quendery napsal:
Evi, díky za přátelské varování.....no už jí mám objednanou, tak měnit nebudu.

Jen bych se ráda zeptala...takhle ti mumifikovala z deště nebo prostě bez příčiny ? U mě tohle dělala Durance Ancien Rose....prostě se květy neotevřely...tak jsem jí poslala dál a kámošce kvete parádně. Ta Agnes mi totiž přímo okouzlila, když jsem jí prohlížela na RU
www.rosebook.ru/roses/modern-shrub/agnes-schilliger/ a navíc jí tam všichni chválí, mnozí jí pěstují v oblastech v 5 zoně, tak snad by mohla i u nás..... uvidím

Pokusím se o stručnost ( kvapík )
- Q, pls. v jakých ( asi zejména slunečních a půdních podmínkách se tvé kamarádce Durance rozvíjí ?
já ji mám od sezóny 2011, to lepení květů v I. fl. nemizí. II. fl. OK. myslela jsem, že déšť ( rosa ), nikoliv. Zbývá mi pouze moc slunce...
Jinak roste naprosto bezvadně, květní násada obrovská, jen vždy je mi líto ty stovky květů v I. fl. pokažené ušmiknout. To u toho málem brečím. Zkusila bys vyšpionit detaily od své kamarádky, pls. ?
Mmch, na to lepení si stěžovali i na zahr. forech.
ad má Agnès Schilliger -
mám ji ode roku 2010, laxa
překvapivě dobře snese sumu slunce na modrou
déšť nemusí. Tzn. lepí při dlouhotrvajícím či prudkém. Nijak se neliší od ostatních "buchtiček" - tzn. ostříhat. Při krátkém - občas tečky. Vzhledem k násadě poupat a postupném rozvíjení květních výhonů do nějakého vždy nenaprší a ten je OK. Poměrně dlouho květy drží ( i cca týden ).
- květ mívá tu dělenou růžici
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.209225 ( Lušo ), některé jsou pak "střapáčci".
- mrazuodolnost velmi dobrá, přežila ( k zemi ) i krutozimu ( nejvíce zcela vymrzlých růží )
vady :
i po té poměrně dlouhé době květy jsou těžké, klopí ( dnes již jen když je jich na stonku málo a jsou tím pádem velké ) -
bez postřiku nikoliv, náchylnější na ČS, pokud je silný tlak, opadá, vytvoří nové olistěné výhonky, na nich bez problémů hodí II. vlnu.
nejvíc jí zazlívám růst - u mne i v deštivém roce nikdy nepřekročí v 50 cm, musela jsem ji i kvůli tomu přesadit, s tím jsem při sázení nepočítala. K duhu jí přesazení nešlo, ale nijak zvlášť na něj nereagovala.
keřík jde do šířky.
sum.: mám ji, popravdě, pokud bych za ni měla dát 320,- Kč, hodně bych nákup zvažovala, spíše bych nekoupila.
Nemám zkušenost se všemi růžemi z nabídky, ale pokud bych měla z ní volit, jsou tam min. 3 růže, kt. Agnes kvalitami předčí. + Fr. Blaise, kt. znám od EvyL.
- Prix P.J.Redouté - mám už třetí ks.
Špatně se mi ujímá.