Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 03. čec 2017 10:30 #319637

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
DSCN5928_2017-07-03.jpg

dnešní Durance
Následující uživatel poděkoval: Marta, alcearosa, Dita

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 13. čec 2017 08:12 #319916

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
na jaře sem si sehnala ružičku Zoic, upoutala mě pro svou okatost a nižší vzrůst, možnost mít v květníku:-)...myslím, že se tady o ni už někdo zmiňoval, že ji vlastní:-)
barvička úžasná, tmavě sametově červená, vělký květ kolem 6-7 cm, jen z lehka vonící, na to že prvním rokem a v květináči vyhnala 5 prutů s výškou na HMF i Rosebooku zmiňovaných 50-60 cm, konce výhonu obsypané....až sem se zděsila,vybrala sem menší květináč v domění drobněšího vzrůstu něco jak fairy dance, trvanlivost květů,nebo spíš květěnství docela velká cca 14 dní,ale s postupným odkvítáním jednotlivých květů, trošku problém s čištěním, nicméně nezčištěné květenství má i něco do sebe...jinak prozatím naprosto zdravá, života chtivá

takhle se umí okatit, dole v zahonu fairy dance, barva květu téměř shodna, rozdíl ve velikosti květů, Zoic více než dvojnásobek
IMG_4935.jpg

detail květu, tak nějak je zhruba i tmavá
IMG_4937.jpg

noo takto vypadá už po delší době kvetení, odkvetlé květy jen lehce zkadeří okvětní listky uzavřou lehce očko,ale neopadávají
IMG_4938.jpg

no a takto vypadá před sestřihem po 14 dnech, v květináči už to moc hezky nevypadá,ale někde mezi trvalkami v záhonu by i toto ještě mohlo vypadat dobře:-)
IMG_4939.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., quendery, Jikra, alenak, Marta, alcearosa, bradhal, Dita

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 03. srp 2017 23:10 #320308

• rok.zaruka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 442
nedávno sem po dlouhé době vytáhla zrcadlovku a dokonce, sem fotky i ztáhla:-D...kvetl v tu dobu Prix P.J. Redoute,tak jen pro kochačku
jinak mám jej prvním rokem dostala sem je od kamarádky:-)....je snaživý, života chtivý, má pěkný souměrný keřík, květy v klastrech a vydrží opravdu dlouho, má pěknou barvoměnu a bravičku celkově, příjemný vůně...jeden z top nováčků...asi se rozepisuju zbytečně:-D....známá to růže
prix5a.jpg

prix6a.jpg

prix2a.jpg
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Eva L., HonzaPM, Kaja, varouch, quendery, Láďa, alenak, Marta, babkaela a tento uživatel má 4 dalších poděkování

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 15. pro 2017 08:27 #321359

• Kaja
  • Platinum Boarder
manuelcanovas8.jpg

manuelcanovas2.jpg

manuelcanovas7.jpg

dám tady znovu překrásnou růži Manuel Canovas / D. Massad /. u mně velký keř s palicemi květů, které jsou z počátku žluté , později bělají . kvete do zámrazu . voní jak lipový květ .
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Láďa, alenak, Marta, rok.zaruka, Viki, Dita

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 16. pro 2017 08:19 #321360

• Kaja
  • Platinum Boarder
Chantal Mérieux

chantalmrieux3.jpg

chantalmrieux.jpg

Martine Guillot

martineguillot.jpg

martineg3.jpg

dvě méně známé. moc zkušenosti nemám - jsou druhý rok . Martine G. bude vzrůstná 250x150 budu muset chystat oporu .
slimákům chutná ;)
Poslední úprava: 16. pro 2017 10:01 od Kaja.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., alenak, Marta, rok.zaruka, Dita

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 04. led 2018 20:55 #321535

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ad M.L.Drevon - Petales je Massadova základna, převážnou část svého šlechtitelského snažení prodává zde. Filroses od Petales pouze překupují. A jen část sortimentu.

