Route 66, Tom Carruth (United States, 2001)
Ta má je sázená na jaře 2010 a zdá se být pořád spíše chcípavá , nerost, málo kvete a když se stane, květ vydrží jen krátkou dobu (přesně teď nevím), navíc okvětní lístky jsou šmrnclé bílou, nejen "oko", ale to mi až tak úplně moc nevadí. Podle mého názoru to prostě není (zatím?) čučavá růže, která by zaujala nebo dokonce ohromila, ale může ještě překvapit. Voní příjemně po ovoci.
Ze zásilky je to jediná růže ze čtyř, která doteď vydržela, asi byla pro ně smůla to propršené loňské jaro.
Emilka píše :
Taky ji mám Dany od jara 2010. Dala jsem ji do blbého místa ( zastíněná a k tmavému pozadí). Vloni mi docela kvetla, ale až ve druhé vlně. Hrozně se mi líbí barva po rozvittí, ale vadí mi, že stárne do fialové...Bude asi nižší a chtít něčím pěkným zkombinovat, co zvýrazní její tmavé květy. Oproti jednoduchým co mám vedle, neudělala takový košatý keř, když se odstřihly odkvetlé výhony, byl z ní prcek. Naopak přežila docela obstojně zimu. Tak jsem zvědavá, jak se pochlapí letos
Honza píše :
Pište, děvčata, pište. Měl jsem Road 66 ve višlistu, ale už se na mě nedostala. Emilko, v rozpuku je božská.
Asi bych si k ní představil žlutou barvu (růži) ála Pimprenelle, Sonnenschirm ap. nebo kontryhel.