Kveto, ten umysl byl dobry. Jenomze ja asi moc horlivy prispevovatel do teto diskuse nebudu. Austinek mam vseho vsudy pet. Zbytek ruzi je mistnich, nakolik vsak ciste americkych druhu to nevim a asi se to ani nedozvim. Me deti byly cile a veskere cedulky jsou pryc. Silne pochybuji, ze mistni zver je sundala z dratku a odnesla si do doupatek.
Nicmene vim, ze mi Angel Face (ta ma prekrasnou barvu a je velmi jemna) dost silne jako jedina neroste, spis preziva uz nekolik let a nevim, jestli neni v posledni tazeni. Ostatni ruze jsou dost divoke a rostou temer bez meho pricineni.
Jinak ruze si vetsinou kupuji v mistnim marketu, kdyz kvetou, protoze uz nekolikrat jsem se pokousela mit ruzovou zahradu sestavajici jen z fialovych a oranzovych ruzi. Ten zamer jaksi nevysel a mam tam vic ruzove a cervene, nez te oranzove ci fialove. Ruze na internetu jsou hodne drahe (vetsinou bareroot a kolem 20 dollaru a vys, pokud bych brala tu stejnou znacku roses jackson and perkins, co beru v obchodech), normalni kvetouci jsou od 10 vys, max. vsak 25. Pravda, ted' behem Memorial Weekend jsou neuveritelne slevy u vsech intern. obchodu, ale myslim, ze uz je i dost horko na posilani a zaseni bareroot ruzi. V obchodech vyber neni uz tak velky, ale presto mam jistotu alespon v barve. Navic ja mam neustale stop kytkam!!! Takze letos asi ruze nebudou, i kdyz loni mne manzel prekvapil a na narozeniny jsem dostala prave 5 tech austinek.