Kájo, já tu svoji stříhám u země, má pak v prvním kvetení kolem metru. Letos jsem ji šmikla až ve 20 - 30 cm ( popisovala jsem tu, jak měla zdánlivě černé, zmrzlé stonky a jak - velmi pozdě, o 14 dnů - 3 týdny po ostatních se probudila ). Vysokou ji mám teď 1,2 - 1,4m.
Někt. poupata byla vykousaná, teprve teď je znovu tvoří ( Maggi a prodloužení květu )
Evo, opakuje, ale... je sama o sobě pozdní květem + dlouho jí to trvá než udělá další poupata. U mne se již 3x za sebou přihodilo, že v době, kdy ostatní kvetoucí růže sežehl podzimní ( zářijový ) mrazík v květu, měla ještě poupata a těm mráz neublížil.
Takže mi kvete znovu dost pozdě na podzim. Zajímavé je, že druhé kvetení je slabší a květy vypadají jako čajohybridní ( jeden květ na stonku ). Žluté, domácí vajíčko.
Po odkvětu ji beru jen k prvnímu pravému listu, vystřelí pak dlouhé pruty ( ála Austinky ), loni měla na podzim skoro dva m. Možná by stálo za to na ni zkusit praktikovat Austinův letní střih - jestli stihne znovu vykvést. Jestli se odhodlám, zkusím.
Nové pruty mají tendenci se vylomit, chtějí pozornost.