Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 27. srp 2019 09:28 #326293

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Květo, dneska jsem ráno fotila....tak přikládám jednu sukýnkovou Iréne pro tebe..... holka malá, ale snaží se, tohle už je třetí vlnka....sice zatím vždycky tak tři květy.... i teď už tam má ještě dvě poupata :whistle:

DSC02905.jpg

DSC02950.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka, alenak, babkaela, alcearosa, bradhal

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 02. zář 2019 00:20 #326341

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Q, díky. Moje kvetla slabě v I.fl., teď váhá. Nebo si dělá kořeny. Nebo co. :laugh:
Přemýšlím, zda nemá moc stínu...
Tvá je na plném slunci ?

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 02. zář 2019 00:35 #326342

• Květa
  • Moderator
Většinou se mi růže z tohoto šlechtitelského domu líbí, dobře mi i rostou.

ano, výjimky jsou.
Louise de Marillac - špatně roste, špatně větví. Krásný květ, nemá výdrž, škvarek. 4 roky
Quai des Brumes ( Griselis ) - nerost, pořád 40 cm. 5 let
Eliane Gillet - málo kvete 8 let

omylem byl nákup Louis Gay. Spolu nesouzníme. Nelíbí se mi. Měla mít růžový střed, bělavý okraj. Má, ale..
( navíc málo kvete, suší se ) 3 roky

DSCN1562.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Láďa, Ajka, babkaela, alcearosa

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 02. zář 2019 21:20 #326344

• quendery
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3699
Květo, Iréne má dopoledne stín a slunce odpoledne a k večeru.

Jinak Griselis mám také pátý rok, první rok super, rostla pěkně i solidně kvetla, příští rok sice přežila zimu, ale od té doby nic moc......lenivka v růstu i v kvetení......nevím, nevím...pořád to její "odejití" odkládám vzhledem k té "zaprané" barvě, kterou mám u růží docela ráda, asi jí dám ještě rok šanci a pak půjde :unsure:

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 20. zář 2019 23:20 #326440

• Květa
  • Moderator
Léa Mège,

DSCN1880.jpg

DSCN1881_2019-09-20.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Láďa, Ajka, alenak, babkaela, bradhal, LucieT

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 29. zář 2019 16:00 #326464

• LucieT
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 907
Elodie Gossuin - mám ji novou od podzimu, letos udělala pěkný keřík cca 1m, kvetla ve dvou vlnách vždycky pár kvítků. Má krásnou růžovou barvu, moc se mi líbí. Uvidím, jak poroste příští rok.

DSC_6370.jpg

DSC_6375.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Ajka, alenak, babkaela, alcearosa

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 29. zář 2019 16:23 #326465

• LucieT
  • Platinum Boarder
Lettre á Nadine - tu mám dva roky, stihla narůst do 1,8m, konce větví se se trochu ohýbají, ale zatím jsem ji nepřivazovala, je to taková řvavá růžová až do červena, květy vydrží celkem dlouho, dobře čistí, zimu přečkala bez problémů. Ale byly mírné zimy. Kvete tak nějak pořád aspoň dva tři květy. Slunce ani déšť jí nevadí.
DSC_4519.jpg

DSC_4809.jpg

DSC_6749.jpg

DSC_6327.jpg

DSC_6336.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Ajka, alenak, babkaela, bradhal

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 29. zář 2019 16:31 #326466

• LucieT
  • Platinum Boarder
Thelma - tato je taky dvouletá, loni v tom suchém a horkém roce skoro nerostla, hodně jsem ji zalévala, ale i tak to byl boj o přežití. Letos se odměnila, narostla do 1,5m a tak kráásně kvetla ve dvou vlnách, fotky jsou teď ze září, chodím ji denně obdivovat. Nevadil jí déšť, ale na slunci se trošku připalovala, ale nic hrozného.
DSC_6768.jpg

DSC_6760.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, Ajka, alenak, babkaela, alcearosa, bradhal

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 02. říj 2019 14:01 #326473

• Květa
  • Moderator
:huh: , Lucie, koukám, že s Rose Thelma bude ještě veselo.
Tvoje a má se mi jeví poněkud odlišně. O výšce si mohu zatím nechat zdát..
Tvá je přímo z Petales, viď ? ( moje přes německého překupníka ).
Zatím neplaším, ta moje opravdu se zbrchává ze sucha.
Ono dohledatelných fotek je poskrovnu, našla jsem pouze u Rusů
www.rosebook.ru/roses/gallery/rose-thelma/
( tři různí majitelé )
+ Massadovu promo
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.80063

moje se mi zdá více plná ( spíše podobná té Massadově f. ), tvá pak těm dvěma ruským ( Soneta + PolkA ).
Zdá se mi, že moje měla více naducaný květ, otevřela jej. To stádium kuličky jako na tvé f. zde chybělo.
krasneruze.cz/index.php/forum/2-re/25739...elu?start=570#326249

Docela jsem zvědavá, jak se budou obě tvářit v př. sezoně, až budou téměř usazené.

jako související s předchozím + možná i jemně úsměvnou historku předestřu příběh své Belle de Segoza. Dlouho jsem ji měla v hledáčku, nakonec kupovala přes stejného něm. překupníka. Zasazená do vítacího, do vápenné navážky. Následující dvě sezóny jsem prskala, pochybovala o správnosti kultivaru, květy se mi vůbec nelíbily, pruhovaté, hojně bílých pruhů, poměrně ostře se mísících s bordovou. Nelíbila. Vyrytá, pak mi jí bylo přece jen líto a řekla jsem si, že ji zkusím ještě dát do normálního záhonu ( neutrální pH ).
heh, a JetoVona.

DSCN2178_2019-10-02.jpg

porovnání mám, páč nemlich tu samou růži mám ještě jednou. Přímo od Petales, ovšem zde se jedná o jasnou záměnu kultivaru. Kupovaná byla jako SOURIRE DE PERIGUEUX, kt. to jasně není www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43243&tab=36
v podstatě jsem ráda, ptž. růže je to dobrá, holt proměnlivá ( dle podmínek )
www.rosebook.ru/roses/gallery/belle-de-segosa/page-1/

na této f. je petalovská Belle de Segoza v popředí, přes trávník osamělý květ více vpravo patří původní BdS.

DSCN2108.jpg
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Ajka, alenak, babkaela, LucieT

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 02. říj 2019 21:13 #326477

• LucieT
  • Platinum Boarder
Květo, je to letos sranda s růžemi - díky vlhkému jaru mi všechny nějak moc narostly do výšky, téměř všechny mají přes 1,5m a k tomu černou skvrnitost. Což není úplně dobré. Thelma vystřelila dlouhé pevné pruty, kvete na koncích větví ve shlucích, není tak hustě plná, jak by se mohlo z fotek zdát. Květ stářím vybledne do světle fialkové barvy, ale pořád je to krása. JJ mám ji přímo z Petales, tenkrát před 2 lety jsem chtěla M.L.Drevon a přihodila jsem k ní ještě další růže - Lettre A Nadine, Jardinier du Paradis (té se ale nedaří, letos celé 2 květy), LAMARTINE À TRESSERVE - ta se zatím moc nepředvedla, ale roste pěkně, příští rok bude určitě i víc kvést.
Následující uživatel poděkoval: alcearosa
Moderátoři: Eva L., Květa