JitkaU2 napsal:
Honzo, prosím o info ohledně Coral Dawn. Mám ji koupenou z podzima a vymyslela jsem, že si ji dám před okno, abych jako měla pěkný výhled na rozvkvetlou krásu a nevím, jestli jsi tu před časem na ni nějak nežehral - ale Dresliny fotky tu a Tvoje na HMF mi připadají skvělé. Kvete furt?
Jitko, díky za uznání.
Ke Coral Dawn jsem už toho asi napsal mnoho. Tak snad zopakuju jen, že je opravdu nádherná a nostalgicky romantická.
Hlavně tím, jaké veliké květy má a jak je pěkně a elegantně a lehce klopí, ne moc jako některé ostinky, zrovna tak akorát.
Kvete pořád, je zdravá, myslím, že nevoní - pravda, nemám ji na zrovna nosu přístupném místě. Barva je čistá a stálá, bez příměsí.
Letos i vloni zmrzla až k zemi, předchozí dvě zimy přestála dobře a základní "kostra" vydržela. I proto jsem Jirkovi oponoval, když psal,
že v Brně namrzá. Snad se dočkáme aspoň jedné-dvou mírnějších zim. Ještě před měsícem jsem z ní byl trochu nesvůj, vypadala k.o.,
ale teď aktuálně má od země asi sedm nových výhonů, tři z nich zatím bez poupat, cca 160 cm výška, čtyři zbývající se zastavily lehce
nad metrem a budou kvést. To se mi na Coral Dawn právě líbí - že nemívá ty "holé nohy" jako některé jiné popínavky, je fakt,
že se toho snažím dosáhnout i střihem. Kdybych si ji teď někam znovu sázel, tak aspoň 3-5 ks, aby (v případě zimních ztrát větví)
to brzo dohnaly a celkově byly ukázkové. Určitě by jí velmi slušel nějaký (tmavý?, bílý?) klematis.