Petales jsou tedy v současné době jediní, kde se dá M.L.Drevon koupit.
Problémem ovšem je komunikace s nimi. Běžně na x-tý mail zareagují ( ale je to vždy nerv, taky jsem jim psala i 7x o vystavení faktury abych mohla zaplatit bankovním převodem. ) Letos na podzim jsem chtěla jako každý rok objednat, nezareagovali vůbec.

- letos je plusem, že převážnou část produkce mají očkovánu na Laxu, běžně mívají multifloru.
- M.L.Drevon mají posledních 17 kousků, nepředpokládám, že Filové na jaře "doplní stavy".
- pokud se povede Petales přimět k vystavení faktury, jde vše jak po másle. V e-shopu můžete sledovat stav objednávky ( nutná registrace ), informují o odeslání, posílají T + T.
- poštovné povýšili ( poslední obj. jsem dělala na jaře 2017, bylo už 30,- E do ČR. ).
- růže mají výborně skladované ( odhad chlaďák ), sázela jsem je až v dubnu, přišly všechny v pohodě. Nepřischlé, bez vytažených výhonků.

DSCN4145.jpg

DSCN4146.jpg

DSCN4147.jpg

10,4,2017

- doba dopravy do ČR 5 dnů.
Následující uživatel poděkoval: quendery, alenak, rok.zaruka, LucieT

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 04. led 2018 21:13 #321536

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Květo, díky, díky moc za informace! Dnes jsem si to vyzkoušela na vlastní kůži. Chtěla jsem nakoupit přes eshop, registrovala se a všechno, ale nákup nešlo dokončit kvůli placení. Tak jsem jim napsala meil, že mi to nejde a at mi pošlou údaje k platbě převodem na email. To bylo dopoledne. Tak asi je budu uhánět každý den. Já se nevzdám a tu růži z nich prostě vymámím! Poštovné 30eu. Jo a mají ji na laxe, právě jsem si na tu diskuzi o laxe/multifloře vzpomněla, takže malé plus.

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 04. led 2018 21:20 #321537

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Květo a přes filroses je objednávání v pohodě? Že bych když tak vydržela, až ji budou mít skladem kolem podzimu.
Poslední úprava: 04. led 2018 21:21 od LucieT.

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 04. led 2018 21:30 #321539

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
no... od Filů jsem brala růže 3x. V podstatě v poho, komunikují. Ale mají dost našponované ceny, poštovné bylo 25 či 27 E.
Už od nich neberu, ptž.
- 2x v poho
- 1 x obj. kamsi propadla, neozývali se, růže nešly. Pak jsem s nimi korespondila, že už je pozdě, že neposílají ( solidní ). Peníze vrátili.
- naposled jsem brala na jaře tři - čtyři roky z5 ( tu Crystaline + Sourire de Mir. jak jsem dávala do diskuse fr. růží + ještě další růže pro kamarádku ). Přišly zdánlivě v poho, pak ale obrazil jen jeden výhon. Odhad - nemají chlaďák, ne tak optimální podmínky pro přechování zbylých růží z podzimu až do jara. Kamarádka je jednou dokonce navštívila, je to takové růžařství v dá se říct zahrádkářské kolonii, ukázková zahrádka, růže na prodej: kontejnery, pod stínovkou. Docela byla překvapená... B)
Následující uživatel poděkoval: LucieT

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 05. led 2018 07:40 #321541

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
LucieT napsal:
Květo, díky, díky moc za informace! Dnes jsem si to vyzkoušela na vlastní kůži. Chtěla jsem nakoupit přes eshop, registrovala se a všechno, ale nákup nešlo dokončit kvůli placení. Tak jsem jim napsala meil, že mi to nejde a at mi pošlou údaje k platbě převodem na email. To bylo dopoledne. Tak asi je budu uhánět každý den. Já se nevzdám a tu růži z nich prostě vymámím! Poštovné 30eu. Jo a mají ji na laxe, právě jsem si na tu diskuzi o laxe/multifloře vzpomněla, takže malé plus.
Lucko a jaký byl problém s placením? Platí se tam kartou? Tj jen se zadají údaje z karty? Na čem to hapruje, že je pak potřeba je honit kvůli fakturám a platit ještě další poplatek za bankovní převod?
Moderátoři: Eva L., Květa