dnes jsem se dívala ( chtěla jsem něco hodit do Tantau ) na ruské dovozce....
to je šílené - Petales de Roses ( opravdu usuzuji, že to bude mateřské Massadovo,u skoro všech růží uvádějí exklusivité ) mají na svých stránkách novinky pro tento rok, Rusové již pro r. 2012
www.dybrava.ru/tovarluk-182.html
Vytáhla jsem tuto diskusi, páč chci poznamenat nově nasosané dojmy
letošky:
Durance Ancian - nakonec se poupátka nerozvila, růže to množství neutáhla. Teď má nová. Jsem napnutá.
Nandine Xella Ricci - zdravá, drobná vzrůstem, subtilní, kvete podruhé ( f. dodám )
Dr. Massad - super ! chystá se k druhému kvetení, krásně obrůstá.
největší radost mi udělala zatím Belle de Sardaigne, nepřestala kvést, stále strká nové výhony. Shluky květů jsou oťomilé v poupatech, dokonalé v květu, mají neskutečnou výdrž. Pěkné i při dokvětu ( jj, stárnou s grácií

). Nevadí jim déšť. Zdravá.
Jen jsem ji asi dost utopila do země, snad se s tím holka vypořádá.. nahoru zatím moc nechce.
teď jen aby v poho přezimovala ( -y, všechny ).
19.7
teď při těch deštích
Jardiniers du Paradis - druhé kvetení má již za sebou ( květy vydrží krátce, ale jsou "dotažené" do detailu ) - nejhezčí z mých jednoduše kvetoucích.
Tyčky jsou tam kvůli Bendovi - jinak je nepotřebuje, stojí. Jen za ní je místo, sevejde akorát balón:S . Neriskuji.
---
Florence Delattre
'Agnès Schilliger
se k druhému kvetení chystají.
Odile Masquelier - stříhala jsem ji všelijak, byla jsem zvědavá, co ona na to ( ulomení odkvetlého, jinde k prvnímu pravému listu, zkrácení výhonu o 1/3 ). Nic jsem nezjistila, dělá si co chce.

Opučává tam, kde se jí to líbí, ne, kde jsem si myslela, že by mohla..