Láďo, u těch sesekaných kořenů mohu pouze opět spekulovat. Ano, setkávám se s tím v poslední době častěji. Jediným důvodem proč to dělají mně napadají přepravní náklady - větší krabice.
Od G. přímo i přeprodej přes Rosaplant přišly se sesekanými kořeny, od Rosaplantu byla v dodávce ještě jedna Tantau, u ní kořeny nedotčené. Amandine Chanel od G. přímo v tomto stavu se nepřijala, rok poté jsem ji objednávala přes Petales ( spolu s Genevieve Orsi ), což jsou růže produkované Guillotem, s G. cedulkou. Kořeny nedotčené.
Jako kdyby u G. orajbovávali kořeny pouze pro export do jiné země.
Ale jsou to pouze pozorování. Stejně s tím nelze nic dělat.
ad Floribunda - z té jejich nabídky nemám právě ony dvě G. růže, které zmiňuješ + Rosomane Janon.
Láďa napsal:
Na snímcích se zdají poměrně bohatě kvetoucí, velkokvěté, v jemných kombinacích barev.
Mám-li G. růže nějak charakterizovat jako skupinu - ano, mají jemnější ( pastelovější ) barevnost, ale takovou živou ( nevím jak jinak ji popsat ). Kvetou na koncích výhonů, většinou mnoha květy. Květy jsou menší ( vyjímky, ano ) , od 5 - 8 cm. Najdou se mezi nimi i větších průměrů ( např. Versigny. Ventillo, P. Bocuse ... ). Nejmenší květy ( z mých ) má Belle de Sardaigne ( 3 ), Bicentenaire de Guillot ( 5 ), Chantal Thomas ( 5, pompon ). Plošší talířky, mističky.
Je dobré se právě před jejich nákupem prohrabat fotkami i popisy u Rusů, uvádějí jednak průměr květů, své zkušenosti. Samo, 4. zóna, ledaskdy...
Ještě si dovolím jeden postřeh. K Paul Bocuse - používají ji často jako jednoho z rodičů v následném křížení ( dobře roste, hojně kvete, květy jsou velké cca 10 cm a více, mají dlouhou výdrž v parnu, netečné k dešti ).