Vytáhla jsem na světlo toto trochu opomíjené téma. Založila ho Emilka (škoda, že už sem nechodí) v r.2011 a od té doby se tu vystřídala spousta kultivarů. Dnes bych jen zmínila růže, které mám zatím krátce 1 - 2 roky a které se tady zatím neobjevily. Ale ještě před tím bych ráda ( s omluvou) upozornila na opravu v mém minulém příspěvku. Jedná se o "neznámou", nedávno prezentovanou jako "záhada". Loni jsem ji omylem považovala za Weg der Sinne, což se později nepotvrdilo.
Letos mi poprvé rozkvetla Roseromantic. Málokterá růže tak mění barvu v průběhu kvetení jako tenhle chameleonek. Ze sytě červenorůžových poupat vykvétají růžové květy, které světlají až do krémově bílých. Jsou poměrně velké, v průměru asi 6 - 7cm. Keřík je zdravý, první zimu přežil bez úhony.
Odyssey je dvouletá, roste jako z vody, asi bude v budoucnu dost vysoká. Kvete průběžně, je absolutně zdravá.
Dvouletá je i Occi di Fata. Má silné vzpřímené výhony (zatím jen dva) a nabírá docela slušnou výšku 130cm.
Zdravá, bezproblémová.
Na poslední fotce je ukázka toho, jak si v OBI dělají ze zákazníků šprťouchlata. Růžičku jsem si tam koupila jako údajně minirůži Orange Princess. Do roka a do dne mi bylo jasné, že se jedná o Harknessovu Bridge of Sighs. Měla jsem ji totiž před několika lety a protože se mi moc nelíbila, málo kvetla, tak odešla. Oklikou se mi z OBI zase vrátila, asi je mi souzená.