Květo díky moc! Tak je to jasné, je to Marie Bonnafoux. No nevadí, i když M.L.Drevon je hezčí. Jestli budu na podzim objednávat u Petáles (mám to v plánu), tak ještě naposledy ji zkusím objednat.
ha, Lucko, .. přikládám f. obou společně. M.L.Drevon má růžové jiné tyčinky - podle stáří květu ( pomeranč, pak dlouho ty tmavé, mrkací, teprve s odkvětem světlé ) Marie Bonnafoux žluté, poměrně rychle nejsou hezké - tím myslím nedělají tu mrkací panenku + žluté hrdlo + vykrajované konce okv. plátků. Ostatní znaky pokud nemáš porovnání jsou asi bezpředmětné vypisovat.
+ M.Bonnafoux si neuvědomuji, že by silně voněla, M.L.Drevon ano. První je i víc ostnitá, myslím, že ostny jsou tmavé, kůra mladých větví světle zelená. Jako rozdíly v barvě u tebe a tady nepovažuju za směroplatné ( foťák, světlo, ten můj písek, co vymývá hnojivo.. )
Květo, pořád nad tím přemýšlím,nemohla by ta moje M.L.Drevon být ve skutečnosti Marie Bonnafoux? Květ vypadá totiž úplně jako ta Marie B. Uvidím letos, ale červík hodá. Přikládám fotku mojí "Drevon".
jj, rok před tím jsem kupovala z L. dva ks, pro sebe a kamarádku. Moje se právěbohužel nepřijala ( uschla ), kamarádčina ale je prokazatelně Prix P.J. Redouté.
Prix jsem kupoval zahradnictví Aronie - ale už bych si je nekoupil , mám tři různé ale bída nenarůstají tři čtyři květy a jeden na zopakování a čau příští rok - na podzim je zkusím přesadit a uvidím