Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Louise Odier

Louise Odier 04. srp 2011 19:40 #265339

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Honzo, jsem si jistá, že ta má NN je Louise Odier. Tak moje zkušenosti jsou letité. Pokud se sestříhá po první vlně, spolehlivě obroste a nykvete druhou vlnu i když ne už v plné parádě.První vlně se to zdaleka nevyrovná. Pokud nesestrihneš, kvete stále, ale sem tam květ. Starší keř kvete mnohem lépe, pokud se na jaře sestříhá. Pokud uděláš sestřih tak na polovinu větví, máš na jaře hojnost květů na delších stoncích k řezu. Pokud nestřihneš, obrazí menšími kvítky na kratších stopkách. Nenechávat po první vlně kvetení šípky! Ostříhat, stejně nejsou atraktivní. Mé sazenice LO zasazené loni na podzim kvetou stále od jara, ale není to žádná sláva, vrcholové květy a sem tam něco. Nechávám je a na jaře sestřihnu na polovinu, popřípadě stupňovitě, aby šla hezky odspoda.
poboui012.jpg
Poslední úprava: 31. kvě 2014 23:32 od HonzaPM. Důvod: Sloučení nadpisu
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Emilka, HonzaPM, Rhea, JitkaU2, fanynka, Kaja, lenpel, ROMANA a tento uživatel má 3 dalších poděkování

Re: Louise Odier 04. srp 2011 20:38 #265345

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Dany napsal:
Přikláním se k názoru LO střihnout na jaře tak, aby kvetla dole, uprostřed i nahoře :) a stejně tak Mrs. John Laing. někteří pěstují LO i tak, že ohýbají výhony. Moje LO je hodně opoupatovaná nahoře, no hodně...míň jak na jaře. Pravda je, že na druhé kvetení se mi připravovala s obtížemi, protože byla schovaná pod švestkou zatíženou švestkami :) . Sázená podzim 2010 a má 180 cm.
Tyhle krasavice musíme vykoumat, jsem si jista, že střihem to půjde.

Moje Louisa Odier má momentálně nová poupata.
Poslední úprava: 31. kvě 2014 23:10 od HonzaPM. Důvod: Sloučení nadpisu
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: Louise Odier 04. srp 2011 20:43 #265347

• Lenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 384
Honzo, moje LO na podzim sazená (od Šípa) ještě neopakovala :down, ale je dost ve stínu a navíc utlačovaná megaorlíčkem, naproti tomu loňský řízkovanec NN od Maggi (říká, že je taky LO) prý na jaře kvetl, zasadila jsem ho teprve po DODu a už má zas poupata. Obě mají zatím listí bez puntíku - nestříkané.
Poslední úprava: 31. kvě 2014 23:15 od HonzaPM. Důvod: Sloučení nadpisu

Re: Louise Odier 05. srp 2011 05:15 #265358

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Za LO stojím... Je to ZDRAVÁ krásná růže. Nevím podnož- Dresla. Mám ji druhou sezonu, udělala skoro dvoumetrový keř. Letos první kvetení ohromné, během něho vymrštila asi šest výhonů, které jsou už velké jako já. Pořád ještě má sem tam květ. Hodí se někam ke zdi, nebo k plotu, vyvyazovat vějířovitě, protože pozoruji, že šikmé, až vodorovné výhony(i ty úplně nové) hned vyhánějí postraní větévky s poupaty. Ty svislé mají nasazeno jen na vrcholcích.Nestřihala jsem moc radikálně, jen odkvetlé. Je to růže, ze které si mohu po celou sezonu KDYKOLIV ustřihnout alespoň větvičku do vázy. A že to dělám, protože úžasně VONÍ!
Fotka celého keře bude až za týden, odjel mi foťák.
lo7_2011-08-05.jpg
Poslední úprava: 31. kvě 2014 23:15 od HonzaPM. Důvod: Sloučení nadpisu

Re: Louise Odier 07. srp 2011 09:18 #265485

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Za reakce na Louise Odier/opakování - díky. U mne dokvétá poslední převoňavý kvítek a bude dlouho pusto. Dlouho.
Což o to, obráží výborně, ještě během prvního kvetení, sama od sebe, ráda... ale výhony jsou jalové, bez květů.
Že by to bylo tím, že Louisu tahám po treláži nahoru mne nenapadlo... Šíp u ní uvádí - jedna z nejlépe opakujících historických.
Moje LO je komplet zdravá, dvouletá, podzim 2009, (a - asi? - jako jediná tady) od Pelcových. Myslím, že podnože střídají nejméně tři.
Tantau mj. doporučuje horizontální vedení např. i u Uetersener Klosterrose. ;)
Poslední úprava: 31. kvě 2014 23:16 od HonzaPM. Důvod: Sloučení nadpisu

Re: Louise Odier 12. srp 2011 19:41 #266069

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Mluvilo se tu o tom, že Louise Odier dostane samostatnou rubriku, ale asi ještě nemá, že?
Tady jsou dobře vidět přírůstky va vodorovných a svislých větvích.
Jsem zvědavá, co udělá, až soused dá ty tvárnice pryč. :whistle:
loker.jpg
Poslední úprava: 31. kvě 2014 23:16 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, Rhea, JitkaU2, Kaja, lenpel

Re: Louise Odier 13. srp 2011 14:08 #266122

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Louise Odier

Vlaďko, někde v předchozích diskuzích jsi psala, že jí hodně stříháš. Pls kdy? Zjara nebo teď, když má přestávku v kvetení?
Poslední úprava: 31. kvě 2014 23:17 od HonzaPM.

Louise Odier 13. srp 2011 15:24 #266123

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Extra téma pro jednu extra růži :)

Postupně sem přesunu příspěvky, které o ní najdu.
Následující uživatel poděkoval: zdenka

Re: Louise Odier 13. srp 2011 16:29 #266126

• maggi
  • Platinum Boarder
Tak hlásím stav mých 6 kousků LO. Stará je napadená ČS - nestříkaná. Kvapem žloutne a opadává.Už tolik nekvete ( ale má poupata a stále tak 5-10 květů), ale neostříhala jsem hodně prvních květů, tak jde do šípků ( zásadní chyba) Dvě loňské zasazené v polostínu - rostou mizerně, také napadené ČS a žloutnou. Opakování mizerné, ale i tak sem tam kvetou.. Jedna v pozadí smíšeného záhonu, od rána slunce do cca 13 hod - ta byla napadena padlím. Hezky kvetla prvně a i nyní měla nasazeno, ale ostříhala jsem napadené výhony. Dvě na slunci cca od 9 hod až do večera - zdravé, kvetly poprvé a nyní znovu na vrcholcích, výška 170 cm. Těm jsem odstraňovala odkvetlé větvičky a je to hned vidět. Tu starou asi prořežu a prostříhám už nyní, je pro ostudu.
Poslední úprava: 13. srp 2011 16:50 od maggi.

Re: Louise Odier 13. srp 2011 16:31 #266127

• maggi
  • Platinum Boarder
Vlaďka napsal:
Jsem zvědavá, co udělá, až soused dá ty tvárnice pryč. :whistle:

Vlaďko, asi to, co každá růže. Bohatě se rozroste a nejvíc pokvete směrem k sousedům :( :S
Poslední úprava: 31. kvě 2014 23:17 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Vlaďka, Dany
Moderátoři: Eva L., Květa