Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 10. čec 2011 05:09 #262550

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Kaja napsal:
které jsi tam u FR ještě brala? kvetou?:) ta moje Pashmina je asi od deště taková nijaká - sice kvete - ale kráska to není.

Z FR mám ještě Agnes Schilliger, která roste nějak pomalu, nic moc, pak Blue Eden, Brownie, Marseille en Fleurs a Eliane Gillet. S nimi jsem moc spokojená.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 10. čec 2011 05:22 #262551

• Eva L.
  • Moderator
Květo, E.G. květy neklopí - poupata sedí na silných a krátkých stoncích, které udrží květ vzpřímený. Ale je to zatím mládě, uvidíme později.

ElianeGillet2.JPG

Odile je skvostná :up a nevadilo by mně ani kdyby voněla po tvarůžcích (olomouckých) :kiss:
Následující uživatel poděkoval: ibiska

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 10. čec 2011 06:17 #262554

• Eva L.
  • Moderator
Ještě se vrátím k Odile Masquelier. Kájo a Květo, můžete mi prozradit, jak Odilka opakuje kvetení ? Zatím jsem našla rozporuplné informace a nevím, co si mám vybrat. Díky. :)

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 10. čec 2011 06:38 #262556

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Evo začala kvést poměrně pozdě a ještě kvete . jestli nějak zásadně opakuje si zaboha nevzpomenu. - asi trochu jo.ona ani tak není nijak obalená květy - je dost vysoká a kvete nahoře . možná něco dělám špatně.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 10. čec 2011 23:54 #262659

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Kájo, já tu svoji stříhám u země, má pak v prvním kvetení kolem metru. Letos jsem ji šmikla až ve 20 - 30 cm ( popisovala jsem tu, jak měla zdánlivě černé, zmrzlé stonky a jak - velmi pozdě, o 14 dnů - 3 týdny po ostatních se probudila ). Vysokou ji mám teď 1,2 - 1,4m.
Někt. poupata byla vykousaná, teprve teď je znovu tvoří ( Maggi a prodloužení květu )

Evo, opakuje, ale... je sama o sobě pozdní květem + dlouho jí to trvá než udělá další poupata. U mne se již 3x za sebou přihodilo, že v době, kdy ostatní kvetoucí růže sežehl podzimní ( zářijový ) mrazík v květu, měla ještě poupata a těm mráz neublížil.
Takže mi kvete znovu dost pozdě na podzim. Zajímavé je, že druhé kvetení je slabší a květy vypadají jako čajohybridní ( jeden květ na stonku ). Žluté, domácí vajíčko.
Po odkvětu ji beru jen k prvnímu pravému listu, vystřelí pak dlouhé pruty ( ála Austinky ), loni měla na podzim skoro dva m. Možná by stálo za to na ni zkusit praktikovat Austinův letní střih - jestli stihne znovu vykvést. Jestli se odhodlám, zkusím.
Nové pruty mají tendenci se vylomit, chtějí pozornost.
Poslední úprava: 10. čec 2011 23:57 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, maggi, Lenas

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 11. čec 2011 05:32 #262661

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Květo , dala jsem foto OM do sezony - je tam foto keře. nevím , jestli to půjde razantně zkrátit . ona už teď vyhodila nové výhony . jedině zkrátit staeé a nové nechat . to by ale vypadalo asi blbě.

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 11. čec 2011 21:49 #262806

• Květa
  • Moderator
Kájo, dneska jsme se nad ní s Evou dohadovaly, jestli střihnout podle Austina.
Dohodly jsme se, že ano. Už odkvétá, zkusím jí zkrátit výhony o 1/3, uvidím, jak na to zareaguje.

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 12. čec 2011 21:23 #262884

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
sobota2003.jpg

sobota2004.jpg

Emiien Guillot, hmm, trochu nezretelny
Následující uživatel poděkoval: helena

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 12. čec 2011 21:56 #262886

• Květa
  • Moderator
Evoi, moc pěkný. Fotka je aktuální ? čili se dá také hovořit o tom, že rozkvétá později ?
Jakou máš zkušenost s opakováním Massadových růží ?

Massad-Guillot - růže dle šlechtitelů 12. čec 2011 22:54 #262891

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Foto vcerejsi, uz jedno kveteni-slabsi-dva vyhonky s malo poupaty probehlo, zda se, ze mu presazeni prospelo.Jinak Martina G.kvete stale, sem tam neco, Catherine zacina znovu po silnem osmikani(CS) a bude tak za 10dni nove opoupetovana.kvetla jako 1.ze vsech ruzi(krome rugoz),predhonila i G.Maiden's Blush, ale ta je vic ve stinu.Joel Marouani ma ten jeden silny vystrel a kvete ted,jestli zopakuje, pochybuju, protoze ho ucvaknu skoro u zeme a basta.Nestarnouci madam Chantal Merieux kvete skoro porad, kde ustrihnu,prtze se na to uz nemuzu divat,hned vypuci a drze se hlasi s poupaty.
Moderátoři: Eva L., Květa