Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 05. led 2018 08:39 #321542

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Věrko, vůbec tam nenaskočí žádná možnost platby. Prostě to napíše, že platba není definována nebo něco v tom smyslu a nejde to nikde nastavit ani upravit. A nepustí tě to dál.

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 05. led 2018 09:33 #321543

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Máš pravdu, taky na to koukám, no napsala jsem jim zprávu, jestli by tuhle chybu nemohli opravit, aby šlo platit kartou. Teď je doba, kdy je nejmenší frmol, tak čím víc je budem bombardovat, tím spíš s tím třeba něco udělají..
Následující uživatel poděkoval: LucieT

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 08. led 2018 15:54 #321578

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Uff, takže komunikace přes e-mail se zdařila, dnes jsem odeslala platbu. Takže se moc těším na M.L.Drevon, Jardiniers du Paradis a Lettre Á Nadinne. Jsem zvědavá, jak se jim tu bude dařit. :)

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 12. led 2018 23:33 #321614

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
LucieT, přeju, ať se jim u tebe líbí a daří.
Poslední úprava: 12. led 2018 23:50 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: LucieT

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 04. čec 2018 08:54 #323194

• Květa
  • Moderator
Q., koukala jsem na f. M.Bedrossian, moc pěkná.
Velká barvoměna či ne ?
Pls., jak dlouhou výdrž má květ ?

Ta moje s mrtvou podnoží bude na odpis, je tam cca 7 cm dlouhý špačíček, nekvetoucí.

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 09. říj 2018 23:11 #323929

• Láďa
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 597
Chtěl bych se s Vámi podělit o zkušenosti s mými Massadovými růžemi. Mám je druhou sezonu. Tři mám přímo od Guillota (Cybelle, Francis Blaise a Elisabeth Stuart, tři jsem měl od Floribundy - Emilien Guillot Laurent Gabrol a Notre Dame du Rosaire, tato však byla záměna a uvedenou Notre D. jsem koupil loni od Kalbuse. Prvním rokem byla koukatelná jen Emilien Guillot. Ostatní buď nekvetly nebo násady květů hned usychaly přes zalévání. Letos byla situace lepší, snažím se zalévat a růže už asi trochu zakořenily. Cybelle 1 květ, Emilien Guillot tvoří už normální kvetoucí keřík, Notre D. na první sezonu spokojenost, Laurent Gabrol se mně líbí ale má blíž k TH, kvete na koncích a tím má méně květů a Elisabeth Stuart nemá pevnou kostru, bez podpěry se válí - kvete postupně, keř není obsypán květy. Francis Blaise - první rok nasazoval neskutečné množství poupat, musel jsem je ostříhávat, protože nevykvetly, uvadly. Letos prvné květy byly ve středu spíš oranžové a ne růžovo bílé, obával jsem se záměny. Pak se první květy barevně trochu zlepšily. Další kvetení ale zamoc nestálo, květy se pálily a teď, když se ochladilo a trochu prší, mají šedé okraje nebo jsou celé růžově šedivé. Věechny až na Cybelle jsou na jižní straně, celodenní slunce. Je pravda, že ve srovnání s loňskem se situace zlepšila, tak musím doufat že příští rok už budou kvést normálně. Meillandovy růže ve stejnou dobu na stejné místo sázené byly bezproblémové.
Nepoučil jsem se, přes předsevzetí, že už žádné další růže, jsem se nechal zlákat. Quendery upozornila na český shop pharmarosa (díky), který má mimo jiné i Odyssey (Evo, nezapomněl jsem na ni) a tak jsem ji se Souvenir d'Edouard Maubert objednal. Takže mám další Massadovku.

Emilien Guillot

IMG_1223.jpg

Francis Blaise

IMG_1301.jpg

Laurent Gabrol

IMG_1308.jpg

Elisabeth Stuart

IMG_1629.jpg

Notre D. du Rosaire

IMG_1617.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Květa, Kaja, quendery, Lukáš, Ajka, alenak, alcearosa, rok.zaruka, Viki a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 10. říj 2018 07:53 #323930

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
krásné :kiss: - a všechny v podobném odstínu . asi tvůj oblíbený --
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 10. říj 2018 08:22 #323931

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3937
Láďo, moc hezké. Líbí se mi všechny, Notre je kouzelná. :up
Následující uživatel poděkoval: Láďa

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 18. říj 2018 20:09 #323981

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Protože moje růže většinou druhý flor vynechaly a připravují se na zimní spánek, o to víc mi překvapila Iréne Frain, když před pár dny ukázala dvě poupata a dneska začala rozkvétat. Vypadá to na snaživku...uvidíme, jak přežije zimu :woohoo: Tak Květo, fotka pro tebe........

DSC00207.jpg

DSC00211.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., chrast, Lukáš, Láďa, Jikra, Ajka, alenak, alcearosa

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 01. lis 2018 21:33 #324027

• Květa
  • Moderator
Q, děkuji.
Se přiznám, pomocí zakoupení Iréne Frain jsem si spravovala někdy v červnu náladu. Když jsem viděla ty OK + bájo sazenice, kt. ti přišly, neodolala jsem. JJ, po obdržení kvetla, na podzim opakovala. Ona má mít tu bohatost kvetení v popisu.
Na podzim jsem ji zasadila, možná do moc velkého stínu. Uvidím, jak se s ním holka popasuje ( násada květů ).
( mmch. jako druhou náplast jsem kupovala Csíkszereda, vyjadřuju opatrné obavy... to bude správné ( ? ) chroštíčko B) )

Láďo, Souvenir d'Edouard Maubert byla brána pro kamarádku spolu s výše uvedenými, kvetla mi tu, pěkný zvlněný květ, vydržel cca 4 dny v tropech v květníku, pravda, ve stínu.
Na této f. je asi barva nejvěrnější.

DSCN8990.jpg

Z tebou popisovaných růží jsem měla pouze Emilien Guillot ( vymrzl ) a mám Cybelle. Jsem z ní rozpačitá. Dočetla jsem se, že nemá ráda stříhání ( což u mne díky mrazu nepřichází do úvahy ), co mě ale krká více : příliš u mne neprosperuje. Sice doroste cca 160, květy má ty mé oblíbené vajíčkovité, ale nemají výdrž ( ani déšť ani tropy ) a ani se s množstvím nepřetrhne. Mám ji pátým rokem, příliš změnu k lepšímu nepozoruji.
U jiných v ČR s ní ale panuje spokojenost. Tak já nevím, čemu se ta má věnuje - růstu ? ptž. i přes prolévání se o5 s květy příliš nepřetrhla.

Jinak jsem byla s G./M. růžemi velmi spokojená.
Výjimky :
Eliane Gillet, Louise de Marillac, Quai des Brumes - slabý růst, málo květů,
Nelson Monfort, Prix P.J.Redouté, Manuel Canovas - vyšší nároky na vodu, téměř jako u Austinek
Florence Delattre - nelíbilo se jí léto, nezopakovala
Louis Gay - ten je jinak OK, ale nechytl mě za osrdí.

hodně mě překvapila letos Madame de Stael, poprvé po 5 letech od zasazení se mi ani v tropech neopálila. :dry:
Poslední úprava: 01. lis 2018 21:36 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., quendery, Láďa, Jikra, Ajka, alenak, babkaela, rok.zaruka, Malajkaa
Moderátoři: Eva L., Květa