Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Jednoduché květy

Jednoduché květy 28. pro 2016 19:23 #314625

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7622
Doufám, že na Jazz někde narazím, stále ho nemám a od začátku mě padl do oka :), tenhle typ květů mám ráda, u toho ta bílá růžička je moc pěkná :)
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Jednoduché květy 28. pro 2016 20:04 #314628

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Alenko, mám obavy, že v Česku na Jazz nenarazíš. Mám ho z Německa.

Bílá růžička je Innocencia. Vlastně sem taky patří. Nemá květy úplně jednoduché, spíš poloplné, ale působí dojmem jednoduchosti.
Mám ji moc ráda, je rozkošná. :kiss:
Innocencia3.jpg

Innocencia1.jpg
Poslední úprava: 28. pro 2016 20:06 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Lukáš, alenak, Marta, rok.zaruka, bradhal

Jednoduché květy 28. pro 2016 20:28 #314631

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7622
Evo, počinek mám - myslím Innocencii, uvidím na jaře co v Hornb., teda letos jsem tam na nic pořádnýho nenarazila.

Jednoduché květy 12. led 2017 21:27 #315128

• Eva L.
  • Moderator
Bradhal, na tvé přání pár slov o Pretty Kiss.
Je z Meillandovy série Pretty ( Sweet Pretty, So Pretty, Pretty Girl, Pretty Sunrise a ještě pár dalších).
Keř je asi 120cm vysoký, rozložitý, souměrný, listy zdravé, na č.s. netrpí. Výhony jsou vínově načervenalé. Kvete téměř nepřetržitě, květy mají v průměru asi 8cm, nevoní. Je mrazuodolná (5.z.)
Mám ji vedle Astronomie (Sweet Pretty) a myslím, že jim to spolu sluší.

PrettyKiss2.jpg

PrettyKiss3.jpg

PrettyKiss1.jpg
Poslední úprava: 12. led 2017 21:29 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: Jana V., hespa1, alenak, Marta, rok.zaruka, bradhal

Jednoduché květy 12. led 2017 21:47 #315130

• bradhal
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2219
Díky za info, pročetla jsem si i to o sérii Pretty z dřívějška. Tuto jsem někde zahlédla, ale ta fotka nebyla moc dobrá. Ale uložila jsem si ji do složky, že se po ní podívám, je taková živá. Líbila by se mi k dětskému domečku (tam, kam se děti nedostanou), kam chci dát ty moje Babylon Eyes, pokud přezimují dobře. Byl by to asi pěkně rozverně barevný koutek.

Jednoduché květy 12. led 2017 22:57 #315132

• alcearosa
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1952
Jazz jsem viděla na stránkách f.Tantau, ale jedná se asi o jiný kultivar. Tam byla s drobnějším květem v zářivých tónech oranžové.

Jednoduché květy 23. kvě 2020 16:40 #327065

• Joohana
Dobrý den, omlouvám se, že sem tak vpadám, ale jsem ráda, že jsem objevila tuto diskuzi.

Jdu o radu, hledám sadovou růži k plotu, potřebovala bych, aby dosáhla výšky 160-170 cm. Bude sousedit s Rosou Rugosou, jednoduché květy se mi moc líbí. V predvyberu mám Ballerinu (favoritka,ale tápu, zda vyroste do takové výšky, popis kolísá od 100cm do 150cm) a Golden Wings (o té vím, že vyroste, ale vlastně už jednu mám - má ji sousedka právě u plotu, většina keře je u nás).

Případně, měli byste prosím nějaké jiné tipy ?

Děkuju

Jednoduché květy 23. kvě 2020 17:45 #327066

• Eva L.
  • Moderator
Podle mého názoru je např. Darlow´s Enigma ideální růže do živého plotu. Má navíc mnoho dobrých vlastností - kvete průběžně celé léto, je vysoce mrazuodolná, zdravá a voní. Ale je to tedy monstrum. Musela by se asi krotit řezem. Zde je uváděná výška až tři metry, ale myslím si, že v našich podmínkách to nehrozí.
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.1455&tab=1

Jednoduché květy 23. kvě 2020 18:39 #327067

• Joohana
Ta je krásná ! Jen aby nás nevystěhovala :-) Ona i ta Golden Wings (pokud to je ona) je cca 2,5 metru vysoká. Ale růží není nikdy dost.

Můžu se zeptat, jaké máte zkušenosti s Ballerinou ? Vyrostla by do těch cca 150-160 cm, nebo to není reálné ? Mate mě, že někde se píše 120, jinde 150...

Jednoduché květy 24. kvě 2020 07:03 #327070

• Monika P.
Ahoj Joohano, u mě Ballerina není žádný obr, pravda, mám ji cca 4 roky, z toho 2x přesazená, má cca 1m. Pokud hledáš podobnou, jednoduché a spíše menší kvítky, vzrůstnější je u mě Mozart. Mám ho stejně starého jako Balerinu a je z něj solidní pnoucí růže. Myslím že i Kája ho má jako pnoucího, takže to není žádný drobek. Jinak mně se do živého plotu osvědčily Nevady - ale ty mají jsou obří jednoduché květy:-) Mám Nevadu i Pink Nevadu, střihem se dají kolem 180cm udržet a jsou krásně kompaktní. Ochudíš se o převisající větve plné květů, ale zato prokvétají i v létě. Jen jsou opravdu vzrůstné a letorosty mají mohutné.www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.4114.1
Pak se mi jeví jako dobrá kompaktní Lensova sadovka Rush - je podobná Balerině, ale taková statnější a květy má větší. www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.5563
Moderátoři: Eva L., Květa