, Lucie, koukám, že s Rose Thelma bude ještě veselo.
Tvoje a má se mi jeví poněkud odlišně. O výšce si mohu zatím nechat zdát..
Tvá je přímo z Petales, viď ? ( moje přes německého překupníka ).
Zatím neplaším, ta moje opravdu se zbrchává ze sucha.
Ono dohledatelných fotek je poskrovnu, našla jsem pouze u Rusů
www.rosebook.ru/roses/gallery/rose-thelma/
( tři různí majitelé )
+ Massadovu promo
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.80063
moje se mi zdá více plná ( spíše podobná té Massadově f. ), tvá pak těm dvěma ruským ( Soneta + PolkA ).
Zdá se mi, že moje měla více naducaný květ, otevřela jej. To stádium kuličky jako na tvé f. zde chybělo.
krasneruze.cz/index.php/forum/2-re/25739...elu?start=570#326249
Docela jsem zvědavá, jak se budou obě tvářit v př. sezoně, až budou téměř usazené.
jako související s předchozím + možná i jemně úsměvnou historku předestřu příběh své Belle de Segoza. Dlouho jsem ji měla v hledáčku, nakonec kupovala přes stejného něm. překupníka. Zasazená do vítacího, do vápenné navážky. Následující dvě sezóny jsem prskala, pochybovala o správnosti kultivaru, květy se mi vůbec nelíbily, pruhovaté, hojně bílých pruhů, poměrně ostře se mísících s bordovou. Nelíbila. Vyrytá, pak mi jí bylo přece jen líto a řekla jsem si, že ji zkusím ještě dát do normálního záhonu ( neutrální pH ).
heh, a JetoVona.
porovnání mám, páč nemlich tu samou růži mám ještě jednou. Přímo od Petales, ovšem zde se jedná o jasnou záměnu kultivaru. Kupovaná byla jako SOURIRE DE PERIGUEUX, kt. to jasně není
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.43243&tab=36
v podstatě jsem ráda, ptž. růže je to dobrá, holt proměnlivá ( dle podmínek )
www.rosebook.ru/roses/gallery/belle-de-segosa/page-1/
na této f. je petalovská Belle de Segoza v popředí, přes trávník osamělý květ více vpravo patří původní BdS.