Rheo, díky za další fotky. Předchozí krásu (obě obr růže po krajích zasněžené cestičky) jsem si prohlížel na mobilu.
Teď už mám obrazovku velkou, je to něco jiného. Ach, to je krásy. A - ano - máš nejspíš pravou Coral Dawn.
Trochu oranžový odstín květů je daný světlem při focení, že? I čistě růžové růže pak vypadají oranžovější.
Mno, pro blaho mých dvou Coral Dawn (jsou těsně u sebe, letos jsem tam ze zoufalství přisadil i Lagunu)
jsem poměrně nedávno odstranil drenáž zdi, u které Coral Dawn (a vlastně celý záhon Svatební) jsou.
Bylo to lehce o nervy, lopatičkou (lopata setam nedostane) vybrat tři kolečka kačírku a štěrku zvlášť.
Přitom nezničit lilie, růže a další výsadbu, pokud možno se nerozdrásat o růže úplně. Pak jsem tam vrznul skoro
celý sud kompostu (nemám na zahrádce místo, kompost si zakládám do plastových sudů bez otvorů v jedné
nevyužívané místnosti v domě, reguluju vlhkost zálivkou a když najdu venku žížalu, přihodím ji do sudu,
kompost z drnů z obrýpávání okrajů záhonů a trošky gran. hnoje je během dvou, max. tří, měsíců) a vlažil.
Blbé je, jak vidno z fotky, trochu semi přitom (sama) hnula treláž, takže je šikmo. Už jsem byl tak vyřízenej,
že jsem to nechal, seto nějak do jara udělá, přežije.
Ještě zkouším, jestli semi bude víc líbit původní černá verze anebo jestli seto přetře na zeleno.
Takže moje včerejší Coral Dawn, opravdu nevoní. Teď si docela plivla pod nohy, míří ke třem metrům, ale je to takový jeden
samorozvětvěný výhon, co si hraje na stromkovou růži. Ta druhá sazenice je docela tragická a pak je tam jedna větev se žlutým
lupením, mno žádná krása. Uvidíme, jestli Laguna bude lepší, možná tam časem dám nějakou tu Girlandu Lásky a bude pokoj.
Kéž by letos byla pro růže dobrá zima.
Moje Coral Dawn od Starkla kdysi dávno za Krále Klacka, když ještě Svatební nebyl Svatebním (vlastně taky 1-3 super výhony),
proto jsem přisazoval druhý kousek, že to bude lepší, košatější, zatím prdlajs
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.133520