Heleno, to je podobný případ jako Marseille en F. a sice v tom smyslu, že je také sázená loni na jaře (obě jsou z Filroses), takže zatím netuším, jak bude snášet obvyklou libereckou zimu. Snad dobře, neměla by to být choulostivka. Má výborné zdraví, narostla do cca 1,20m. Keř se zdá vzpřímený, nemá tendenci k rozvalování. Kvete v květenstvích a tvořila stále nová poupata - je snaživá. Barva květu se mění v průběhu rozkvétání od sytě růžovo purpurové do fialkova. Je tak pěkná, že jsem se začala zajímat o další tzv. modré růže a už nějaké další jsem na podzim sázela. Jsem na ně moc zvědavá.
Myslím, že ji můžu chválit pro několik výborných vlastností - zdraví, toleranci k dešti, krásný tvar a barva květu, intenzivní vůně. Určitě se dočkám ještě dalších předností. Ta se tedy Carruthovi povedla.

Ptáš se na snášenlivost vůči horku. Asi tuším proč

, měla bys ji ráda u domu na úpalu, že ? No, s tím zkušenost nemám ale je to možné, že právě B.E. to nebude příliš vadit, jen asi bude rychleji odkvétat. Však to zkus na jednu sezónu a uvidíš. Přesadit můžeš vždycky.