  • Platinum Boarder
Maggi, také si myslím, žré Kája má totožnou C.D.

Příští rok mohu zájemcům poslat řízky :)

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 30. zář 2011 19:05 #269379

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3690
Rhea napsal:

Příští rok mohu zájemcům poslat řízky :)

S velkým zájmem jsem si přečetla celou diskusi o CD. :up Je to opravdu krásná růžinda. :up Rheo, kdyby jeden řízeček zbyl i na mě, budu moc ráda. :blush: Dík předem.

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 30. zář 2011 19:37 #269380

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Rheo, díky za další fotky. Předchozí krásu (obě obr růže po krajích zasněžené cestičky) jsem si prohlížel na mobilu.
Teď už mám obrazovku velkou, je to něco jiného. Ach, to je krásy. A - ano - máš nejspíš pravou Coral Dawn.
Trochu oranžový odstín květů je daný světlem při focení, že? I čistě růžové růže pak vypadají oranžovější.
Mno, pro blaho mých dvou Coral Dawn (jsou těsně u sebe, letos jsem tam ze zoufalství přisadil i Lagunu)
jsem poměrně nedávno odstranil drenáž zdi, u které Coral Dawn (a vlastně celý záhon Svatební) jsou.
Bylo to lehce o nervy, lopatičkou (lopata setam nedostane) vybrat tři kolečka kačírku a štěrku zvlášť.
Přitom nezničit lilie, růže a další výsadbu, pokud možno se nerozdrásat o růže úplně. Pak jsem tam vrznul skoro
celý sud kompostu (nemám na zahrádce místo, kompost si zakládám do plastových sudů bez otvorů v jedné
nevyužívané místnosti v domě, reguluju vlhkost zálivkou a když najdu venku žížalu, přihodím ji do sudu,
kompost z drnů z obrýpávání okrajů záhonů a trošky gran. hnoje je během dvou, max. tří, měsíců) a vlažil.
Blbé je, jak vidno z fotky, trochu semi přitom (sama) hnula treláž, takže je šikmo. Už jsem byl tak vyřízenej,
že jsem to nechal, seto nějak do jara udělá, přežije. :)
Ještě zkouším, jestli semi bude víc líbit původní černá verze anebo jestli seto přetře na zeleno.

Takže moje včerejší Coral Dawn, opravdu nevoní. Teď si docela plivla pod nohy, míří ke třem metrům, ale je to takový jeden
samorozvětvěný výhon, co si hraje na stromkovou růži. Ta druhá sazenice je docela tragická a pak je tam jedna větev se žlutým
lupením, mno žádná krása. Uvidíme, jestli Laguna bude lepší, možná tam časem dám nějakou tu Girlandu Lásky a bude pokoj. :)
Kéž by letos byla pro růže dobrá zima.
acoraldawn2991.jpg

acoraldawn299.jpg

Moje Coral Dawn od Starkla kdysi dávno za Krále Klacka, když ještě Svatební nebyl Svatebním (vlastně taky 1-3 super výhony),
proto jsem přisazoval druhý kousek, že to bude lepší, košatější, zatím prdlajs
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.133520
Následující uživatel poděkoval: Rhea, maggi

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 01. říj 2011 05:38 #269406

• Rhea
  • Platinum Boarder
quendery - jasně :)

Honzo, fotím stále stejným foťákem. Růžindám jsem při sázení přihodila max. rohozku, jsou v děsné půdě, kompost ještě nedostaly.

USA, Nový Zéland aj. - růže dle původu 01. říj 2011 10:46 #269415

• Rhea
  • Platinum Boarder
Nádech lososové barvy je na některých květech Coral D. i dnes. I když zdaleka ne tak výrazný, jako se mi zobrazuje na monitoru.

DSC03532.jpg

DSC03529.jpg
Moderátoři: Eva L., Květa