Q, děkuji.
Se přiznám, pomocí zakoupení Iréne Frain jsem si spravovala někdy v červnu náladu. Když jsem viděla ty OK + bájo sazenice, kt. ti přišly, neodolala jsem. JJ, po obdržení kvetla, na podzim opakovala. Ona má mít tu bohatost kvetení v popisu.
Na podzim jsem ji zasadila, možná do moc velkého stínu. Uvidím, jak se s ním holka popasuje ( násada květů ).
( mmch. jako druhou náplast jsem kupovala Csíkszereda, vyjadřuju opatrné obavy... to bude správné ( ? ) chroštíčko

)
Láďo, Souvenir d'Edouard Maubert byla brána pro kamarádku spolu s výše uvedenými, kvetla mi tu, pěkný zvlněný květ, vydržel cca 4 dny v tropech v květníku, pravda, ve stínu.
Na této f. je asi barva nejvěrnější.
Z tebou popisovaných růží jsem měla pouze Emilien Guillot ( vymrzl ) a mám Cybelle. Jsem z ní rozpačitá. Dočetla jsem se, že nemá ráda stříhání ( což u mne díky mrazu nepřichází do úvahy ), co mě ale krká více : příliš u mne neprosperuje. Sice doroste cca 160, květy má ty mé oblíbené vajíčkovité, ale nemají výdrž ( ani déšť ani tropy ) a ani se s množstvím nepřetrhne. Mám ji pátým rokem, příliš změnu k lepšímu nepozoruji.
U jiných v ČR s ní ale panuje spokojenost. Tak já nevím, čemu se ta má věnuje - růstu ? ptž. i přes prolévání se o5 s květy příliš nepřetrhla.
Jinak jsem byla s G./M. růžemi velmi spokojená.
Výjimky :
Eliane Gillet, Louise de Marillac, Quai des Brumes - slabý růst, málo květů,
Nelson Monfort, Prix P.J.Redouté, Manuel Canovas - vyšší nároky na vodu, téměř jako u Austinek
Florence Delattre - nelíbilo se jí léto, nezopakovala
Louis Gay - ten je jinak OK, ale nechytl mě za osrdí.
hodně mě překvapila letos Madame de Stael, poprvé po 5 letech od zasazení se mi ani v tropech neopálila.